Лондон е най-добрият мегаполис за живеене в света

Веднага след него се нарежда Ню Йорк
13 яну 2020 10:22,
58
Лондон е най-добрият мегаполис за живеене в света
Снимка: Pixabay

Лондон зае първо място в класацията „Най-добри градове в света 2020“, съставена от експерти от Resonance Consultancy. Списъкът е публикуван на уебсайта на консултантската компания, пише БГНЕС.

Още по темата


В рамките на проучването, анализаторите оценяват градове с население над милион души според редица параметри, включително климат, ниво на безопасност, наличие на инфраструктура за отдих и атракции, наличие на образователни институции, летища, ресторанти и магазини, дял на образовани жители, доходи на граждани и популярност в социалните мрежи.

Според резултатите от изследването, класацията за най-добрите мегалополиси за живот в света е оглавена от Лондон, следван от Ню Йорк, Париж и Токио. Москва заема петата позиция в списъка, като се издига с едно място.

В топ 10 са включени и Дубай, Сингапур, Барселона, Лос Анджелис и Рим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
М..да в Лондон няма плъхове, катерици,, лисици. Има топъл тропически вуздух, мъжки мадами, пияни прасета, пакистанци, индийци и нигерийци. Престъпност няма, тераси по дървените слухепени къщи също. Бачкаш за кралицата, че и пени не остава. Като цяло е един убав град който пре август стоиш с връхна дреха да не ти замръзнат сополите. Там пари да ми дават, крака ми не стъпва повече...
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха, кой иска да живее в тая дупка? Изключително скъп, натоварен и отвратителен град. Да не говорим, че да отидеш до работата си отнема минимум по час в посока.....Е, ако правиш по 150к годишни може.
33
4
 
9
 
! Отговори
До 31 от London преди 4 години
Сметосъбиране/возването в Англия е тотално сбъркано. Къщите имат контейнери (повечето). Ако живееш на high street нямаш контейнери, а на избрани дни от седмицата си изсипваш чувалите с *** директно на улицата и ти ги събират. Ако го направиш на друг ден - глоба! Кошчета за отпадъци липсват, освен в туристическия център. Затова всеки си хвърля всичко на улицата, а сутрин метачите и с малки камиони го събират и после пак. Затова в БГ англичаните действат по същия начин. Цивилизация по британски
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правят си класации и сами си ги подреждат! Видях по Ntnl.Geo= такива мегаполиси в Китай, шапката да те падне! Сградите - целите в растителност, една стара идея, изпълнена в Милано на няколко сгради. Москва има много зеленина, отлично метро, чистота! Но понякога въздухът в центъра е ужасен от колите. Бих предпочел NY пред Лондон.
31
2
 
2
 
! Отговори
клекало преди 4 години
лондон = изроден ***
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LondonОтносително кой град го намираш чист !? Щото аз не се сещам !
29
4
 
0
 
! Отговори
Condios преди 4 години
It is obvious you are in oblivion as to living conditions in London.
28
6
 
12
 
! Отговори
London преди 4 години
Живея в момента в Лондон. Има ги парковете, забавленията, атракции, летища и т.н. Относително чист е. Дотук добре. Сигурността е зле, всеки ден има намушкани, обрани, на всичките ми приятели им откраднаха колелетата (аз си го държа вкъщи вътре). Ужасно скъпо е, невъзможно е да си купиш жилище, затова всички дълг. пребиваващи там се изнасят по селата наоколо или си купуват "боксониери", които изплащат цял живот. Ужасно мръсен въздух. Здравеопазване и училища зле (освен лукс райони). The best haha
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АХА ХАХАХАХА Чакай да се посмея. Лондон е уникална дупка.
26
4
 
0
 
! Отговори
do 24 преди 4 години
Ползвай метрото.
25
6
 
16
 
! Отговори
London преди 4 години
София е определено по -приятна от Лондон, но ако говорим за мегаполиси, Париж е много по-приятен, поне като усещане
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23 аа то е така навсякъде по света не само в лондон...така че това не го прави страхотен мегаполис за живеене
23
3
 
24
 
! Отговори
Милиционер преди 4 години
Живея там от 6 г. Наемите са надути яко и има яко *** по предградията освен това самият град е препълнен. Ако искам да отида до съседен квартал с колата ми коства поне полвин час.С жена ми обмисляме да се преместим скоро някъде до Лондон не се издържа.
22
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лондон е хубав за богатите и гаден за бедните. Ако си богат, живееш в Кенсингтън и Челси което е на пешеходно разстояние от Уестминстър, има много повече бели и много по-ниска престъпност. Ако си български бачкатор, живееш в suburbs в източен Лондон, където е един лабиринт от долепени една до друга къщички на 2 етажа, пълно с пакистанци и всякаква друга близкоизточна ***.
21
2
 
2
 
! Отговори
Харлоу преди 4 години
До Питърда бе в Париж не можеш да се насладиш на всичко това което изброи....а в Истамбул...!!??... в Мадрид ? Москва ?това което казваш не е съвсем вярно
20
6
 
4
 
! Отговори
Осман преди 4 години
А най лошият е истамбул
19
12
 
24
 
! Отговори
Харлоу преди 4 години
Това е пълна глупост !!живея в Харлоу..на 15 км от лондон...живел съм 16 години в Мюнхен 2 във Виена и 2 във Грац....Лондон е помийна яма....мръсотия ....по магистрали..улици и квартали ...застроено навсякъде...рядко ше се види зеленина...или да се намери място където да е тихо....самолети ... кацащи и излиташи на всякъде по небето....задръствания по магистрали...вуздухът е като във някой гаражшумно е и е мрачно....единственото хубаво на Лондон е нощния живот...останалот са само минуси
18
8
 
13
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До Анонимен 17Че има градове, има. Даже София може да е по-приятна от Лондон. Обаче ти прочете ли, че класацията е за мегаполиси, което сигурно значи над 10 милиона жители? Ха сега, сравни тия 20-30 града един с друг. Лондон е единственият сред тях, където не се чувстваш смачкан от архитектурата, транспортът е чудесен, и има безброй неща за правене и научаване, много повече от всеки друг град от подобен размер.
17
5
 
26
 
! Отговори
London преди 4 години
Глупости! Единственото вярно е, че е f*** мегаполис .. Мръсен въздух, пренаселен, скъп, бездомници и просяци навсякаде, транспорта е всичко друго но не надежден, висока криминалност .. още?
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПитърТук не става въпрос за това кой-как къде и за какво е гласувал. Тук става въпрос дали Лондон е хубаво място за ЖИВЕЕНЕ. - Мен лично не ме кефи! Има хубави големи градове които са къде къде по-добри по-приятни за живеене от Лондон. Това че са си напишат класацията и да тупнат Лондон на чело е меко казано смехотворно! Сляп да си ще видиш тъжните физиономии в метрото и по улиците!