България отвори бента на Марица заради мигрантите

Искането за това дойде от властите в Гърция
162
България отвори бента на Марица заради мигрантите
Снимка: БГНЕС, архив

България, по искане на Гърция, отвори язовирната стена на река Марица, за да затрудни имигрантите да преминат реката, тъй като гръцките сили държат затворени граници за всички, които се опитват да преминат през Гърция незаконно, опитвайки се да съборят оградата, пише "Труд".

Още по темата


По този начин преминаването за мигранти става още по-трудно, тъй като нивата на водата започва да се повишават.

Българските власти, след консултация с гръцките си колеги, с този ход декларираха, че Гърция няма да направи крачка назад по отношение на граничната сигурност.

Язовир Ивайловград освобождава още по-големи количества вода от вчера следобед в резултат на нарастващите нива на реките Арда и Марица (Еврос).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: марицаГърциямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ако е вярно, либерастите ще опищят света.Но пък и ще се прочуем като сериозни хора.Но ме гложди -кой ли пък има кураж да даде даде подобно нареждане?
104
1
 
10
 
! Отговори
някой преди 4 години
Имаме ресурс да пуснем вода. На р.Въча са язовирите Цанков камък, Въча и Кричим. На р. Арда са Кърджали, Студен кладенец и Ивайловград. На р. Тунджа са Копринка и Жребчево. Отделен въпрос е "Трябва ли?".
103
7
 
30
 
! Отговори
ПРАВИЛНО! преди 4 години
В ТОЗИ МОМЕНТ НА ИЗПИТАНИЕ , ВСЕКИ КОЙТО ГОВОРИ И ЗЛОСЛОВИ ПРОТИВ , НАШИТЕ СЪСЕДИ ГЪРЦИЯ , МАКЕДОНИЯ И АЛБАНИЯ, Е ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ БАЛКАНСКИ НАРОДИ!ТОЧНО РЪЗПОКЪСАНИТЕ БАЛКАНИ , СА ЧУДЕСНИТЕ УСЛОВИЯ ЗА ПОРОБВАНЕТО ИМ ОТ ОСМАНСКА ТУРЦИЯ И БАЯЗИД , ПРЕДИ ВЕКОВЕ!СЪЕДИНЕНИЕТО--ПРАВИ СИЛАТА НА БАЛКАНИТЕ!КОЙТО НЕ ГО РАЗБИРА , ПОДЛАГА ДОМА , СЕМЕЙСТВОТО СИ И НАЦИЯТА НА ИЗПИТАНИЯ И СТРАДАНИЯ , КАТО В МИНАЛОТО!ДА ПОДКРЕПИМ ГЪРЦИТЕ !!!ДА БЪДЕМ ЕДИННИ , СРЕЩУ НАШЕСТВЕНИЦИТЕ И ТЕРОРИЗМА !
102
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В един от разказите на Джек Лондон е описано как на полинезийски остров наказанието за престъпниците е да те бият с умряло прасе.Да се обяви на мигрантите ,че българите така постъпват с нарушителите!!!!
101
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да саботираш съседа си когато е в опасност, означава да каниш същата тази опасност вкъщи. Така че - браво! И не само, трябва да изпратим граничари да помагат на гърците, които се бият като спартанци сами с ордите мигранти.
100
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то яз Ивайловград затова е направен. С отбранителна цел.При взривяване на стената Одрин отива в историята.
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ако в историята,а и какви румънци през 14 век,румънци се самонаричат власите през 19век т.е власите са първите македонци-били наследници на римляните хахахаха!
98
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако дадат може и пирани да пуснем
97
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сърби, гърци, българи и румънци през 14 век бяха дружно посрещнали дедите на Ердоган сега тоя нямаше да се кокорчи в Истанбул, а града щеше да се казва Константинопол, и " дома на исляма" щеше да е на хиляди км от нашата граница! Така че подкрепа за Гърция, това е нашата позиция!
96
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз викам авторката на статията да се конкретизира! За язовирна стена на язовир захранван с вода от река Марица ли говорим или за някакъв бент? Щото хората по- долу се изпокараха. А като чета първото изречение на статията пише :" България отвори язовирната стена на река Марица." Доколкото се сещам на река Марица на поне 100 километра от границата с Турция и Гърция няма язовир.
95
2
 
34
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Пуснете и малко крокодили за по сигурно че тия са като антилопи гну на Нил, нямат спиране.
94
5
 
43
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 4 години
ТРЯБВА ДА СМЕ ЕДИННИ С ГЪРЦИТЕ!ПРЕДИ ВЕКОВЕ, РАЗПРАВИИТЕ С ВИЗАНТИЯ, НИ ДОКАРА ТУРСКОТО РОБСТВО!ДА НЕ ПОВТАРЯМЕ СТАРИ УЖАСНИ ГРЕШКИ!БАЛКАНИТЕ ТРЯБВА ДА СМЕ ЕДИННИ КАТО СТОМАНЕН ЩИТ ЗА ЕВРОПА!ТОВА Е ИСТИНАТА!
93
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бента представлява построена от човек стена,за да събира водата,може да има всякаква форма и да не е с геометрична форма,това е дълбоко място ,където се събира вода,може да е на самата река,може и да е отстани на реката.Може бента да е донякъде с изградена стена,а останала част да се използва от естествената природна височина на мястото.Бента може и да е с различни размериМоже да си поставиш и шлюз на стената на бента,ако искаш,а може и да няма шлюз,ако искаш само да събереш и отклониш водата.
92
9
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Нашествието Продължава Вече ,Цели 9 години , Язовирите ще се източат за 9 Дни ,Няма лошо, Нека Си Играят на Котка и Мишка,Важното е Ние в България да сме Добре,Не трябва да се връзмаме на Всяка Простотия,Ердоган - Хвърля Прах в Очите,Целите и Идеите му са съвсем различни,Прави си - Каквото си Иска, и накрая - Няма Санкции - нито от САЩ и ЕС, нито от РусияТия Дни Активира С400 - уж щяха да го санкционират, накрая и пари ще му дадат :))ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
91
42
 
8
 
! Отговори
агитпроп преди 4 години
Много хуманно решение - да издавят бежанците! След това обяснявайте, че България не е варварска страна!
90
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бъдем достойни за нашите деди!Бойната група на ЕС Хелброк да се приведе в готовност!
89
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега заедно с гърците трябва да обявим съвместна операция за взаимопомощ и защита Тервел.Както той навремето е подкрепил Византия за да се спре нашествието, така и сега трябва да сме заедно!Ни крачка назад,.зад нас е Европа!
88
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
по Марица има доста БЕНТОВЕ!...-Първия е преди Пазарджик...И "бент" е едно,"язовир"-съвсем друго!..айде със здраве!..
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АТАКИСТСтига дрънка глупости!Бента може и да е 3-5 метра ширина,може и да е 20 или повече,може да е на всяка река,може и да е покрай реката,бента не е шлюз,нито язовир.Ама ха!
86
6
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Бент е изкуствена преградна стена. А на голяма река изкуствената стена се нарича язовирна стена на която има шлюзове за изпускане на водата, разбирачи!