19-годишен починал след катастрофата между бус и кола вчера

Петима са настанени за лечение в болницата
Обновена: 20 дек 2019 11:31 | 20 дек 2019 11:27, Анисия Иванова
8
19-годишен починал след катастрофата между бус и кола вчера
Архив: Булфото

Млад мъж е починал в болница, а петима са настанени за лечение след вчерашната катастрофа в област Търговище, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около обяд вчера на стеснен участък от пътя /мост/ на пътя гр. Попово – с. Зараево, челно са се ударили бус и лека кола.

Микробусът "Фолксваген Крафтер" с търговищка регистрация бил фирмена собственост, управляван от 68-годишен правоспособен водач от Попово, а лекият автомобил "Мазда 626“, бил управляван от правоспособен 19-годишен водач от с. Зараево.

Още по темата

В резултат на пътно-транспортното произшествие в МБАЛ-Търговище са били настанени за лечение 6 души: водачът на лекия автомобил – с фрактура на десен крак и с опасност за живота му, возила се в лекия автомобил 18-годишна девойка от с. Зараево – с фрактура на бедро.

Другите четирима пострадали са пътували в буса - 18-годишен младеж от с. Козица, с фрактура на нос и на лицева кост, 64-годишна жена - със счупени два крака, 56-годишна жена – с фрактура на крак, и 58-годишен мъж – с фрактура на рамо.

Тази сутрин водачът на лекия автомобил е починал. На водача на микробуса е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест "Дрегер“, която е отрицателна.

На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой е карал прекалено бързо!! Друго обяснение няма. Жалко за погубеният млад живот. :-(
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На такива стеснения винаги има знаци кой е с предимство и кой не. Защо не казват кой е бил без и кой със предимство и къде на моста е станала катастрофата. Възможно е, който е бил без предимство да е навлязъл в стеснения участък, когато отсреща не е имало автомобил.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че колко е стеснен тоз участък,че челно да се ударят сякаш не виждат,че един срещу друг вървят как насреща,че да понамалят до спиране докат се разберат кой ще мине пръв по моста сякаш този мост е много дълъг и те са точно по средата на него и не могат да си помогнат кой на кого за заден ход,ако е нямало никой след тях на опашка подведен от тях самите да ги следват без да гледат кои идват насреща.
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, този 68 годишният не трябва ли вече да е пенсионер в цъфящата държава на Али Реза от Банкя?
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе това да нее магаре на мост бе. На този стеснен мост нее ли имало знак който да предупреждава кой е с предимство. Толкова народ е пострадал заради две безмозъчни същества.
2
2
 
2
 
! Отговори
Швестер Велко преди 4 години
Нека да позная- алкохоли са биле??? ;)
1
2
 
8
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Откога казвам че по села и паланки е страхотия.Днес бг я се напънете малко и направете една статистика къде са най много смъртните случай при ПТП.Бас слагам че са именно там