Словесната война между Гърция и Турция продължава

Двете страни се обвиняват в грешна информация за бежанците
Обновена: 8 мар 2020 12:19 | 8 мар 2020 12:10, Ния Христова
30
Словесната война между Гърция и Турция продължава
Снимка: БГНЕС
Словестната война между Гърция и Турция относно бежанците и мигрантите по турска-гръцката границата продължава. Според Анкара гръцки военен е използвал бойни патрони срещу хора, които са направили опит да се прехвърлят на гръцка територия, съобщи БНР. Атина отрича обвиненията. 
 
Директоратът по комуникациите към турското президентство разпространи вчера привечер видеозапис, в който твърди, че се вижда как гръцки граничар стреля с бойни амуниции.
 
До този момент не може да се потвърди достоверността на изявленията на нито една от страните. 
 
Гръцките власти разпростарниха клип, който според тях показва, че турска бойна машина прави опит да разруши част от граничната ограда, използвайки въжета. 
Още по темата
 
Сюлейман Сойлу, турския вътрешен министър, съобщава за над 140 000 души, които са напуснали Турция. По думите му това е "само началото", тъй като миналата година Турция е заловила над 450 000 нелегални емигранти. В момента зимата е мека и дълбочината на р. Марица е спаднала с 40-50 сантиметра. През реката може да се премине и пеш. 
 
По гръцки данни за периода от 29 февруари до 7 март са били предотвратени близо 40 000 опита за незаконно влизане в страната. Извършени са общо 280 ареста на хора, успели да проникнат на гръцка територия. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
3
 
! Отговори
Мая Безпартийная преди 4 години
Това:ха. Ха. Ха. Аааа, по турски означава ли нещо. Може би човека има запек, спокойно!
20
4
 
4
 
! Отговори
Кико преди 4 години
Типично по ромски:лъжи и измами! А това че ходиш с костюм е само маскарад, да не плашиш хората с шалварите!
19
0
 
3
 
! Отговори
Винету Борисов преди 4 години
Как се стреля с "бойни амуниции"? Пишман журналята не се научиха да правят разлика между думите муниции и амуниции.
18
5
 
20
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
санкции на Турция! Да се блокира турския износ за ЕС и точно за няколко месеца "Пуйката" ще колабира и ще е готова на всичко, само да бъдат отменени санкциите, включително и да си държи ***, малцина от които са сирийци, на своя територия!
17
6
 
18
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
Самите емигранти казват, че ги гонят от Турция! Защо господата европейски политици не си зададат въпроса кой ги гони от същата тази Турция! Може би турската мафия- едва ли! Много по-вероятно е да ги гонят самите турски власти! Тогава думите не Ердоган, че нямало да спира повече емигрантите към Европа изобщо са си чиста лъжа! Това, което Ердоган и турските влсти де факто правят е да гонят емигранти от Турция към Гърция! Какъв повод и е необходим на Европа(ЕС) повече за да наложи най-накрая...
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Белия човек е много търпеливИсторията го доказва!До момента в който му писне!И става мазало!Също историята го доказва!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААДобре ли сте?
14
3
 
21
 
! Отговори
народа е казал преди 4 години
До ето каквовълка козината си мени но нрава не!! а ти искаш шалварестите да решали какви да станели европейци !! колкото турците на които позволихме да останат в земите ни след Освобождението станаха Българи толкова и ония ще станат немци или французи
13
4
 
9
 
! Отговори
ето какво преди 4 години
И ще дойде време, мигрантите ще бъдат поставени пред въпроса - който остане, е германец. Или французин. Който остане, е християнин. Останалите - вън! ЗЦащо да става така, когато може още сега да се реши въпросът, и то много по-спокойно и от полза за Европа.
12
3
 
13
 
! Отговори
търпението има грани преди 4 години
След смяната на прекалено любвеобилните към мигрантите политици, населението, което вместо да се вози безплатно в градския транспорт, изхранва мигранти, които искат джамии, накрая ще кипне и ще се разправи с нав леците. На запад ще се разправят с мигрантите така, както някога са се разправили с *** и сега западните *** са законопослушни. Ще се лее кръв на мигранти. Както нищо не е помогнало на маврите в Испания някога.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14:Е да де, историята се повтаря както през 13 век. Османците стигнаха до Виена и онези си траяха 5 века, оставяйки ни под османско иго.Същото става и сега, просто втори епизод на същата постановка
10
1
 
15
 
! Отговори
1 Едно преди 4 години
Ако това продължи така - ние от Южна Европа със зъби и нокти отблъскваме мигрантите, а западна Европа си пасува, приема мигранти и те лазят към нея, знаете ли какво ще стане накрая? Смятате, че нещата ще се оправят, ако ЕС се разпадне?! Няма да е само това. Във всяка отделна богата западна държава първо ще разкарат политиците, приемащи мигранти. Както стана с Меркел.
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААми не ти ли стига ума,че може гърка да е отменил ветото под натиск?Явно така е станало,щом гърците са променили първоначалното си решение!Иначе Гърция никога няма да подкрепи Турция,особено след номера с Кипър и Либия,който им направиха турците.
8
2
 
12
 
! Отговори
убиойте им мечтите преди 4 години
Не с Турция, а с мигрантите трябва да се работи. Които държави са цел на мигрантите, тези държави официално през медиите да заявят - не приемаме мигранти и бежанци. Както Ердо лъга, че пътят към Европа бил отворен, така западът трябва да каже на - мигрантите - не ви приемаме. Агресията ви води до стрелба по вас и ви прави наши вмрагове.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ислямистите са ръцете на терористите,колкото по-малко ислямисти,толкова по-добре за държавите от ЕС!
6
3
 
13
 
! Отговори
безмилостно преди 4 години
Защо западът не се обърне директно към мигрантите - отказваме ви достъпа до държавата ни. Няма да приемем нито един мигрант. Безсмислено е да тормозите Гърция, защото от наше име тя ще убивна съпротивляващите се и агресивни мигранти. За лошата политика спрямо мигрантите са виновни съответните държавни глави на държавите, които са цел на мигрантите. Те не отказват директно, мънкат. За което ЕС няма вина.
5
4
 
28
 
! Отговори
западът е длъжен преди 4 години
А къде са Меркел, Макрон и държавните глави на Швеция, Норвегия и други държави, желани от мигрантите! Защо Гърция се разправя с Ердо, и не получава подкрепа от западните премиери и президенти, които през медиите да разпространят към бежанците - вие не стте желани. И да дойдете, ще бъдете накарани да се върнете, а ако откажете, за съпротива - разстрел. Пътят към Евраопа е затворен за вас и неподчинението води до смъртта ви. Толкоз.
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минирайте границата и сложете табела ,че е минирано на английски,който иска да пресича на своя глава и отговорност!
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това сигурно е голяма лъжа,но дори и да стрелят,какво от това?Гърците пазят държавата си и ЕС,ако трябва да стрелят!
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах гръцките новини с кадри от границата.Турците стовариха мигрантите на гръцката граница,оттеглили са се от границата и стоят зад бежанците ,натискайки ги да влизат в Гърция,мигрантите изполват димки,камъни и други предмети като оръжие.Турците докарват мигранти и с лодки и катери към Гърция,а отделно минават и през реката,турците инструктират мигрантите откъде да минат!Гърците трябва да отклонят реката към вътрешността на Гърция и морето!И да изградят бетонна стена,с минни полета.