ЕС осъди откриването на Кримския жп мост заради Украйна

Това било ново погазване на суверенитета на Киев
138
ЕС осъди откриването на Кримския жп мост заради Украйна
Снимка: БТА

Европейският съюз осъди откриването днес на Кримския железопътен мост като "поредно погазване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна от Русия", предаде Франс прес.

Още по темата
"Железопътната връзка е още една стъпка към принудително интегриране на незаконно анексирания към Русия полуостров и към изолирането на Крим по отношение на Украйна, от която той си остава част", заяви в комюнике говорител на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел.

"Освен това мостът ограничава преминаването на кораби през Керченския проток към украинските пристанища в Азовско море. ЕС очаква от Русия да осигури свободно и безпрепятствено преминаване през Керченския проток, в съответствие с международното право", допълни той.

Руският президент откри тържествено железопътното движение по Кримския мост, който свързва град Керч на Кримския полуостров с континенталния град Таман. Путин беше в локомотива редом с машиниста при първото преминаване по жп трасето на 19-километровия мост - най-дългият в Европа.

Паралелен мост, предназначен за автомобилно движение, беше открит през май 2018 г. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: УкрайнаРусияЕСкрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия *** не разбраха ли, че ХОРАТА живеещи в Крим, не признават Украйна за държава.
110
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ишиаза да опьне едно уйски.
109
1
 
27
 
! Отговори
Николай преди 4 години
Питам се коя е тази Украйна и защо ЕС като толкова я обича не я прибере в съюза.Та вали веднага Полша,Румъния,Молдова и Русия ще си поискат териториите и няма да я има.За да станеш член на ЕС и НАТО то трябва да се оправиш със съседите си и затова измислената държава ну иска да е член но да получава парична и военна помощ
108
3
 
38
 
! Отговори
АлаБала преди 4 години
Кучетата си лаят ....а кервана си върви.Колкото и да тропа с крак Европа нищо не може да направи ясно виждаме безсилието на триполовите!
107
2
 
31
 
! Отговори
SJJ преди 4 години
А кой го пита ЕС?
106
1
 
27
 
! Отговори
До 107 преди 4 години
Това, че ти си *** и неук, не е повод да се правиш на велик във форума.Вземи първо се поограмоти. Прочети да видиш кога е открита първата железопътна врезка от Санкт Петербург до Крим и после се изказвай!От 145 години има железопътен транспорт от Петербург и Москва до Крим и тази транспротна връзка е спирана само 3 пъти от тогава до сега. Първия път Октомврийската революция 1917 г, втория път през Втората световна война и третия път 2014 г, когато Украйнаа раглоби ЖП релсите за блокада.
105
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, същите тези ненормалници от Европейския съюз защо не осъдиха взривяването на електропроводите от Украйна, което обрече Крим на студ и болести? Защо не осъди спирането на питейната вода за Крим от Украйна? Защо не осъди блокирането и разглобяването на ЖП линиите от Украйна до Крим? Защо не осъди блокадата на полуострова, която обрече на геноцид жителите му?Защо не осъди ограбването на населението на Крим от Украйна, като не му плащат заработените и дължим пенсии?Има нещо гнило в ЕU!
104
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха, ха... осъдили?!?Това осъждане, официалния представител на Крим го нарече "връх на идиотизма", което е най-точното определение за случая.Крим е бил част от Русия стотици години, а част от Украина по-малко от 50 години, при това чрез незаконно решение на Хрушчов, което не е оформено юридически.Обаче в EU до такава степен са се разпасали американските пионки, признали 34 пола, издигнали в нормалност всичко гнило и гадно, че живеят в паралална реалност и определено командват психари луди хора
103
1
 
30
 
! Отговори
дедо поп преди 4 години
ЕС осъди откриването на Кримския жп мост заради УкрайнаА защо не осъди и не наложи санкции на Саудитска арабия заради убития журналист. *** двуличието
102
1
 
33
 
! Отговори
дедо Ви преди 4 години
Що бе господа?? Диверсификация на транпортните връзки.
101
2
 
26
 
! Отговори
днес преди 4 години
Журналистите преписват статийте на ЕС,пишат същото в интернет.Кой са ЕС И САЩ да определят правата на света.Бомбите в Сърбия НАТО, Израел анексирането на Палестина.Тези много нагли ЕС и САщ господари на света.Другите слуги иначе няма- глад.
100
2
 
29
 
! Отговори
ВИСШЕ ЛИЦЕМЕРИЕ преди 4 години
"Железопътната връзка е още една стъпка към принудително интегриране на незаконно анексирания към Русия полуостров и към изолирането на Крим по отношение на Украйна, от която той си остава част"Какво ЛИЦЕМЕРИЕ. КРИМ вече не е и няма да бъде част от Украйна. Всички го знаят! Обаче "от която той си остава част". Така ще е и с Турция. Навлиза в чужди води, успорва собтвеността на Гръцки острове, ще дойде време и част от България да поиска (или да си вземе) а Европа и САЩ само ще су приказват!!!
99
2
 
35
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
И къде точно го 'осъди'? Що не се пробват в някое от международните съдилища? Защото всичко мина по възможно най-цивилизован начин - с референдум. Самия полуостров е бил и все още е със статут на автономия. Тази съчинена страна Украйна докара достатъчно неприятности на света. Тя е доказано вредна за своите граждани също..
98
3
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
2741 км. за 43.5 часа ! Сравнително космическа скорост ....с България !София -Кулата ...200 км.- 6 часа !!!
97
4
 
33
 
! Отговори
Е С осъди преди 4 години
Че, кой ги пита
96
32
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НАНЕСЕ ЩЕТИ НА УКРАЙНА ЗА 100-ЦИ МИЛИАРДИ А ТЕ И СЕ ПРОДАДОХА ЗА НЯКОЛКО МИЛИАРДА :DУКРАЙНА НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖАВА ВСИЧКИТЕ БЕДИ ДАЖЕ СА И МАЛКО!АЗ ВИ КАЗАХ, ЧЕ ФАЛШИВИЯ ДЯДО ПУТИН НАРЕДИ НА ПОДЛОГАТА СИ В УКРАЙНА ДА ИЗОБЛИЧИ ТРЪМП ЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ ШАНСА МУ ЗА ВТОРИ МАНДАТ Е 0% КАТО НАЙ-АНТИСОЦИАЛНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕННА!
95
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мога само да пускат такива безсмислени декларации, щото ако руснаците врътнат кранчето, всички минаваме на свещи, и да ви харесва и да не ви харесва, това е положението.
94
27
 
7
 
! Отговори
Истината преди 4 години
До АнонименЕдинствено руска из мет с ментални проблеми може да смята, че някой е имал идеята на в Крим да има база на НАТО. Това е една опашката руска лъжа оправдава ща агресията и анексирането на Крим.
93
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая газ немците и поляците я плащат. Газпром е продавач Парите ги дават другите. Ходи на училище.
92
5
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Подписването на нов договор за пренос на руски газ донесе на Украйна ...3 000 000 000 долара от ГАЗПРОМ .Квичете боЙколаци !