Сърбин тръгва пеша към Москва за парада за Деня на победата

Милован се надява да види и Владимир Путин
17 фев 2020 09:23, Боряна Павлова
98
Сърбин тръгва пеша към Москва за парада за Деня на победата
Снимка: БГНЕС

72-годишен сърбин тръгва пеш към Москва, за да присъства на парада за Деня на победата на 9 май, съобщава РИА Новости.

Пътят на сърбинът ще мине през Унгария, Полша и Беларус, а той се надява да види и Владимир Путин.

Милован Милутинович, 72-годишен жител на град Ужице в Западна Сърбия, е носител на черен колан по карате (пети дан), победител в национални състезания по културизъм и е завършил Факултета по физическа култура в Нови Сад, в който планира да напише научна статия.

До 9 май той смята да измине 2 640 километра от родния си град до Червения площад, за което се готви шест месеца, предава БГНЕС.

"Планирам да ходя по 40 километра на ден. Маршрут: Ужице-Валево-Белград-Будапеща-Краков-Минск-Москва. Готов съм и не се страхувам от нищо, освен от студа", цитира B92 Милутинович.

"Ще се опитам в Деня на победата над фашизма на 9 май да бъда в Москва и да се ръкувам с президента Владимир Путин, когото много уважавам", казва сърбинът. Той потегли от Ужице в събота.

По-рано друг сърбин счупи рекорд на Гинес като отиде пеш на Олимпиадата в Лондон през 2012 г., изминавайки 2 500 километра.


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Успех на човека !! И да поздрави Вовата за победата от един бг патриот !!
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо има стотици документални филми за сталининстките репресии и за холокоста, но нито един Западен филм за нацистките изедателства над покореното славянско население в Източна Евлопа. Попрочетете колко са я клали Югославия немците в две световни войни и тогава ще си обясните защо този сърбин иска да отиде на Дения на Победата и да поднесе уваженията си към руския народ. Още един въпрос за домашно: защо Америка винаги представя Германия като добрите, а Русия като лошите.
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До юбералес

Като не разбираш не говори. Великата Френска Революция и френските просветителски идеи за нация, за република, променят света, моето момче. Благодарение на тази Революция са отхвърлени тираничните монархични режими. До тогава на власт са били само хора със "синя кръв", а останалите са били със статут на роби. Благодарение на тази Революция, се събужда идеята Германия и Италия да се обединят в единни нации. Така че Германия и целия модерен свят дължат съществуването си на Франция.
88
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната откачалка.
87
4
 
7
 
! Отговори
Въй Въй Въй преди 1 месец
Победените и разбити некадърници от ВСВ. Германия-1584 евро на месец,Япония-121920 или 1023 евро на месец при положение яе тожа е заплатата на остров Окинажа с най-ниската заплата в Япония,Австрия-1450 евро,Италия-1376 евро. Но нека видим Победителката която е една и другите са разпадащ се капитализъм който няма да го броим
РУСИЯ-196 долара или 180 евро. Без РУСИЯ светът не може.
86
4
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 1 месец
До до юбералес
Френската революция не е по-различна от октомврийската в Русия. Не случайно болшевиките копират якобинците. А превратите на ЦРУ не са последвани от революции - обикновено са ги възпирали.
85
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Странно, аз пък никога не съм чакал на опашка да си купя салами и храна по време на лошия соц. А саламите бяха толкова вкусни, няма вече такива вкусни салами, имаше един деликатес - кайзер и той изчезна. Наскоро си купих едни кремвирши от едно бг магазинче в страната, в която съм, но не можах да ги ям и ги хвърлих. А то куче да яде сегашните салами - ами, забрави - да не е лудо кучето или да е наивно като нашенски евроатлантик
84
4
 
4
 
! Отговори
до юбералес преди 1 месец
Прави си, особено като започнеш още от Френката Буржоазна Революция. Кво ще запелтечиш по въпроса? Или всички въоръжени преврати направени от ЦРУ в над 50 държавици?!
Къде ви въдят такива ве?
83
5
 
5
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 месец
До Анонимен

За 5-те милиона предали се руснаци ще кажеш ли нещо
82
6
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 1 месец
Когато с оръжие влезеш в банка и вземеш парите се нарича въоръжен грабеж. Когато с оръжие вземеш властта и събереш имуществото на населението се нарича социалистическа революция.
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Немците бяха аслани ди сталинградската битка, оттам нататък станаха "изпаднали германци" - кой си вързал на главата женска забрадка, кой си надянал над униформата женска рокля - защото не деянеха на студ като сибиряците. И така обратно до Берлин, да ядат каша приготвена от походните кухни на съветите, иначе щяха да си бъдат живи-умрели хайванчетата
80
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 77

Айдеееее. Пак започнаха с опорките.

Искаш да кажеш че хората чакаха за салам на който му казваха всички "Кучешка радост" (кучетата не го ядяха, между другото), хляб с огребки от мишки, бира с "парцали" на дъното на бутилката, "шоколад" без шоколад в него, "марципан" в който нямаше бадеми, "кафе" в което нямаше кафе и пр. и пр.?
79
3
 
4
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 месец
Малее колко трол се е събрало. Тъжно, че толкова хора не си познават историята.
Анонимен да вземе да прочетеш Санстефанският мирен договор (има го в нета) и пак говори глупости. Хора образовайте се! Така ще щрецакате троловете, които постоянно се опитват да ви облъчват...
78
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 75

Този 61 много чете. Явно е чел всички документи издадени от руския император.
77
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 26

Да, по време на комунизма се чакаше за хляб, салам и за много други неща, но хората в крайна сметка получаваха точно това, за което чакаха. Сега не чакат, но това което вземат не е хляб, салам и пр. Само прилича.
76
4
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 1 месец
До Анонимен

Данните за загубите в сражението се знаят отдавна. За Вермахта - 150 хил загинали и измръзнали, и 108 хил пленени. За СССР - 1150 хил убити, ранени измръзнали, от тях 500 хил загинали. В същото време се води по-мащабна битка за Ржев, загубена от Жуков, където резултатите са по-тежки за СССР
75
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 61 "Руския император никога не е признавал, че има български народ. В нито един документ не присъства думата българи." - Лъжата повторена един милион пъте не става истина: ЧЛЕН VI на Сан Стефанския мирен договор прогласява: " България образува самоуправляващо се, плащащо данък Княжество, с християнско правителство и земска войска." Изкривиха ти се джуките от лъжене, как с тая изкълчена джука ще целубаш вожда отзад - не знам
74
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 269 САМО ФАКТИ - За какви факти претендираш, сладур? Рекапитилацията от сталинградската битка е милион и половина убити и ранени немци плюс 100 хиляди пленени живи трупове срещу милион и сто хиляди убити и ранени за съветите. А двеста хиляди гладни немци измряха в преспите като кучета. Оттам идва приказката "изпаднали немци на източния фронт" Толкова верен ти е и другият факт - как италинската конница с коне громяла съветските танкове, х ха ха , това е вицът на нощта
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе верно ли подготвяли и втора зала в Мавзолея, до Лениновата?
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Безкомпромисен

До като гласуваш да Боко и ГЕРБ!