Ако те е страх от нещо - изяж го! Заведение в Ханой предлага КоронаБургер

Създателят му иска да разтовари психически клиентите си
26 мар 2020 21:00, Нели Христова
5
Ако те е страх от нещо - изяж го! Заведение в Ханой предлага КоронаБургер

"Имаме шега тук - ако те е страх от нещо - изяж го", казва виетнамецът Хоанг Тунг и прави именно това - за да пребори страха от коронавируса, той прави специален бургер, който да развесели посетителите на ресторанта му.

Вкусен, ароматен, с лек зеленикав оттенък - така изглежда най-новият продукт на пицария във виетнамската столица Ханой. И името му, както личи от вида, е КоронаБургер, съобщава БНТ.

"Коронавиусът няма да ви плаши след като хапнете бургера. Този начин на мислене развеселява хората по време на епидемия. А и новият продукт, за който да мислят, ги разтоварва психически", казва създателят на КоронаБургера.

Идеята се родила спонтанно, провокирана от кризата с COVID-19. След няколко дни на експерименти, собственикът и готвачите на заведението създали най-новия си сандвич. Зад необичайния му цвят се крият малко зелен чай и зеленчуков сок. Клиенти не липсват, а отзивите са много добри.

"Мисля, че е интересно, забавно и различно. А и вероятно е единственото място, на което предлагат КоронаБургер. А и беше много, много вкусно!", казва Пол Монахан, клиент на заведението.

С цел стриктна хигиена, пред входа на заведението има кабина за дезинфекция. Така и клиенти, и персонал, се чувстват сигурни. Според собственика на пицарията КоронаБургерът е от полза както за хората, така и за бизнесът му в тези сложни времена.

А докато във Виетнам предлагат КоронаБургер, лекар от Бийстън и музикант от Уганда създават специални песни за значението на социалната дистанция и значението на ограничителните мерки.

Доктор Маиса Роси от Бийстън е майка на 2-годишно момиченце. След няколко дни на първа линия в борбата с коронавирусната инфекция, Роси е написала песен за значението на рестриктивните мерки. Обяснява, че целта й е да обърне внимание на високорисковите групи и на последствията от нарушаването на забраните за излизане и събиране.

Песента на поп звездата от Уганда - Боби Уйан, пък предупреждава за опасността от COVID-19. Парчето е професионлно записано в студиото на музиканта. Самият той е претендент за президентското място в Уганда. В страната са регистрирани 14 случая на коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тонове, тонове, тонове, тонове и ТОНОВЕ ядрени бомби за гнусната азиатска клоака! Всичко под ножа там, тая из...мет няма оправия, само с ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!Тези ще доведат света до невиждан колапс ако не ги спрем навреме.
4
0
 
4
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 4 години
А пък тука си пийваме Корона. Съвсем прилична бира.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2, не ти се разбира.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошото е че в 21-ви век има хора , които даже ще го повярват. Да не забравяме че в Африка масово са болни от спин, заради твърдението , че ако си легнеш с девствена и ще се излекуваш и масово заразяват и забременяват със заразени деца.
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това е егати гадното и ***.