Коледна досада? Марая Кери с над $60 млн. от All I Want for Christmas

Това е най-стриймваната коледна песен в Spotify
Обновена: 25 дек 2019 18:24 | 25 дек 2019 18:20, Красимир Ангелов
39
Коледна досада? Марая Кери с над $60 млн. от All I Want for Christmas
Снимка: Reuters

 По това време на годината трудно минава и ден без да чуем песента на Марая Кери "All I Want for Christmas Is You" – в магазина, таксито или в празничната ни плейлиста. Песента е толкова позната, че редовно оглавява и класацията на най-досадните коледни песни в света.

Въпреки това е факт, че след появата си през 1994 г. песента на Кери се превърна в един от коледните поп хитове наред с класики като Jingle Bell Rock и Holly Jolly Christmas. Поп певицата се радва на солидни финансови постъпления от успеха й, пише CNN.

Песента е най-стриймваното коледно парче на всички времена с над 602 млн. излъчвания само в услугата за стрийминг на видео. "All I Want For Christmas Is You" има и над 605 млн. гледания в You Tube от качването й в платформата през 2009 г.

Въпреки че песента вече е на 25 години, тя стана номер едно в класацията Billboard Hot 100 за първи път тази година.

Песента на Кери вече й е донесла приходи от над 2 млн. долара след добавянето й за първи път в Spotify, показва проучване на Broadband Deals. Очаква се те да продължат да растат бързо. Ако тазгодишният празничен сезон прилича на миналогодишния, парчето трябва да донесе приходи от около 600 хил. долара между ноември 2019 г. и Коледа, сочи изследването.

Певицата е спечелили над 60 млн. долара от песента, установи списание The Economist през 2016 г.

Най-стриймваните коледни песни в Spotify след хита на Кери са Last Christmas на Wham!, Santa Tell Me на Ариана Гранде, It's Beginning To Look A Lot Like Christmas на Майкъл Бубле и Mistletoe на Джъстин Бийбър.

Last Christmas е спечелила в Spotify около 1,5 млн. долара от права за стриймване. Песента на Гранде е донесла около 1,1 млн. долара, тази на Бубле – около 1 млн. долара, а песента на Бийбър – около 950 хил. долара. Това са общите приходи от добавянето на песните в услугата за стрийминг на видео.

Още за приходите от коледни песни четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
м/у другото,покварата е тотална!..-Въпросната е изпяла "Всичко,което искам за Коледа,са СТО МИЛИОНА,не повече" .В момент,когато човечеството празнува Рождението на Спасителя,който казва:-"Ако имаш две ризи,дай едната на ближния си"!!!!Това е показателно и болезнено изгарящо!..Защото БЕЗМОРАЛНИ същества не само че не следват поръките Му,но и трупат милиони на Негов гръб!..Ей това е гнусота!!!..НоТой си знае,по-добре от нас...А дали е измислен,или реалност,това зависи от нивото ви-на кой свя
35
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименкои сте вие "всички"?..-ТИ,Анонимен,Анонимен ,и още един,който е анонимен!..Е,колко на брой сте?..-ЕДИН,но обаждащ се от името на "всички"
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 33Злоба и то ад. Не било приемливо? Според тебе. Виж ся, пърч загубен - нещата не стават както ти ги искаш. Само спамиш тук и ни дразниш всички.
33
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Аз "лея злоба"?!..А ВИЕ какво леете срещу мен?..-ченетата ви изпопадаха и си прехапахте езиците да храчите по ПроСоТо.А работата е съвсем проста:-Ето,ТАЯ изпяла ЕДНА песен,и хоп-60 милиона.Наша Лили изпя СТО песни,но чудо:-чака на "народна пенсия"...Та като за прости хора да ви кажа простичко:-ТОВА Е НЕПРИЕМЛИВО!Нито едната трябва да трупа милиони,нито другата да тъне в бедност /примерно казано,Лили не е бедна/.ТРЯБВА ДА ИМА ЛИМИТ на печалбите от едно и също произведение!!!!!ей това е мис
32
1
 
1
 
! Отговори
bobi преди 4 години
До ПроСоТомного си зле.. Какво ти пречи жената? Цял свят й се радва всяка Коледа, а ти си тръгнал да лееш злоба. Жалка история.
31
0
 
2
 
! Отговори
Браво преди 4 години
И 60 милиона да спечели. Песента е страхота и хит от десетки години. Жената се е постарала - да си харчи парите както прецени.Най-хубавото на тези платформи е че може да си купиш само песента, която ти харесва, а не е нужно да купуваш цял албум.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13Ако някоя конституция глоби някого с 10000 евро, то трябва да се изгори и напише ново ... Аман от роби вече.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До простоПредо 250 години не е имало нито интернет, нито радио, нито плочи, така че е било трудно, на Бетовен да вървят "хитовете. Ако имаше, някой от тези класици, можеше и да прави пари от тази работа. С ако бяха живи, щяха да има все още права над музиката си. Ако не са, 75 години след публикуването на дадено произведение, то става публично достояние.Айде ся, стога спали, че аман от тебе!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоТи вземи ми обясни каква е връзката между придворния музикант и Марая Кери? Според мен няма изобщо такава просто някой иска да покаже че е начетен и че знае туй - онуй. Ама това не е достатъчно. В нещата все пак трябва да има и логика. А това при теб никакво го няма.
27
1
 
1
 
! Отговори
Mr Spock преди 4 години
Live long and prosper!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми значи си нещо ненор мален, щом масата хора са на друго мнение. Аз нямам проблем - не съм чак такъв фен и не купувам албумите и. Слушам си Чайковски на халяву и "Стани нине господине" - бадева.
25
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименкакви "прения",като срещу мен се изправя такъв като теб?Така и не можете да схванете от къде идват всичките ви беди..Но толкова е капацитета ви...Нищо лично..
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че слушай Чайковски безплатно тогава, пак не разбирам какво те притеснява? Имаш право да инициираш парламентарни прения по въпроса.
23
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
какви "МИЛИАРДЕРИ" са били Бах,Бетовен,Шопен,ЧАЙКОВСКИ,Мусоргски,Хендел,Стравински,Паганини....Е?!?!?!?!Нали и те са "измислилинещо си"?!Но о,изненада!..-Марая Кяри "има право да трупа милиони от една песен"..?!?!Е,ИЗВЕЯНИЦИ,къде е Кяра,къде са класиците,чиито БЕЗПЛАТНИ произведения ще се изпълняват докато свят светува?!.."кудкудяк,кудкудяк,днеска снесох,утре-пак"...СМОТАНЯЦИ3!!!
22
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
до "До Просото" и "Анонимен":..-Е,нищо не сте разбрали от това,което написах,но...толкова ви позволяват лимките....Явно сте ПРОДУКТИ на "съвремието"...Но,..впрочем,ентусиасти,я ми кажете ,като сте толкова отворени:-КОЙ ПРИДВОРЕН МУЗИКАНТ е трупал МИЛИОНИ ОТ КАКТО СВЯТ СВЕТУВА?!Кой?Имена?Кой художник е станал милионер приживе?..-Нема такъв,обикновено са завършвали живота си в мизерия...А композитор?../я кажете нещо и за четирите пръста на дланта на въпросната!/
21
0
 
5
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 4 години
Като я нямаше Марая, аз къде бях бе..... Имаше ли Коледа!?
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Печели ги, взима ги. Пари не се печелят от въздуха. Точка по въпроса.
19
0
 
15
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 4 години
''Тая'' въпросната си е доказала таланта преди много години и все още продължава да прави музика! Самата песен (за която става въпрос), от която печели пари е нейно дело (и музика, и текст), заедно с Walter Afanasieff. Много ясно, че ще печели пари от нещо, което тя е създала. Ролята на тези музикални платформи (освен спотифай има още много) е потребителите да слушат музика, а изпълнителите да печелят пари ЛЕГАЛНО от това! Избивай комплексите си на друго място!
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя песента се стриймва по Коледа. Като минат празниците хората престават да я слушат
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожо просо (простете, ако сте господин, ама сте твърде истерична за господин), освен, че не можете да броите до 5, бих ви светнал едно- с мaлoумните си бедняшки коментари правите още пари на Марая Кери. Ама Ганьовиците така обичате- тоя кой бил- не го знаем, оня кой бил, това е непсраведливо, онова е несправедливо. Всяко споменаване на името й носи пари, ама не сте дорасла дотам да го разберете. Айде тънете в мизерия, защото за вас празник няма, твърде сте глуповата.