На самолетоносача "Теодор Рузвелт" – 550 с COVID-19

Вирусът беше открит за пръв път на борда на военния кораб на 24 март
12 апр 2020 10:25, Красимир Ангелов
95
На самолетоносача "Теодор Рузвелт" – 550 с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Общо 550 души от екипажа на самолетоносача "Теодор Рузвелт" са заразени с COVID-19, съобщи Ройтерс, цитирайки информация на Военноморските сили на САЩ.

В петък ВМС съобщиха за 447 диагностицирани с коронавирус, а ден по-рано техният брой беше 416.

Вирусът беше открит за пръв път на борда на военния кораб на 24 март, когато трима членове на екипажа бяха тествани положително, припомня БНР.

В изявление от ВМС посочват, че 92% от членовете на екипажа на самолетоносача вече са били тествани за COVID-19, като от тях 550 са дали положителни резултати, а 3 673 - отрицателни. Също така се посочва, че 3 696 моряци са преместени на брега.

Избухването на епидемията на борда на американския ядрен самолетоносач доведе до оставката по-рано тази седмица на Томас Модли като изпълняващ длъжността секретар на ВМС, след като той преди това той уволни командирът на самолетоносача - Брет Крозиер, който беше написа писмо с призив към ВМС да се предприемат "решителни действия", за да се предотврати по-нататъшното разпространение на коронавируса сред екипажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: САЩсамолетоносачCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитанът на самолетоносача "Теодор Рузвелт" Брет Крозиер написа писмо с призив към ВМС и Пентагона да се предприемат "решителни действия" за спасяване на екипажа. След като изгониха разприказвалия се капитан и се убедиха, че няма да могат да потулят факта на епидемията, пиндостанските власти решиха да евакуират 3 696 моряци на брега, като оставиха на борда само пазачи и дезинфектиращи.
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първата медия, която каза за болния екипаж на самолетоносача, е лично Бойко Борисов. Може да се чуе. На една от пресконференциите на щаба говори за разговорите с лидерите на ЕС по повод подготвеността на НАТО за различни видове война."Имаме самолетоносачи, но екипажът е болен".
16
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Винаги лошите загиват във войните. Що се отнася до старите и болните те първи загиват при една война от глад и болести. Задавал ли си си въпроса защо Америка е станала велика страна? Явно че не знаеш отговора, а той се крие във времената на дивия запад. Тогава просто лошите и кривите хора са ги ликвидирали един по един, което за жалост не важи за нашето време и отново човечеството се напълни с лоши и криви хора.
15
1
 
19
 
! Отговори
Напред, роботи преди 4 години
Сега е златното време за всички корпорации и кандидат-бизнесмени, които разработват бойни системи с изкуствен интелект и роботизирани оръжия. Ще има лют маркетинг към политиканите: "Видяхте ли колко уязвим и ненадежден е човешкият фактор, дайте пачките на нас и ще видите как операторите на нашите машини ще си седят в самоизолация и ще пердашат противника дистанционно."
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно как така една свободна медия като вашата, публикува тази новина две седмици след като се е случило това?
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 14Военоморските сили нищо не предприемат и Капитана се вижда принуден да надуе свирката и се свързва с медииите и им казва че на кораба има 500 болни но нищо не се прави по въпроса ..Администрацията на Тръмп не иска да се занимава с тях един вид иска да ги изолира да не ги слагат на сушата ..демек да се оправят .И най накрая уволниха капитана щото ги е изложил пред нацията
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитанът на самолетоносача "Теодор Рузвелт" Брет Крозиер даде гластност на разразилата се епидемия на флагмана на ВМС и беше свален от длъжност и изгонен. Българските "свободни" медии да ни кажат от кого трябваше да получат разрешение, за да публикуват тази "новина" след повече от 2 седмици след събитието? Може би забавянето на негативни за хегемона факти е част от борбата с фалшивите новини?
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опасни са затворените, не отворените пространства.
10
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитана който иска да се вземат мерки също е заразен.Фуражката е постъпил като мъжкар като е поставил неудобен въпрос за решаване, нещото което началниците в никоя армия не обичат-ти на мен задачи ли ми поставяш.Явно в американската войска мъдрости като дал си клетва -оправяй се не минават.
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато тестнеш цял град, разбираш смъртността. А не като вкараш 500 броя старци с тежки симтоми и тогава ги тестваш, докато по домовете имаш 20х толкова заразени с леки или без симптоми.
8
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човечеството вече 75 години живее в сравнително мирно време. Няма големи и кръвопролитни войни, няма масов мор. Макар и войната да е най-лошото нещо за човечеството, тя има и своите положителни страни когато завърши, тогава лошите просто намаляват и света има възможност да върви напред. Сега ролята на войните предприе природата и се зае да прочисти човечеството от натрупаните негативи.
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слагайте минуси. Това е все едно да тестваш 500 здрави млади хора и 500 в 4ти стадий на рак. Втората група като започне да умира и се вдига врява - смъртоносен вирус, няма оправия.
6
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най ме изкефиха мерките,които са взели - едната фуражка поискала помощ от другата,пък тя го уволнила (реално му е спасила живота,разкарвайки го от кошера на заразата),после третата уволнила втората.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общо над 4000 души екипаж. Явно съм много далеч от военните дела, та това е колкото едно градче.
4
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И нито един починал. Това е представителна извадка, а не 200 старци с тежка симптоматика в италианска болница.
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти в казарма бил ли си, и имаш ли представа как се живее там легло до легло и как се хранят един до друг?А на кораб сигурно е още по-зле заради ограниченото пространство и вентилацията.
2
4
 
20
 
! Отговори
Ген. майор Муфтарски преди 4 години
Чудесно!
1
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Броят им е почти колкото съобщи погребалният агент с мундирите тази сутрин. Явно екипажа е около седем милиона.