Facebook със забрана за манипулирано съдържание

Това е една от мерките срещу фалшивите новини
7 яну 2020 18:50, Ния Христова
12
Facebook със забрана за манипулирано съдържание
Снимка: Ройтерс

Социалната мрежа Facebook издаде забрана за разпространяването на видеа, които са манипулирани, с помощ от модерни инструменти, съобщи Bloomberg TV Bulgaria. На практика е невъзможно да се премахне напълно фалшивото съдържание.

Забраната е една от няколко стъпки, които имат за цел да спомогнат за намаляване на разпространението на дезинформация в мрежата.

Моника Бикерт, вицепрезидент по управление на глобалните политики на Facebook, разкри някои подробности във връзка с новата политика на компанията. Ограничаването на манипулираното съдържание е най-конкретната и сериозна стъпка, която ще предприемат от медийния гигант срещу борбата със силно манипулирано съдържание (т.нар. deepfakes).

Фалшивото съдържание се свързва с изображения или видеоклипове, които се манипулират чрез използване на сложни алгоритми. Тези алгоритви правят невъзможно различаването на истинското от манипулативното съдържание.

„Въпреки че подобни клипове са рядкост в интернет пространството, те са голямо предизвикателство за нашата индустрия и общество, тъй като използването им се увеличава“, коментира Бикрет.

Цялата статия можене да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано изгонят всички учители със купено средно образование господа тия в отдел просвета Ловеч нормални ли са като гледат по кое ги избират направо ме смаяхте значи мисля да не пиша повече а вие какво сте сложили си мислете нашето бъдеще са деца и ако се оженя детето си няма да пратя при тоя тип учителки блазеви да са ви живи и здрави
7
0
 
4
 
! Отговори
Todd преди 4 години
Нека забранят качването на обработени снимки от кифлите, защото не е ясно как реално изглеждат наживо
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поле за манипулации има навсякъде, но все пак Фейсбук и ТУИТЪР дават възможност за свободно мнение на всеки . По-големи манипулатори от т.нар. "официални медии" няма! В тях са съсредоточени парите и интересите на влиятелни корпорации и политици. Те представят събитията, както е удбно на спонсорите им. Под претенции за "официалност "
5
0
 
6
 
! Отговори
GG преди 4 години
Фейсбук е най силното оръжие за манипулация !
4
2
 
11
 
! Отговори
Пъпеш преди 4 години
Тъкмо се зарадвах, че ще изтрият на тиквата профила, но забраната се оказа само за видеа със сложни алгоритми.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А честит имен ден Иване фасебок нее манипулиран манипулация има на саитовете дето ги четем трият коментари защо защото така им изнася нали е свободно слово интернет тогава каква е тази цензура която се предлага
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Е, използват го разни комплексари, които си умират за чуждо одобрение! Качват снимки какво са яли и какво са пили, къде се разхождат и какви щуротии вършат! Незнам, имам чувството че това са жалки хора с ниска самооценка, предрасъдаци и комплекси или нямащи какво да правят! А колкото до забраната.....поздравления, смъкнаха си маската на "свободна медия"!!! А дали е манипулирано съдържанието или не.....КОЙ ще го определя?? А КОИ са съдиите???
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честит имен ден Иване