Акция "Скорост": КАТ засече 24 000 джигити за седмица

Предпочитали големите булеварди в населени места
14 фев 2020 18:51, Анисия Иванова
20
Акция "Скорост": КАТ засече 24 000 джигити за седмица
Снимка: БГНЕС

24 000 случая на превишена скорост по пътищата са установени за седмица - от 31 януари до 7 февруари.

Те са установени с технически средства на МВР - стационарни, преносими и в патрулни автомобили, каза на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от Отдел "Пътна полиция“ към ГД "Национална полиция".

В населените места установените нарушения са 15 000, а в извъннаселените – 9000, обобщи той резултатите от акция "Скорост".

Още по темата

Най-високата скорост, която е засечена по време на акцията, е в Пловдивско и е била над 170 км в час. По думите му най-често шофьорите карат с превишена скорост по големите булеварди в населените места.

"Тъй като условията за превишаване на скоростта там са най-добри, затова и контролът е насочен натам“, обясни Крушарски.

По време на проверките са отнети 709 книжки на шофьори за неплатени глоби, връчени са над 5000 електронни фиша на водачи и пътници в автомобилите. Но скоростта остава най-честата предпоставка за пътнотранспортни произшествия, поясни той

Това е трета поредна акция от началото на годината с акцент превишена скорост. Такива акции ще продължат, ще бъдат чести и на територията на цялата страна, за да можем да упражним превантивно ефекта на контрол, който да наложи намаляването на ПТП и дисциплиниране на водачите, допълни Крушарски.

 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Браво преди 3 месеца
Това е начина, щом не става с наука и реч- тогава с огън и меч.
Следващата стъпка е смъкване на рег. табели и отнемане в полза на държавата на МПС-та на тези с повече от 2 неплатени глоби за едно и също провинение.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Повечето ограничения са поставени по времето на Москвичите, Ладите и Трабантите!"

Дай да ги махнем, а? А сещаш ли се колко камиони и автобуси минават през същите ограничения? И москвичи има още, па и Лади... Махаме ограниченията и гледаш как някой 35 годишен безмъртен ЗиЛ, със 300 метра спирачен път от 60км/ч по нанадолнище, така няма да усети пластмасовата ти нова и модерна кола, че все едно е минал през лежащ полицай...
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ганьо има права! Той задължения няма. Те знаците са за балъците!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой стреснат че са установени 24000 нарушения? Не няма, всичко е наред овце. Спете спокойно
15
1
 
6
 
! Отговори
КАТ... преди 3 месеца
...да дойдат на околовръстното в София да ми засекат средната скорост в час пик, от 7 км/ч - ше умрат от глад завалиите!
14
5
 
12
 
! Отговори
пета скорост преди 3 месеца
Особено опасни са онези джигити, които на извънградско при ограничение 40км/ч. са ''прелетяли'' със.............57км/ч!
13
2
 
22
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 месеца
Тия толупи друго не правят. Правят се какви ли не нарушения - отнемане на предимство, минаване на червено, телефони, толупите сложили камера и берат пари.
12
0
 
4
 
! Отговори
Аи преди 3 месеца
Аиде бе успеваемост на прикрити престъпления дали няма я питаите кат ловеч аз няма да ви казвам за какво става на въпрос
11
3
 
8
 
! Отговори
тиква преди 3 месеца
абе *** е над закона
и знае най добре от всички
ограниченията и регулациите са за някой друг но не и за *** че той все бърза
10
2
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 3 месеца
глоби до дупка и ето ти пълна хазна на глобяващата институция и то от кого ? от този от когото трябва
дошъл си шаро от гурбет купил си бе ем ве и иска цяло село да го види та газ и дрифт до дупка та дано впечатли момите дето го видят
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 4 - а защо да се сравняваме с америка (където ограниченията са от времето на дебелите кадилаци които така или иначе на са могли да вдигнат повече) а не със страни като Германия да речем - където има места изобщо без ограничение на скоростта?
8
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател до 5 преди 3 месеца
В града си поне 70 км над ограничението с твоята кола, дето повече от 120 км/ч не вдига (по нанадолнище). Ще се посъбудиш от дрямката.
7
6
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 3 месеца
Ама те ограниченията в България са като в Америка. И в Америка ли са поставени по времето на москвича и трабанта?
6
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
Очакваме акция "Изненада в храстите".
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дреме ми. Мойта кола повече от 120 км/ч посмъртно неможе да вдигне. Колкото и да натискам газта това е максимума и то по нанадолнище.
4
11
 
14
 
! Отговори
nekoj преди 3 месеца
Повечето ограничения са поставени по времето на Москвичите, Ладите и Трабантите! Абсолютно остарели и несъответстващи на съвременното състояние на автомобилите и пътищата (за пътищат в България имам все пак едно силно съмнение).

И като с засекли 24 хиляди нарушения - да не би да са предотвратили и едно произшествие???

Докато са дебнели по храстите - хората са се трепели в небеопасени, непоправени, опасни пътища. Ама тях милиционерите ги избягват - че 'много работа'...
3
5
 
18
 
! Отговори
истина е преди 3 месеца
Днес на златната магистрала на тиквата -С. Загора-Чирпан , в храстите се криеха трима гащници с камери , защото скоростта е ограничена на 90 ,и това ще е докато не съберат от глоби 60 мил. ,защото нямали пари за ремонт ,а магистралата е още в гаранция !
2
7
 
18
 
! Отговори
Изводът преди 3 месеца
Масово българинът не обича да спазва.(нищо) Това е.
За какво говориме тогава???
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези с мощните автомобили винаги са си в нарушение. Мерцедеса ми е с 500 коня каквото и да правех винаги си бях в нарушение. Просто скороста не я усещах. Мотора не се чува а усещането че върви е чак като развие над 140 км. Затова го закарах при един приятел в сервиз който му ограничи скороста до 120 км. Ако някой ден ми омръзне да пълзя ще му махна ограничителя но за сега ще го карам като спънат кон. Не ми се ще да храня селски лежачи айдушки с ***.