На самолетоносача "Теодор Рузвелт" – 550 с COVID-19

Вирусът беше открит за пръв път на борда на военния кораб на 24 март
12 апр 2020 10:25, Красимир Ангелов
95
На самолетоносача "Теодор Рузвелт" – 550 с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Общо 550 души от екипажа на самолетоносача "Теодор Рузвелт" са заразени с COVID-19, съобщи Ройтерс, цитирайки информация на Военноморските сили на САЩ.

В петък ВМС съобщиха за 447 диагностицирани с коронавирус, а ден по-рано техният брой беше 416.

Вирусът беше открит за пръв път на борда на военния кораб на 24 март, когато трима членове на екипажа бяха тествани положително, припомня БНР.

В изявление от ВМС посочват, че 92% от членовете на екипажа на самолетоносача вече са били тествани за COVID-19, като от тях 550 са дали положителни резултати, а 3 673 - отрицателни. Също така се посочва, че 3 696 моряци са преместени на брега.

Избухването на епидемията на борда на американския ядрен самолетоносач доведе до оставката по-рано тази седмица на Томас Модли като изпълняващ длъжността секретар на ВМС, след като той преди това той уволни командирът на самолетоносача - Брет Крозиер, който беше написа писмо с призив към ВМС да се предприемат "решителни действия", за да се предотврати по-нататъшното разпространение на коронавируса сред екипажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: САЩсамолетоносачCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е всички гринговци да освободят света от присъствието си.
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...,който беше написа писмо с призив към ВМС да се предприемат "решителни действия"..."-ужаст.И аз не съм 100% грамотен, но Гугъл има още много да учи!
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Адмирал Смитха ха ха! егати и майтапа! само да ти припомня: китайската икономика спря за малко и света се срина! сега отново пое нагоре, докато "силните" и "развитите" още очакват пик на заразяване! демек те ще платят сметката!
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Светозарнямат защото не им трябват! излишни разходи! руснаците си имат оръжие за ОТБРАНА, А НЕ ЗА НАПАДЕНИЕ, каквито са тия кошници!
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 49за какво им са на Русия барутници, като си имат ракети? такива си имат само мераклиите да завладяват нови територии!
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 51Или май, хората на тези кораби са в много добра кондиция и здраве.щ, защото това е армията и има нормативи, правят се редовно изследвания и е твой дълг, д кажеш ако имаш болести, така че няма да си на кораба, ако имаш диабет и астма.
52
0
 
8
 
! Отговори
От Берлин преди 4 години
До Ф.С.В.За много неща си прав, но за супата от прилепи - Не! Тази супа е готвена в лаборатория, приятел!
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз от сигурен източник в YouTube, дето доказва конспирации, знам, че хората с ковида подивяват, почват да се хапят такива Апо рамото и да си мяткат главата ... Д Абе да превземат кораба и да почнат да нападат ....
50
1
 
8
 
! Отговори
име преди 4 години
Този Томас Мадли сега би трябвало да го обесят.
49
3
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
422 28 !ОТГОВОРИФ.С.В.преди 1 часМоите поздрави! Колко точно е казано.Ядохме, пихме, возиме се на самолети са 30$, сега се крием като мишки по дупките си. Време е малко да се опомним!
48
15
 
4
 
! Отговори
Адмирал Смит преди 4 години
Комунистически Китай ще бъде Смазан, ще Плати Солено за Всеки Заразен Пехотинец!
47
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 700 незаразени, само 550 заразени и не споменават да са в тежко състояние? Май някой има ваксина и чака Ковид да овършее непотребното население?
46
6
 
18
 
! Отговори
СулЮ Пасито-Безродни преди 4 години
Краварете сами паднаха в капана, който заложиха и сега дри щят ли дри щят!
45
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ имат 11 самолетоносача от клас Нимиц (тези големите, с по 70 самолета на борда) и още 12 по-малки, с вертолети. Просия няма нито от първия тип, нито от втория. Но имат планове да построят много и ще бъдат най-големите...
44
2
 
5
 
! Отговори
Светозарчо, брой бе преди 4 години
Според "Уолстрийт Джърнъл" САЩ в момента имат 11 действащи самолетоносачи. Фактите са за предпочитане пред размахването на флагчета.
43
16
 
5
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
" точно една трета от самолетоносачите на НАТО са извън строя "====================================================Надявай се комунар. Американците имат 20 !!!Френските и британските не ги броим.А рашките колко имат ? ХА - ха.
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Теодор Рузвелт""Роналд Рейгън""Шарл де Гол"или точно една трета от самолетоносачите на НАТО са извън строя!
41
21
 
9
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
ЗАТОВА , РУСКИТЕ КРАЙЦЕРИ ОКОЛО СИРИЯ , СА НА ДЪРВА И ВЪГЛИЩА , БЕ...! ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЕКИПАЖА!!!КАДЯТ ГИ КАТА ДЕН С ПУШЕК И БОЯРШЧИК ....И НЕМА ВИРУСИ!АМИН!
40
0
 
7
 
! Отговори
чичо боки преди 4 години
като "война на световете"същото е
39
2
 
52
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Един малък вирус постави на колене могъщият флот на САЩ - Дори най модерните технологии са като каменна секирка срещу дяволското творение- Скоро ваксина няма да има и вирусът ще си върлува за безкраен период -Супата от прилеп струваща стотици милиарди на Човечеството -уреди траен мир на Планетата)) Светът дълго ще помни това нещо -Оказва се че хората са "на гости" на тази Планета а не Богове)))