Борис Джонсън: Великобритания ще пребори предизвикателството!

Премиерът се обърна към нацията, след като напусна болницата
12 апр 2020 19:00, Нели Христова
62
Борис Джонсън: Великобритания ще пребори предизвикателството!
Снимка: БГНЕС

Часове след като напусна болницата, Борис Джонсън публикува обръщение към нацията във Facebook профила си.

"Днес напуснах болницата, след седмица, през която NHS спаси живота ми, без съмнение. Трудно е да намеря думи с които да изразя дълга си, но преди това искам да благодаря на всички в цяла Великобритания, за усилията и жертвите, които направихте и продължавате да правите. Когато слънцето пече и децата са у дома, когато цялата природа е най-прекрасна и външният свят е толкова приканващ, само мога да си представя колко ви е трудно да спазвате правилата за социално дистанциране." Така Борис Джонсън започна своето обръщение.

"Благодаря ви, защото милиони и милиони хора в цялата страна правят правилното нещо. Милиони преминават през самоизолацията с вяра, търпение и с мисъл и грижа за себе си и за останалите. Искам да знаете, че този Великден, усилията ви ще имат смисъл и всеки ден показват стойността си. Защото всеки ден скърбим за онези, които са ни биват отнети и трудностите все още не са приключили. Но ние имаме прогрес в тази битка срещу коронавируса", добави той.

"Тази страна ще се пребори с това предизвикателство, както сме побеждавали в много предизвикателства през нашето минало", категоричен бе Джонсън.

"През последните седем дни аз лично видях напрежението, под което са медиците на NHS, видях куража, не само в докторите, сестрите, но и у всички останали, чистачи, готвачи, фармацевти, които продължиха да идват на работа. Благодарение на този кураж, на тази чест, на тази любов, нашата здравна система е непобедима", допълни той.

Той благодари на всички доктори и сестри, които са се грижили за него. Някои от тях той спомена по име, като Джени от Нова Зеландия и Луис от Портогалия, които в продължение на 48 часа стоели до леглото му.

"Единствената причина, поради която тялото ми получи достатъчно кислород, е защото те ме наблюдаваха през всяка секунда", каза Джонсън. Той заяви, че е сигурен, че Великобритания ще пребори вируса, защото из цяла англия има медици, като Луис и Джени, които се грижат за своите пациенти.

"Останете вкъщи, пазете лекарите от NHS и спасете животи. Благодаря ви и честит Великден", завърши Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 години
То всяка една държава ще го пребори.
7
2
 
7
 
! Отговори
Тц, тц, тц... преди 4 години
Час ме минава без да ни информират какво е състоянието му...Разгърнеш вестник, Борис Джонсън, погледнеш в интернет, Борис Джонсън, отвориш консервна кутия и отвътре изскача пак Борис Джонсън...
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обзема ме бяс, когато видя журналист да пише неграмотно. ***, провери как се пише Портогалия.
5
7
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Щом този *** не загина, *** ще пребъде
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама с турската npokaза едва ли!!!
3
4
 
20
 
! Отговори
az преди 4 години
Хората с пари се излекуват за 4-5 дена(Джонсън,Домовчиев,Ханкс),а другите се мъчат с седмици....
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един колега коментира за него и Англия, че англичаните били глутница лъвове, водени от магаре.Бих променил само това, не е магаре а шеббек...
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той да върне парите на данъкоплатците сега, че заради него 18 000 дадоха фира, понеже е голям умник.