Заради околната среда: Цената на месото трябва да скочи

За това призовава нидерландска организация
6 фев 2020 17:30, Нели Христова
57
Заради околната среда: Цената на месото трябва да скочи
Снимка: БГНЕС

Нидерландска неправителствена организация призовава цената на месото да бъде повишена, тъй като стойността й в магазините не отразява реалното отражение върху околната среда, свързано с производството.

Вчера евродепутати от Зелените и от групата на социалистите и демократите подкрепиха изводите в доклада на събитие в ЕП и призоваха за нов модел на ценообразуване, който да бъде включен в европейската Зелена сделка и в новата хранителна политика на ЕС.

Цената на месото трябва да бъде повишена с 47 евроцента за 100 гр. телешко, с 36 евроцента за свинското и със 17 евроцента за 100 гр. пилешко, за да отрази реалната стойност за околната среда при производството му, изчислява консултантската организация CE Delft.

Въвеждането на налог върху месото в полза на благосъстоянието на животните и заради опасенията за околната среда вече се дискутира в Германия и в Нидерландия, а като цяло повишаването на цената на месото се обсъжда и в други страни членки на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: месо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди всичко трябва да се ограничи раждаемостта в слабо развитите страни. Трябва да се ограничат туристическите пътувания. Това ще доведе до контрол на числеността на човешката популация с позитивен екологичен ефект и ще принуди бездействащото младо поколение в развитите страни само да си отглежда храната и да произвежда необходимите му стоки.Тъй като е невъзможно да се овладее консуматорски ят нагон у хората е необходим първичен регулатор като например-пандемия.
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте се връзвали на бг измислиците тая "Нидерландска" оргонизацийка е от кланицата в Горно надолнище и си е поръчана на мераклии джу..р..наля ,дето като наште месари искат от въздуха да правят пари
24
0
 
9
 
! Отговори
БГ пенсионер преди 4 години
--България 2050г !! В Магазин за месо,,, --Може ли 100грама кайма ?? и 40 грама сланина ?
23
0
 
0
 
! Отговори
Агнешка Плешка преди 4 години
-Обичам ТЕНИСА!! (ПОЛША)
22
22
 
1
 
! Отговори
Future преди 4 години
Един ден месото ще е като цигарите сега - всички ще знаят, че е вредно и ги убива, но само най-глупавите ще го ядат.
21
0
 
8
 
! Отговори
Бай х преди 4 години
Дигнал си коня крака си да го подковават, жабата видяла и тя се наредила ....
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грубо казано за килограм свинско цената да се вдигне с евро и двайсет или 2,4 още на едро за България. вместо да се въведе данък върху вредните храни забъркани от индустриални смески, водещи до диабет, затлъстяване и сърдечно-съдови болести, увеличават цената на месото. Много зелени няма що.
19
2
 
13
 
! Отговори
Свинска плешка преди 4 години
Ей веганите, крайно време е да ви спрат нета в лудницата, да не цъкате минуси.
18
0
 
10
 
! Отговори
Кърк Дъглас 103г преди 4 години
Месото е за Богатите !! Бедните се хранят с имитации и евтина храна ! затова и рано си заминават от Света !! Животът е направен за Богатите !! както пееше Джеймс Браун - Менс Менс уорд- песента всъщност е ---Рич Рич уорд!!
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Cheа ти нали знаеш че "био" торовете за въпросните "био" плодове и зеленчуци са от животински произход? Хайде стига сте лицемерничили,а?
16
1
 
14
 
! Отговори
Ерго преди 4 години
А дано метеорита, който ще мине на 22.02. да удари Брюксел и да забърше Холандия.
15
0
 
25
 
! Отговори
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ преди 4 години
Данъците нито оправят пътища, нито чистят въздуха - само пълнят шкембетата на тези, които ги налагат.
14
21
 
3
 
! Отговори
Che преди 4 години
Браво! Стъпка в правилната посока. Не трябва да се яде всеки ден месо. Дори не трябва изобщо, но е рано още да го осъзнаем.
13
2
 
12
 
! Отговори
Кукукутралала преди 4 години
Както е тръгнало, месото ще го продават в размер на мостри. Виждам ши-бан вегански загоеор!
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз предлагам да изселим екоталибаните на южния полюс. Там е много чисто и ще им е много добре. Ще им дадем и екопалатки от рециклирана хартия.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Трета Световна Война би могла да разреши проблемите на подобни *** като зелените!
10
1
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
От както станах европеец - разбрах че--- ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНЯ САМО С МАГДАНОЗ!! .ДА ПОЛУЧАВАМ МИЗЕРНА ЗАПЛАТА И ДА СИ ПЛАЩАМ СМЕТКИТЕ!! И ДА ТЕГЛЯ КРЕДИТ ЗА ДА СИ КУПЯ КОСТЮМ ЗА НЯКОЙ ОФИЦИАЛЕН ПОВОД И ПОСЛЕ ДА ГО ИЗПЛАЩАМ С ГОДИНИ !! ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ И ЗА ЗЕЛЕНИЯТ *** НА ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ИНДУСТРИИ НА ГЕРМАНИЯ ФРАНЦИЯ ИТАЛИЯ- ДА СИ ИЗТЕГЛЯ КРЕДИТ ЗА ДА СИ КУПЯ НОВ АВТОМОБИЛ ЗА ДА НЕ ТРОВЯ ВЪЗДУХА - И ДА СЕ РАДВАМ НА ТАКИВА КАТО ГРЕТА СУКАЛЧЕТО КОЯТО НЕ ИСКА ДА УЧИ,, А ДА СЕ ПРАВИ НА "ИНТЕРЕСНА"
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"тъй като стойността й в магазините не отразява реалното отражение върху околната среда, свързано с производството." - "био" плодовете и зеленчуците са най-субсидираните земеделски продукти. Ако ще се вдига цената на месото за да отразява "реалността" то тогава и бито трябва да се фиксира
8
1
 
5
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 4 години
До АнонименКогато дядо ти е нагъвал боб е имал пет деца.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде пак, вегански простотии.