Висш дипломат е сред британците, жертва на COVID-19

Джонсън благодари на над 500-те хиляди доброволци
26 мар 2020 08:56, Елка Василева
9
Висш дипломат е сред британците, жертва на COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

43-ма британци починаха от коронавируса за последното денонощие, сред тях е дипломатът Стивън Дик - заместник-ръководител на британската мисия в посолството в Будапеща. Общо броят на жертвите достигна 465.

Броят на смъртните случаи за денонощие е по-нисък за първи път от 17 март насам, но за сметка на това е рекорден броят на заразените – 1542 за 24 часа, предаде БНР.

Още по темата

37-годишният висш дипломат Стивън Дик почина в Будапеща, след като бе дал положителна проба за коронавирус. Престолонаследникът принц Чарлз също е с положителна проба след проявени леки симптоми на заболяването.

Сред последните жертви са 21-годишна жена и 47-годишен мъж, които не са имали други заболявания.

Премиерът Борис Джонсън изрази голяма благодарност на повече от 500-те хиляди доброволци, които се отзоваха на призива на правителството да помогнат на здравеопазването. Тяхната основна мисия ще бъде да доставят храна и медикаменти, да карат пациенти за прегледи и да поддържат контакт със самоизолиралите се.

Джонсън посочи, че доброволците ще изиграят ключова роля в битката с коронавирусната инфекция.

Междувременно парламентът прекрати работата си заради пандемията, но след като в изключително кратък срок гласува приемането на спешен закон за големи правомощия на правителството в борбата със заболяването. Очаква се депутатите да се завърнат най-рано на 21-ви април.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важно е стадото на британците. Ще има изостанали от стадото на британците, които ще бъдат настигнати от хищния коронавирус. Стадото на британците ще оцелее и ще стане по-силно.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На британците не може да им се има много вяра с тези 20 и 30 годишни без други заболявания. Трябва аутопсия да се види, те сега медиите им масово плашат защото техните млади са, така да се каже без звездички, по-специални и не се трогват, че възрастните се заразяват и умират. Ако няма млади пострадали тия няма да имат озъптане
6
1
 
4
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Дипломатите безсмъртни ли са ?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега би трябвало цялото Британско посолство в Унгария да мине под карантина, т.е. да бъде временно затворено поне за 14 дни. А имайки предвид естеството на дипломатическата работа, трябва да се издирят и карантинират и всички, с които британецът е имал контакт - от унгарското Външно министерство, чуждите посолства и т.н. Сложна работа...
4
2
 
5
 
! Отговори
A преди 4 години
Джонсън нали проповядваше стадния имунитет.
3
0
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
догодина няма смисъл да се броим, щото тогава ще е 2-рата Вълна на Вируси...
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне да кажат, че е бил ***... Тези определено са рискова група и ще бъдат сериозно засегнати от короната. Природата не търпи противоестественото.
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
37 годишен дипломат (не е умрял на пейката пред кабинета на ДжиПи-то си), 20 и няколко годишно момиче, без други заболявания.Ето,видяхте ли защо в Китай заваряваха врати?По същата причина,поради която по време на чумата зазидваха врати.Болеста е силно заразна и смъртоносна.А тези 3000 китаеца,ако наистина бяха толкова,то вероятно щяха да ги пишат,че са починали от задавяне с ориз...Ще се броим догодина.