Външният министър на Китай: Коронавирусът е заплаха!

Пекин се справял с епидемията, обясни Ван И
15 фев 2020 11:00, Петя Славова
28
Външният министър на Китай: Коронавирусът е заплаха!
Снимка: БГНЕС

Високопоставен китайски представител призна вчера, че коронавирусът е сериозна заплаха за страната му, но защити начина, по който Пекин се справя с епидемията, осъждайки пресилената реакция на други държави, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Още по темата

В интервю за агенцията китайският външен министър Ван И призова САЩ да не предприемат ненужни мерки в отговор на вируса, тъй като може да навредят на търговията, пътуванията и туризма.

Ван каза че Китай е взел най-сурови и решителни мерки за борба срещу епидемията, като някои от тях надхвърлят международните здравни стандарти и препоръките на Световната здравна организация.

"Благодарение на нашите усилия епидемията като цяло е под контрол", подчерта Ван. Междувременно комисията по здравеопазването в китайската провинция Хубей съобщи на сайта си, че броят на починалите от коронавируса вчера се е увеличил с още 139.

Нови 2 420 заразени са били установени в Хубей, където е епицентърът на заразата. С тях заразените от болестта стават общо 54 406.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Числата са стари. Днеска има 66500 заразени, официално от китайски агенции.От европеците няма ни един тежко болен или пък починал.WHO каза, ча тази болест е национален проблем.
6
0
 
10
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 4 години
Има някои, които знаят всичко! Просто са дошли на този свят като пророци. Та самата Касандра щеше да завиди на един такъв взезнайков пророк. По-добре супер глупав като мен отколкото един много (полу)умен като ...
5
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Споко бре, САЩ пускат наесен ваксината.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Небето е синьо, каза наш Боко и всички заръкопляскаха
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
щом партията казва, значи е така... не бойте се, направете молебен срещу коронавируса и всичко ще е наред
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно, нашия министър каза, че са взети всички мерки.
1
14
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТАКА Е ВЕРВАЙТЕ МУ ВСИЧКО Е ТОЧНО ЕПИДЕМИЯТА Е ОВЛАДЯНА :D10 ХИЛЯДИ ЗАРАЗЕНИ ЗА ЯНУАРИ!100 ХИЛЯДИ ЗА ФЕВРУАРИ!1 МИЛИОН ЗА МАРТ10 МИЛИОНА ЗА АПРИЛ100 МИЛИОНА ЗА МАЙИ КИТАЙСКИЯ ДЖАКПОТ НА НОВОЗАРАЗЕНИТЕ ЩЕ Е ПРЕЗ ЮНИ