Падналият самолет в Афганистан – американски, свален от талибаните

Според групировката в него е имало важни офицери на ЦРУ
27 яну 2020 19:20, Нели Христова
38
Падналият самолет в Афганистан – американски, свален от талибаните
Снимка: Twitter

По-рано днес бе обявено, че самолет се е разбил в Афганистан. Няколко часа след появата на информацията мистерия обгърна инцидента – не се знаеше нито колко са загиналите, нито на коя компания е разбилата се машина.

Изявление на талибаните обаче хвърля светлина върху случая. Техният говорител Забиула Моджахид обяви в Twitter, че именно групировката е отговорна за свалянето на самолета.

Още по темата

Според изявлението става дума за военен американски самолет, на чиито борд са били и "важни офицери от ЦРУ“.
Според местните медии жертвите на катастрофата са 6.

По първоначални данни катастрофиралата машина бе на компанията Ariana Afghan, но по-късно тя обяви, че не е губила самолет в пост във Facebook. Кадри от мястото на катастрофата показват, че наистина става дума за военна машина - Bombardier E-11A. Тя се използва за електронно наблюдение над Афганистан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На никой не му пика за военен самолет, освен на военните разбира се. Така че местим.
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия ще остави Афганистан на САЩ за пример на света за американско управление.
26
2
 
20
 
! Отговори
ззззззз преди 4 години
Одобрявам. Сега пробвайте коронавируса в САЩ.по-ефективно е.
25
5
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
това което им се случва на краварчовците в Афганистан е бледа демо версия на това какво ще им се случи ако посегнат на Иран,за Рсусия и Китай да не говорим ,само могат да мята пропаганда и хибридки по тях от безопасно разстояние:)Закривайте банкрутирала наркоманска *** ФАЩ!
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Но имперската политика на Кремъл... е имат 17 000 000 км2 какво не им стига, та нахлуха в Украйна?!?"Окрайна, Рассия - картоф, компир. Кажи ми някоя смислена разлика между Русия и покрайнините й. Измислена нация, с измислена азбука, с измислена история. В тоя ред на мисли ти го виждаш като нахлуване, аз го виждам като че са си влезли в двора.
23
24
 
3
 
! Отговори
Пилсудски преди 4 години
До Анонимен, "Голяма любов към американците цари напоследък по света."Ахахаха, да, да, баш напоследък... Е, руснаците 1942-а бяха загубени без омразните хамериканци. И след ВСВ не един и двама от съседите си са накарали зорлем да обичат американците. Достатъчно е да сравни човек двете Кореи... даже от Космоса. Не че руският народ е виновен, разбира се, това са дивотии. Но имперската политика на Кремъл... е имат 17 000 000 км2 какво не им стига, та нахлуха в Украйна?!? iSiktir
22
11
 
5
 
! Отговори
Барс преди 4 години
До Ф.С.В.Не съм сигурен, че САЩ са използвали MOB, но СССР е използвал почти целия си конвенционален арсенал срещу Тора-Бора, включително стратегическата авиация и всичко, което може да носи. Уж били имали успехи... ама накрая подвиха опашка и се изнесоха. Е, оставили са 2-3 милиона избити и осакатени, ама на кой му пука... май някой тукашен беше казал, че няма власт над оная глава, що не желае власт...
21
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма любов към американците цари напоследък по света.
20
6
 
20
 
! Отговори
Дърт Вейдър преди 4 години
Липсата на краварски *** под статията е обезпокояваща :)
19
7
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
талибаните по сандали си правят гаргараа с измислените фашистки щати!И същите тез навитаци скачат на Русия и Китай,Боже прибери си верисиите ,да го закриваме вече тоз ФАЩ достатъчно им се посмяхме на маумунщините!
18
1
 
20
 
! Отговори
Официално преди 4 години
Не е бил свален, ами е паднал от старост.
17
2
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ДО 22 --хах - прав си - мислех че никой няма да ме 'засече" в форума - ама явно ти си запознат- така е -- талибаните произвеждат само хероин и го дават за "без пари" -Пътят на дрогата беше -Последен етап -(Държава завършваща на Стан Стан ) после Грузия България Европа,,, някой хора като някои крайбрежни БРАТЯ -си купиха яхти корабчета ,хотели строяха -почтенни бизнесмени бяха- сега други "дърпат конците" )) мда
16
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пътя на дрогата от Авганистан отиеа на гара разпределителна в Москва. И част от нея пътува за Ваненската митница.
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ф.С.В.Малко се увлече, кокаин не произвеждат! Има си други на друг континент, дето правят кокаина, защото там расте коката! А иначе си прав.
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До,20. Там е работата, че тия, които са против ЕС стоят в аАзия и стрелят против цивилизацията. Те нежелаят да дават продукт или услуга в ЕС.
13
4
 
14
 
! Отговори
psccc преди 4 години
тия племена криещи се по скалите бягат в европа като "бежанци" щото границите на ЕС са отворени и ние европейците по директиви на ЕС сме длъжни да ги храним, обличаме, лекуваме и да, ЕС е най-добре, нека ви е.
12
11
 
6
 
! Отговори
da be преди 4 години
точно пък талибана знае кой е офицер и кой колко важен е. А бай Дончо ще ги остави на цру и хич няма да се меси, те си знаят каква цена ще плати талибана за сваления самолет. Историята учи че цената е много яка, иначе нищо ново - на война като на война, има жертви, има пострадали, къде е новината.
11
10
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
къде са тръмповците никакви ги нема да не са измрели,боико веднага да им праща съболезнователни .........мии
10
6
 
17
 
! Отговори
гост преди 4 години
така трябва и в България, за да е послушен дончо, няма и бъкел от него да каже ,мушморока
9
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предстои разхвърчаване на мюсли *** барабар прогнилото семе 3 поколения назад