Само за ден: 86 смъртни случая в Китай заради коронавируса

На територията на страната заразата е извън контрол
Обновена: 8 фев 2020 16:11 | 8 фев 2020 16:04, Анисия Иванова
176

Само в рамките на един ден - 86 са смъртните случая в Китай заради новия коронавирус. В страната е починал и американски гражданин, съобщи Bulgaria ON AIR.

Освен в Китай, заболяването е регистрирано в 27 страни. Броят на заразените в Китай надхвърли 34 500 души, починалите са 720 души - всички в континентален Китай, а оздравелите - повече от 2000.

60-годишен американски гражданин е издъхнал в Ухан - градът, къде се появи новият щам на коронавирус. Вашингтон обяви, че имат готовност да предоставят финансова помощ за овладяването на заразата.

"Правителството на Съединените щати е готово да изразходва до 10 милиона долара за подпомагане на Китай и други засегнати страни, както и на Световната здравна организация за борба с новия коронавирус", заяви специалният американски пратеник Стивън Бигън.

Според центъра за контрол и превенция на заболяванията на Съединените щати в момента на територията на Китай заразата е извън контрол. А хората, желаещи да влязат на американска територия, преминават през специални системи за проверка на латищата.

Извън пределите на Китай са потвърдени два смъртни случая. Китайски гражданин е идъхнал във Филипините. Мъж е починал и в Хонконг, където всеки, който пристига от конинентален Китай, трябва да се изолира в период от две седмици.

Всеки, който не спазва карантината, е заплашен от затвор.

Първият японец, който се зарази от коронавирус на територията на страната, днес бе изписан от болницата, съобщи ТАСС, като се позова на агенция Киодо.

60-годишният шофьор на туристически автобус, който бе приет в болница в края на януари в префектура Нара, е преминал курс на лечение и благополучно е изписан. Това бе първият случай на територията на Япония, при който предаването на болестта е станало от човек на човек - шофьорът е возил туристи от китайския град Ухан.

В момента на територията на Япония са установени 89 случая на заразени с коронавирус, включително 64 пътници на круизния кораб "Даймънд принсес", който е под двуседмична карантина в пристанището Йокохама, съобщава БТА.

В края на декември китайските власти регистрираха в град Ухан епидемия от пневмония, причинена от коронавируса 2019-nCoV.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
2% си е все пак риск. При това най-лекият вариант 2 седмици в болница ако се е заразил и още 2-3 седмици лечение, после почивка.... Дано се размине и затихне както е дошло. То в тубата чертаят едни камбани, едни криви ...
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразени/починали=2%
73
4
 
12
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Някой ще обяснк ли как говорят за 2% смъртност при положение, че доказано излекуваните са 2000, а починалите 720?
72
8
 
17
 
! Отговори
Всички яко лъжат преди 4 години
Заради 200 умрели кой слага 1.5 милиарда под блокада?!Аре стига с лъжите
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми тук преди време по наша телевизия даваха един професор- Райничка , ..фамилията не запомних - каза ,че няма място за паника всичко е под контрол
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е редно да смяташ смъртността сякаш всички, които не са оздравели са починали. по-голямата част от каращите грипа в момента ще се оправят. Умират около 2-3% ако разделиш броя на заразените върху броя на починалите.
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боледуват още, да, но една част от тях вече са болни от повече от месец. В края на декември е започнало разпространението на вируса.
68
1
 
7
 
! Отговори
до 69 преди 4 години
Другите боледуват още, не са умрели.
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОФИЦИАЛНИ данни от момента 34 963 регистрирани болни. 2393 излекували се се. Мислете сами каква е смъртността, дори според официалните данни.
66
9
 
5
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Китайската територия е устойчива на таквиз неща и туй е доказано през вековете, за туй са най-много числени.БГ тоже е нямала таквиз вируси. Само един път през комунизма е имала свинска чума и то само в един регион и толкоз.А ся?Грипа винаги ни напада от Запад.
65
4
 
8
 
! Отговори
men преди 4 години
Нека "Бог" или "Висш разум" да пази света в който живеем, защото ние човеците ще се избием от алчност за пари,власт и хегемония.Никой не може да отнесе нещо материално в небитието след смъртта си!Всички сме обречени, но трябва да живеем в свят от справедливост и любов.
64
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новият вирус е пуснат от лаборатория. Ония отвъд голямата локва са спецове в това. Ще се разбере рано или късно.
63
1
 
3
 
! Отговори
ined преди 4 години
Значи се оправят китайците, преди съотношението оздравели/умрели беше 1:1 , сега е повече от 3:1
62
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да достигнат 65 милиона починали в целият свят така го е изчислил този дето го е пуснал вируса. Така че има още много време.
61
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторът който пръв е информирал по социалните мрежи за смъртоносната епидемия и е бил привикван в полицията за да изтрие постовете си вчера е починал от зараза с коронавируса.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
61 Версията ти се базира на официалните " твърдения" на властите в Пекин. Но няма никаква връзка с логиката
59
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като пропуснем дежурните руски конспиративни теории ... коронавируса се заражда по китайските пазари, когато китайците ядат буквално всичко от кучета до гъсеници и ***. Така този непознат досега вирус се прехвърля в човека.
58
2
 
7
 
! Отговори
хммм преди 4 години
Това заглавие да не е извадено от американски филм в който янките за пореден път спасяват света от вирус или извънземни. То си личи че това ви е авторска статия. Съвсем скоро хората ще видят че за пореден път отвличате вниманието от нещо друго, след 1 месец и слепите като си отворят очите за истината ще видим за какво ще пишете, че и ало измамниците вече не са актуални.
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
54 Дааа, това е московската опорка, и бг- ru еничарите лапнаха не само червейчето, ами лакомо цялата кукичка)))) Обаче кофтито е че Русията е граница със самозаразилия се Китай и дали си вярват на ФЕЙКОВЕТЕ за гея Гейтс, мейтс, бейтс и т.н реалността е че заразата се разраства и ще си патят В РЕАЛНОСТТА!
56
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РусияБил Гейтс наистина е дарил 10-тина милиона долара за ваксина срещу коронавирус, но руската пропаганда го обвини че той е пуснал вируса. Сигурно е отишъл в Ухан с тайна мисия и е пуснал вируса с помоща на Уиндоус. Русия, изобщо имате ли акъл в празните си глави?