България отвори бента на Марица заради мигрантите

Искането за това дойде от властите в Гърция
162
България отвори бента на Марица заради мигрантите
Снимка: БГНЕС, архив

България, по искане на Гърция, отвори язовирната стена на река Марица, за да затрудни имигрантите да преминат реката, тъй като гръцките сили държат затворени граници за всички, които се опитват да преминат през Гърция незаконно, опитвайки се да съборят оградата, пише "Труд".

Още по темата


По този начин преминаването за мигранти става още по-трудно, тъй като нивата на водата започва да се повишават.

Българските власти, след консултация с гръцките си колеги, с този ход декларираха, че Гърция няма да направи крачка назад по отношение на граничната сигурност.

Язовир Ивайловград освобождава още по-големи количества вода от вчера следобед в резултат на нарастващите нива на реките Арда и Марица (Еврос).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: марицагърциямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
2
 
! Отговори
Чапаев преди 4 години
Виждам как цялото ни правителство се "гърчи" като настъпеназмия и се чуди на кого да да прави повече отстъпки . . . на *** или византийците !Барем, когато бяхме във Варшавския договор и СИВ всичко се ръководешеот Москва и на нашите управници не се налагаше това . . . многопосочно дупене !
124
8
 
1
 
! Отговори
Маляк преди 4 години
Ехи, мехи, денехи! А, и малко чехи! Стомнялому изодисе в Закинтос! Сте пускате водата и сте траете, вулгарикос вулгарики!
123
5
 
12
 
! Отговори
Никой преди 4 години
... Значи Маляките могат да строят лагер на 6-8км от българската граница, вместо това да е до турската, а ние да помагаме като вдигам нивото на Марица🤔
122
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както казва половинката ми от този край. Има си хора за тия работи. Селцата са трагикомични, с по един или няколко възрастни, обрасло и къщите не им се вижда. Спокоен и хубав ден. А на гърците хиляди целувки от тях гърците, смесени бракове, между гъркиня и тракиец и обратното. Чинка ни от др съседно село. Гъркинята,, 2,, на 13 се омъжила за свекър брата и на погребението от гърция с шалварите, кърпите, се оказало че е гръцка помакиня хаха работила като вол и умряла на бустаня. Дочуване батка
121
2
 
7
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Българските политици са пешките, а Турция и Гърция са цари царица. Бедна България. Преди 30 г отивайки край едно до браздата българско село, ивайловградско ми направи силно впечатление, че земята се ореше през целият ден и през нощта. Насреща селата им осветени, а в БГ мрак и тъмнина. Само на няколко метра гърци пасяха овцете, можехме да отидем и си побъбрим. Тел около 1 м. Разградено. Може и да останат от войната да оправят дереджето и икономиката на страната. Патим си ние тркийците от..
120
31
 
8
 
! Отговори
Потресен преди 4 години
И какво излиза? Мигрантите за българската орда не са човеци! Срамувам се,че съм българин и строго се разграничавам от това деяние!
119
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър ход.Солидарност с християнска Гърция срещу поганците!
118
22
 
8
 
! Отговори
Месокомбинат Родопа преди 4 години
Очаквайте скоро в магазинната ни мрежа прясна кайма от издавени мигранти на цената на агнешко.Афгански шишлици, сърми по марокански и много други лакомства.
117
4
 
43
 
! Отговори
И обратно преди 4 години
До Сата НАТО С турците и гърците се познаваме относително добре. Сега обаче Ердоган коренно нарушава добросъседството. Откъде-накъде ще ни натрапва нешественици? Над 90% това не са бежанци,а икономически навлеци и терористи от натупания ИДИЛ. Както тайно и сами са се домъкнали в Сирия да се бият,така сега сами да си берат гайлето - шут в дупето и обратно.
116
8
 
16
 
! Отговори
Гост преди 4 години
На лято няма да има вода за пиене
115
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bylgari potkepiat tyrtsite...niama spasiavane za tazi darzava
114
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младите... При живково време от ивайловградско по балкана и в гърция, и от гърция в САЩ, а и бай Тошо се шушукаше, че лично той ги е пускал...
113
0
 
7
 
! Отговори
, (нерегистриран) преди 4 години
Да не вземат да ги пуснат в Ивайловградско
112
0
 
13
 
! Отговори
Лопе преди 4 години
Ден след годишнината от битката при Клокотница, на същата река?!
111
2
 
21
 
! Отговори
Лопе преди 4 години
Е, какво? Идеята е да ги издавят "хуманно"?!
110
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бента на журналистката кога ще затворят?Къде е този бент,***?
109
17
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Сега заедно с гърците трябва да обявим съвместна операция за взаимопомощ и защита Тервел.Както той навремето е подкрепил Византия за да се спре нашествието, така и сега трябва да сме заедно!------***, съвременната Византия е Турция.Съвременна Гърция е просто един катун. Напъни си малко кокошия мозък.
108
29
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Турция, а не Гърция, е естественият съюзник на България. България няма какво да получи от съюз с Гърция и Сърбия, освен предателства. Това вече сме го играли. Геополитическите дадености на региона са такива, че Сърбия и Гърция винаги ще са срещу България и Турция. Богатството и силата са около Константинопол и Проливите, а Сърбия и Гърция са просто периферия и коридор към нас.
107
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бас държа ,че идеята е на Хидроинжинера!Нали има да връща на Ердоган заради Местан:-))))
106
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И колко време ще тече тая вода?После нивото пак ще спадне, а ние ще се чудим откъде да вземем вода.