Само за ден: 86 смъртни случая в Китай заради коронавируса

На територията на страната заразата е извън контрол
Обновена: 8 фев 2020 16:11 | 8 фев 2020 16:04, Анисия Иванова
176

Само в рамките на един ден - 86 са смъртните случая в Китай заради новия коронавирус. В страната е починал и американски гражданин, съобщи Bulgaria ON AIR.

Освен в Китай, заболяването е регистрирано в 27 страни. Броят на заразените в Китай надхвърли 34 500 души, починалите са 720 души - всички в континентален Китай, а оздравелите - повече от 2000.

60-годишен американски гражданин е издъхнал в Ухан - градът, къде се появи новият щам на коронавирус. Вашингтон обяви, че имат готовност да предоставят финансова помощ за овладяването на заразата.

"Правителството на Съединените щати е готово да изразходва до 10 милиона долара за подпомагане на Китай и други засегнати страни, както и на Световната здравна организация за борба с новия коронавирус", заяви специалният американски пратеник Стивън Бигън.

Според центъра за контрол и превенция на заболяванията на Съединените щати в момента на територията на Китай заразата е извън контрол. А хората, желаещи да влязат на американска територия, преминават през специални системи за проверка на латищата.

Извън пределите на Китай са потвърдени два смъртни случая. Китайски гражданин е идъхнал във Филипините. Мъж е починал и в Хонконг, където всеки, който пристига от конинентален Китай, трябва да се изолира в период от две седмици.

Всеки, който не спазва карантината, е заплашен от затвор.

Първият японец, който се зарази от коронавирус на територията на страната, днес бе изписан от болницата, съобщи ТАСС, като се позова на агенция Киодо.

60-годишният шофьор на туристически автобус, който бе приет в болница в края на януари в префектура Нара, е преминал курс на лечение и благополучно е изписан. Това бе първият случай на територията на Япония, при който предаването на болестта е станало от човек на човек - шофьорът е возил туристи от китайския град Ухан.

В момента на територията на Япония са установени 89 случая на заразени с коронавирус, включително 64 пътници на круизния кораб "Даймънд принсес", който е под двуседмична карантина в пристанището Йокохама, съобщава БТА.

В края на декември китайските власти регистрираха в град Ухан епидемия от пневмония, причинена от коронавируса 2019-nCoV.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
1
 
! Отговори
До 89 преди 4 години
До колкото знам на 10-ти на работа всички.
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не отрича, че грипът е опасен, съответно трябва карантина.. Но като почнат едни болни фантазии как ще измре половината свят...вече почти има готова ваксина, до няколко месеца никой няма да го помни тоя грип. RIP за починалите и дотам.
93
15
 
6
 
! Отговори
пр0рок преди 4 години
до края на месеца виждам 2 лева за 1 долар, ударно покачване на цените, дефицит на всякакви стоки, защото всичко иде от Китай, празни щандове по магазините, трупове търкалящи се по улиците, а останалите Кащлящи Кръв в търсене на последната останала консерва храна в Града. Апокалипсиса е близо, грешници, време е за плащане на Сметката!
92
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Наистина Глупавите хора само ще кажа - припомнете ми, кога заради грип сложиха под карантина стотици милиони хора. Припомнете ми кой грип последно имаше R0 над 2.5 и водеше до пневмония с необходимост от апаратно дишане при над 1/4 от заразените. Ако не можете да отговорите, моля, не сравнявайте вирусите.
91
3
 
2
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!Агент Шони Васер!ЦРУ!!!
90
4
 
6
 
! Отговори
До 88 преди 4 години
Хайде не всявайте паника. Стига с тези предположения. Хората и без това си имат проблеми.
89
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
починали от колко заразени? Оздравели от колко заразени? Естествено, че се смята от общия брой болни. Най-точно е ако разделиш умрелите днес на броя заразени преди 5-10 дена, за колкото време се умира. Но пак са далеч от високи процентите. Кофти е за болните, спор няма, но няма нищо общо с апокалипсиса, който медиите го изкарват.
88
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма много смисъл да го пиша, но и на един ако му стигне до акъла, сигурно е от полза: Пригответе се за евентуална карантина след 3-4 седмици. Купете 10 кг ориз, 15 пакета макарони, някакви консерви, бисквити, сладка, брашно, сухари, каквото бихте яли. И да не потрябва, годността е поне година, няма да се хвърли. Купете и белина и маски за работа в индустрията - със защита срещу фини частици, Р2 или Р3. И очила- дори за плуване стават, през очите се заразяваш също. Хирургически маски не пазят.
87
1
 
5
 
! Отговори
До 78 преди 4 години
400 милиона под карантина,това как ти звучи?
86
3
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
100% съм сигурен, че в България има заразени и болни, при това много, като се има предвид, че София е пълна с Китайци, всичките прясно завърнали се в България след новогодишни празници с Родата в Китай. Просто, състоянието на Здравеопазването в България, прави невъзможно да установиш някой болен ли е от Корона - няма пари за тестове за такива нови и модерни Вируси. Така, че много скоро България ще намалее наполовина... Освен това виждате - какво стана във Франция днес - цял Зимен Курорт Заразен
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешно е да се смята смъртността на починалите спрямо общото количество на все още заразените. В момента, по официални данни, има 2394 оздравели и 725 починали. Ей тук си смятайте смъртността. За количеството хора, които лежат някъде забравени в карантинните апартаменти, не ми се и мисли. Положението е ужасяващо, дори ако гледаш ОФИЦИАЛНИТЕ данни, а ако се замислиш какво не е написано...
84
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Простотия - това откъде го взе ..ние чухме за 100 000 алкохолици в една северна страна , ама беше внесено уточнение ,че това било само около годишнината на Октомврийската революция ,а до следващата била след около 9 месеца , имало време и ще се вземат мерки да не се повтори
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 61Китайците ядът всичко от хиляди години ...Ана висш ли, защито яли всички, затова имало корона вирус ... появил се ей така. Непознат. От 5000 години китайците са опитали от всички в земите си, ама сега се появи вируса ... ммммхмммммМММОк.
82
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До menСтани влюбен монах тогава ...
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умират около 2-3% ако разделиш броя на заразените върху броя на починалите.Успокои ме...
80
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 78Ешмпа тоя. По-добре е хирата да са панира и и да гледат, да не се заразяват, вместо да ръсят болести.
79
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвайте на статистиката.Някой иска ли от тези 200 починали да е някой негов близък?Не знам, какво искаш да кажеш? Да не вярваме на статистиката - ок! Ам какви общини ат тези 200 с желанията на хората?Обясни се, като нормален човек, а не просто да ги ръсиш едни заучени, за да си събираш лайковете.
78
4
 
8
 
! Отговори
Русия преди 4 години
В САЩ от грип са умрели 10х човека от началото на сезона и на никой не му пука.
77
2
 
2
 
! Отговори
men преди 4 години
Не вярвайте на статистиката.Някой иска ли от тези 200 починали да е някой негов близък?
76
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А колко умират на ден от обикновен грип или настинки? Спрете да всявате паника!!!