Над 19 000 търговци пред фалит заради спирането на лотарията

Дистрибутор имал неизползваеми билети за 800 000 лв.
5 мар 2020 13:01, Анисия Иванова
109
Над 19 000 търговци пред фалит заради спирането на лотарията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Малките магазини за алкохол и цигари в 270 населени места в цяла България плашат със съкращения на персонал и фалити заради промените в Закона за хазарта.

Според Българската асоциация на търговците на тютюневи изделия над 19 хиляди търговци са засегнати от измененията и всеки един от тези търговци има налични билети за между 2000 и 6000 лева, което възлиза на обща сума между 40 и 50 млн. лв.

Още по темата

1200 малки будки у нас продавали само билети според асоциацията, съобщава "Труд".

Заради тази ситуация те искат от премиера Бойко Борисов да уреди търговските отношения между магазините и "Ню Геймс". В противен случай те могат да се обърнат към европейските институции, могат да излязат и на протест, но за момента те не планират такива действия, а искат спешни решения за нарушените им права и диалог.

Според един от дистрибуторите на "Ню Геймс" само в него има неизползваеми билети за 800 хиляди лева. Той се оплака и че до края на март ще трябва да платят на държавата ДДС и корпоративен данък за стока, която не могат да продадат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нас нормалните хора какво ни интересуват тези билетчета?
20
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ги би по главите да ги вземат?Сега рИвът! Идеш на будката за едни цигари и чакаш половин час балъците да си избират ТЪРКОНЧЕТА, както казва едно комшийско детенце.А продавачката ти ги завира в носа, независимо, че си поискал само кутия цигари. Да ги предават сега на вторични суровини, все нейкой лев ще вземат
19
3
 
27
 
! Отговори
Мита преди 4 години
Нека магазинерите пишман бизнесмени да си ги търкат сега. Лично ходих да се подиграя сас магазинерката у наше село, той магазина е неин и н а мъжо и. Викам и - колко билет а имаш, тя вика - пирамиди и кеш кръстословици за 10000 лв. Викам и , ей ти тес 20 стинки да търкаш ***
18
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи недоумък да те управлява? Даже да направи уж нещо добро, народът му страда, фирми фалират, граждани се разоряват, хората тънат в мизерия.
17
15
 
17
 
! Отговори
dmx преди 4 години
Проблемът е реален. Държавата безпардонно се изпражни върху тези хора. Първо тя дава лиценз на хазартните оператори - това означава, че те отговарят на някакви критерии и след като ги е дала, носи отговорност. Но не носи! Тя си решава проблема по най-лесния начин, оставяйки контрата в дребния бизнес, който е нещо като тор за мафия и управляващи.
16
2
 
34
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
Повярвай ми, нещо страшно е с тия билетчета. В кварталното магазинче (скъп столичен квартал) всеки ден продаваха по над 300 билета. Наоколо има няколко строежа и *** от там редовно се изсипваше да купува билети всяка обедна почивка, след работа, преди работа. В резултат на грандиозния бизнес, собственикът направо отвори верига за магазини- таргетът му са крайните квартали с простолюдие, защото там най-много се продаваше. Доста пари спечели- отвори 16 магазинчета.
15
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във всеки един бизнес има риск и този риск не ти го поема държавата... Купил си билети за амнайсе хиляди с цел да печелиш от тях, а сега - върнете ми парите. Ти на неспечелилите връщал ли си пари?
14
8
 
33
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Нека да фалират алчниците. Когато са продавали билети им се е плащало 10 % от продажбите от националната лотария. Тогаз що бе реваха? Бяха съучастници на грабителя, сега държавата да им платяла масрафа. Я марш у лево. Да фалират дано
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми, какво да се прави- с простотията си българският нископлатен бачкатор хвърляше милиарди годишно за билетчета. Статистиката не е наука за него. Търкай, брате, търкай. Нищо, че шансът да си избиеш вложенията (не говорим за големи печалби) е 1/4.
12
2
 
14
 
! Отговори
Разсилен преди 4 години
До ГлашатайТолкова сме стабилни,че кон да ни го натресе немое ни помръдне!
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Па то така е най-сладко на готов бизнес да му вземеш само активите, а пасивите да останат за сметка на наивниците.
10
23
 
11
 
! Отговори
Гина преди 4 години
Сега държавата да им върне парите на търговците. И да доплати на спечелилите милиони. Опа, Борисов ще им ги върне. Както лично даде и пари за пловдивските стадиони.
9
2
 
22
 
! Отговори
Крокодила преди 4 години
Рава та се късам...
8
0
 
40
 
! Отговори
От Сидней преди 4 години
То и по време на пирамидите беше така
7
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ги накара да се полакомят? Какво , пак от бюджета ще им се изплатят хитрините? Стига вече!
6
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак пък 19000. Хайде малко посмалете числото. Къде преписана - къде надписана новина от някъде другаде. И после се чудим как се раждат фалшивите новини.
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава новина за българия
4
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вестникарите не продаваха вестници на тези будки и не се оплакват. Вестник, алкохол, цигари и хазарт. Бориме порока и вредните навици. Огромен успех в борбата с алкохолизма, тютюнопушенето, жълтите вестници и комара.
3
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дистрибутора да изтърка всичките останали му 800 хил билетчета и да окачи печелившите в рамка.
2
5
 
66
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Щом само това им е бизнесът - да фалират!