19-годишен починал след катастрофата между бус и кола вчера

Петима са настанени за лечение в болницата
Обновена: 20 дек 2019 11:31 | 20 дек 2019 11:27, Анисия Иванова
8
19-годишен починал след катастрофата между бус и кола вчера
Архив: Булфото

Млад мъж е починал в болница, а петима са настанени за лечение след вчерашната катастрофа в област Търговище, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около обяд вчера на стеснен участък от пътя /мост/ на пътя гр. Попово – с. Зараево, челно са се ударили бус и лека кола.

Микробусът "Фолксваген Крафтер" с търговищка регистрация бил фирмена собственост, управляван от 68-годишен правоспособен водач от Попово, а лекият автомобил "Мазда 626“, бил управляван от правоспособен 19-годишен водач от с. Зараево.

Още по темата

В резултат на пътно-транспортното произшествие в МБАЛ-Търговище са били настанени за лечение 6 души: водачът на лекия автомобил – с фрактура на десен крак и с опасност за живота му, возила се в лекия автомобил 18-годишна девойка от с. Зараево – с фрактура на бедро.

Другите четирима пострадали са пътували в буса - 18-годишен младеж от с. Козица, с фрактура на нос и на лицева кост, 64-годишна жена - със счупени два крака, 56-годишна жена – с фрактура на крак, и 58-годишен мъж – с фрактура на рамо.

Тази сутрин водачът на лекия автомобил е починал. На водача на микробуса е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест "Дрегер“, която е отрицателна.

На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.