Бизнесът: Не се запасявайте, няма дефицит на храни!

Всеки ще бъде обслужен, уверяват от сдружение в бранша за търговия
27
Бизнесът: Не се запасявайте, няма дефицит на храни!
Снимка: БГНЕС

Към момента няма никакви ограничения за пазаруване, не се очаква дефицит на хранителни стоки, включително и на такива от първа необходимост.

Това заявяват от Сдружението за модерна търговия във връзка с обявяването на първите случаи на заразени с вируса COVID-19 в България.

В логистичните центрове на нашите компании има достатъчни наличности и е създадена необходимата организация за гарантиране на ритмични доставки. Магазините на членовете на сдружението продължават да работят с обичайните си капацитет и работно време, се посочва в съобщението.

В него се акцентира, че към момента ситуацията в сектора на търговията на дребно е спокойна спрямо обстановката.

"В тази връзка призоваваме хората да не се презапасяват. В случай, че се окаже, че в някой магазин има повече от обичайния брой клиенти, молим да бъдат проявени спокойствие, търпение и уважение към другите – всеки ще бъде обслужен", уверява бизнесът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се запасявайте, но вдигнаха цените на всички продукти с по-голям срок на годност.Някой си спомняме за един политик, който казваше за бога братя не купувайте, а след това имаше огромни опашки за хляб и кисело мляко, друго не се продаваше.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ба. Който иска да купува. Аз пазарувам яко, за много време напред, щото ме мързи ден за ден, всеки ден да вися по опашки.Ей го, четки за зъби си бях купил 50, останали ми десетина. Купувал съм ги на 1,25 на промоция. Ся ги гледам по 5,50 същата марка и модел. Поне 100 кинта спестени ей така. Косерви риба тон по 2,89 на Океан - сега гонят 5 лв само година и половина по-късно. Нема инфлация хич. Аз не се запасявам, аз пестя.
21
3
 
4
 
! Отговори
0 пациент преди 4 години
Залагам каквото щете, че същият този бизнес се е запасил вече минимум за половин година с всичко необходимо, а на нас ни пробутва бодряшки комюникета. Вместо да се радват на оборота, те ти бутат парите настрана. Има нещо много гнило в цялата работа!!
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да купим докато е евтино. Стоки ще има, но бизнесът ще постъпи пазарно и ще вдигне цените. Пазарна икономика сме, държавата не контролира цените, бизнесът иска да печели, все рекламира да купуваме, а сега рекламира да не купуваме.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнесът: За бога, братя, не купувайте!
18
3
 
9
 
! Отговори
препърс преди 4 години
Бизнеса и политиците не искат сега да се запасите ,не за нещо друго,а защото после ,като настъпи хаоса стоките ще са в пъти по скъпи,и не всеки ще може да си ги позволи,всичко си е план,просто вируса е хубав предтекст за изпробване на някои неща.До всички които не спят ,идват интересни времена ,има една поговорка всяко зло за добро.Бдете и бъдете готови .
17
2
 
4
 
! Отговори
препърс преди 4 години
80 процента внос,е...бахме ***....***..та на всичко и то целенасочено,добреди 50 години хората по света бяха самодостатъчни,след две световни войни ,куп идеологиии,хората нито свобода имат ,нито знаят какво е това ,като решът господарите да спрат потока с ресурси ,отиде коня в реката,някои ме обвиняват в паникьорство,не това не е паника ,а да използваш главата си ,да следиш нещата и да избираш най добрите решения за момента.И маските бяха 10 стотинки,сега са по 2 и нагоре и това ако не еспекула
16
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 4 години
До 15.Бог да ни е на помощ.Ще настане хаос.И там и тук.
15
2
 
4
 
! Отговори
Goko преди 4 години
Ми то едни маски от 3.50лв кутията вървят между 0.60ст до 2лв броя вече. Скоро така ще е и с храната. Ние нямаме почти производство.
14
3
 
6
 
! Отговори
препърс преди 4 години
Туркия обяви първи случай ,официално,скоро по зле и от Иран ще са ....
13
3
 
0
 
! Отговори
SS преди 4 години
До 12.В много,ама в много голяма грешка си!Повече не коментирам.
12
5
 
3
 
! Отговори
препърс преди 4 години
До До СС Пич един съвет ,колкото по малко говориш за последните неща ,по добре за теб ,има една мисъл която прочетох в една книга-По добре да имаш пушка ,която не ти трябва ,отколкото да нямаш като ти трябва.Миниции и гориво и знания....Всичко друго се набавя.Ние ще се възродим от пепелта на този свят-това е една друга мисъл ,която хич не ми харесва -фаза 7
11
5
 
4
 
! Отговори
До СС преди 4 години
Пълни глупости , консервените кутии , сухата храна , водата , алкохола и златото .Нищо от това което си изброил не може да купи това което аз съм написал докато само с едно от тези може да си вземеш куршуми и гориво колко искаш аман от повърхностни хора
10
4
 
5
 
! Отговори
SS преди 4 години
Знаете ли коя е най конвертируемата валута по време на кризи и бедствия ? Това са горивото и патроните !
9
5
 
10
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Не им вярвяйте! Всимайте всичко , докато го има.Идва страшно време.
8
5
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Да се запасию, колко да се запасим. Кога е крайният срок.....Ако тези които предлагат Запаса го знаят, не е лошо да споделят. Месец, три, година или ще имат консерви за ковчега😎.Стига тъпотии, няма страшно. Раждаш се умираш, въпроса е как.
7
3
 
18
 
! Отговори
Да, ама не! преди 4 години
И ако ни сложат под карантина като италианците, Сдружението за модерна търговия ли ще ни носи храна по домовете?? Нищо не вреди да си имаш запаси поне за 2-3 месеца вкъщи. Като знаем с каква загриженост се отнася всяка власт с хората долу, най-добре да разчитаме на себе си.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бал съм ги утре купувам за 2000лв консерви да става каквото ще
5
6
 
20
 
! Отговори
Италия преди 4 години
То и в Италия бяха добре и нищо им нямаше ама сега над 10000 заразени и над 600 починали .Запасявайте сееее,после вече ще е късно.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде сега Агенцията по Безопасност на Храните да провери срока на годност на всички храни по складовете.