ЦСКА изпрати трудна, но и радостна година

Клубът си плати всичко до стотинка и бъдещето ще покаже, кога ще дойдат успехите!
2 яну 2020 17:15, Екип на Dnes.bg
9
ЦСКА изпрати трудна, но и радостна година
Снимка: Lap.bg

Gol.bg продължава да дава думата на своите читатели в рубриката "Фен зона". В нея всеки любител на спорта има възможност да напише вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Днес публикуваме нов материал на Александър Линдарев, който даде оценка на отминалата година за ЦСКА. А вие изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Още една календарна година се търкулна, а обикновено през това време на годината е време за поглед назад във времето, а и напред. Какво се случи с ЦСКА през 2019? Как протече годината за най-великия български отбор? Нека си припомним! В началото на годината ЦСКА беше разтърсен от новината за смяната на Нестор Ел Маестро и червените бяха представени на стадион Българска Армия срещу състава на Етър, водени от един от любимците на феновете - Любо Пенев!

Любо дойде в най-неподходящия възможен момент. Когато ЦСКА и в частност Ел Маестро, вече беше изградил доста сериозен облик на отбора. Имахме много солидна основа и база на която да стъпим и да продължим да растем. Но, уви. Любо загуби този мач с Етър и всички си измиха ръцете с оправданието - "Ето го наследството на Нестор!" Причината обаче очевидно не беше в това. В отбора нямаше настроение. Футболистите бяха в шок, а предстоеше и визита във Варна!

Първи официален мач за годината! Загуба с 0:2 и отново на Армията стана горещо. Рутинната победа срещу Ботев Враца, с 2:1 на Армията, не успокои много нещата и ЦСКА влезе във Вечно дерби със съмнения в собствените си възможности и логичното се случи. Автогол на Стивън Перейра и загуба от Левски. Вината за всичко случващото се беше в БФС, съдиите, вятъра, глобалното затопляне и навсякъде другаде, но не и в треньора, естествено. Ок, Любо имаше нужда от време, съгласен съм. И го имаше. Имаше цялото време и свобода на света.

И ето - предстоеше серия от победи. Септември, Етър, Берое, Черно Море, Лудогорец и още един път Берое се превърнаха в жертви, за да дойдат и превърналите се в апотеоз на целия сезон - 1/2-финални мачове с Ботев, а между тях и още едно дерби с Левски. ЦСКА загуби първия мач в Пловдив с 3:2, а дербито беше изиграно сякаш повече с мисъл за реванша и съвсем логично - там се получи нулево равенство. Реваншът на Армията беше горещ!

Какъв мач?! Лудост! Толкова емоции в 90 минути може да предложи само ЦСКА.

Пълен стадион, еуфория и всичко беше готово за победа, но какво се случи. Не беше изтекъл и половин час игра, а Ботев вече водеше на Армията с 0:2. Стадионът обаче се превърна във врящ котел, когато Али Соу намали резултата в началото на второто полувреме. Обратът беше в кърпа вързан. 74-та минута Евандро направи резултата 2-2, а Българска Армия щеше да се срути, когато в 85-тата минута, отново Соу, този път от дузпа, докара нещата до 3:2 и пълният обрат беше факт.

Ботев остана с човек по-малко и по всичко изглеждаше, че ЦСКА ще бъде краен победител. Всичко обаче свърши само три минути по-късно, когато Кристиян Димитров отбеляза гол след изпълнение на корнер и резултатът стана 3:3. Армейците бяха отстранени. А когато следващата седмица отборът отново загуби с 2:0 в Пловдив, пак от Ботев, но този път за първенство, приключи и авантюрата на Любо! Пенев напусна клуба по собствено желание и изостави ЦСКА в тежко състояние, в което да доиграва сезон, без почти никакви шансове за нищо!

Единственият шанс беше ЦСКА да спечели всичките си 5 мача до края на сезона и щеше да бъде шампион! С тежката задача се зае Добри Митов. Победа във Варна, победа в Стара Загора, победа срещу Левски и Ботев и един равен с Лудогорец, в който Али Соу пропусна онази прословута дузпа. Така като се върнем назад във времето, спокойно можем да кажем, че ЦСКА беше на една дузпа от титлата. Причините естествено бяха още много, но чисто футболно, може да се каже и така. ЦСКА завърши първенството, само на точка от първото място!

Целият анализ четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
До HeinrichHimmler Никът ти отива. Но какво да очакваш от един припознавач без капка чест и достойнство... Виж какво направиха фалирали отбори като Уимбълдън, Парма, Фиорентина, Глазгоу Рейнджърс, АЕК. Тръгнаха отдолу и се върнаха с гордо изправена глава. Ама вие как да разберете тия неща, като сте създадени от лъжци, крадци, убийци и терористи.
6
1
 
0
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Защо заблуждавате хората? цска УМРЕ и на негово място се създаде Литекс-Етрополе-София, на черната дата за България 9 септември. Дали е случайно?
5
1
 
0
 
! Отговори
МостЧавдаpcheckpoint преди 4 години
До муспиС тиретата е свършено, до като подуянският обор се развива. То пък едно развиване, но карай да върви.
4
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Когато паднат комунистите, - те все още не са паднали, ЦСКА няма да го закриват защото такъв отбор няма да има, - те сами ще се разпуснат и маскират. - Цесекар ще бъде обидна дума като псувня, и ще се спряга от агитката им, облечена вече в сини якета.
3
2
 
3
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Комплексът ви от ЦСКА ясно си личи под всяка новина за отбор номер 1 на България за всички времена и на родната, и на международната сцена! Честито и не забравяйте, ЦСКА е феномен и ще го има благодарение на феновете си, далеч след като вие хейтърчета ви няма!
2
6
 
3
 
! Отговори
Цска-фалшива новина преди 4 години
Поредната фалшива новина. ЦСКА в България вече не съществува. ЦСКА окончателно фалира на 9.9.2016г.
1
5
 
4
 
! Отговори
муспи преди 4 години
ТИРЕ е нов отбор, създаден незаконно от внуците на онази банда дето 1948г. създаде ЦДНВ, и без нито една титла или купа. ТИРЕ е единствения отбор в света, имащ музей на Спортната Слава на друг отбор, пълен с купи и червени петолъчки, каквето и в Корея, Китай и Уганда нямат.