Нова година настъпи в някои части на света

У нас остават по-малко от 12 часа
31 дек 2019 13:51, Петя Славова
13
Нова година настъпи в някои части на света
Снимка: БТА

До настъпването на новата година у нас остават по-малко от 12 часа, но на някои места по света тя вече е факт, предаде БНР.

Първи я посрещнаха преди минути жителите на тихоокеанскатата островна държава Самоа. Жителите на Самоа имат уникалния шанс да посрещнат два пъти Нова година - трябва само да прелетят 163 километра до американска Самоа, която посреща последна 2020-та.

След по-малко от час в новото десетилетие ще влязат и жителите на Нова Зеландия с традиционно светлинно шоу в столицата Оукланд. Сидни, макар и да се задушава от смога заради горските пожари, и тази година ще представи на света уникално светлинно шоу.

Още по темата

Заради многото часови зони в Австралия ще празнуват 2020-та до 16.30. Малки части от Русия посрещат новото десетилетие заедно със жителите и гостите на Сидни.

А в столицата Москва използват изкуствен сняг за тържествата тази вечер заради необичайно високите температури. Заради многото часови пояси жителите на Русия ще имат повод да гръмнат шампанското цели 10 пъти, но рекордьори са обитателите на Международната космическа станция.

5-членният екипаж - двама руснаци и американци и един италианец, ще имат повод да вдигат наздравици цели 15 пъти, но със сигурност няма да е със шампанско, тъй като на борда няма алкохол и консумацията му е забранена.

Спиращи дъха фойерверки ще има в Лондон, Париж и Ню Йорк. Британците посрещат за последен път Нова година като членове на Европейския съюз, 12 хил. фойерверки ще озарят небето веднага щом Биг Бен отброи първата секунда на 2020-та.

В Париж са разположени 100 хил. полицаи, които да следят за реда, а в Ню Йорк по традиция на Таймс Скуеър ще бъде спусната новогодишната топка.

За първи път дронове ще следят за сигурността. 38 часови зони се използват от различните държави по света, а новогодишните тържества продължават 26 часа по цялата планета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
2020 преди 4 години
2020-та е последната от второто десетилетие на 21-ви век. Какво ново десетилетие ви гони? И преди малко по новините, били сме в очакване на новото десетилетие. Ами да, ще го почакаме още една година и няколко часа.
11
0
 
0
 
! Отговори
тл. шеф. преди 4 години
до. цял свят. от гл. шеф на тайно разузнаване. некавие ЧНГ. на всички които празнуват. и 2020г. бес лэжи . всички шеви промениме цял свят да неви превзимат сатаните с уредите. весели празници. на всички. бъдете здрави . от нас съкретно тайно разузнаване.
10
3
 
0
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
И тук се готвим да посрещнем новата година.Щастлив съм ,а за клошовете във БГ които тролят тук мога да им пожелая следващата година да им стане по-гадна и да им приседнат копейкитеАе посдрафи от Норвегия
9
2
 
2
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ЦИТАТ- "След по-малко от час в новото десетилетие ще влязат и жителите на Нова Зеландия"КОМЕНТАР- В грешка сте, ДНЕС.БГ. Новото десетилетие ще настъпи в началото на 2021 г.Тази нощ ще посрещнем последната година от второто десетилетие.Двайсет и първи век започна на 1 януари 2001 г., ако някой още не е разбрал.Причината е, че между 1година пр. Хр. и 1г. след Хр. няма нулева година.Новото летоброене започва с Първа година, съответно второто хилядолетие- с 2001 г., а второто десетилетие с 2021
8
1
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Ти удари хита на деня
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си купиш Лада във Владивосток и се преместиш в Петербург,.........и гаранцията й изтекла
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците са най-добре! Ще могат 10 пъти да гръмнат препарат за вана и да се насладят на божествения вкус
5
0
 
14
 
! Отговори
Ppi преди 4 години
Столицата на Нова Зеландия е Уелингтън Wellington.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британците посрещали за последен път Нова година като членове на Европейския съюз.Позволете ми силно и дълбоко да се усъмня в лекомисленото ви твърдение.
3
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Единствено в това отношение сме по-напред от САЩ, но отново изоставаме спрямо Япония.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради многото часови пояси, жителите на Русия ще имат повод да гръмнат шампанското цели 11 пъти.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първи я посрещнаха преди 58 минути жителите на полуостров Чукотка, Русия и остров Врангел, Русия. Те са разположени на 180-я меридиан.