160 домакинства са под карантина в сливенския кв. "Надежда"

Пропускателният режим на вход и изход от квартала е затегнат
27 апр 2020 15:50, Анисия Иванова
10
160 домакинства са под карантина в сливенския кв. "Надежда"
Снимка: БГНЕС

В ромския квартал "Надежда" в Сливен 160 домакинства са поставени под карантина, съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

Полицейски екипи са връчили предписания за поставяне под карантина на 480 души в квартала. Поради невъзможността да се изолират отделните случаи, се налага карантинирането на цели семейства, къщи и част от улици.

Към момента под карантина са сложени 60 къщи и 160 домакинства. Част от пет улици в квартала са отцепени и под постоянно наблюдение.

Полицейски екипи и доброволци обхождат улиците и следят за спазване на карантината и противоепидемичните мерки. Разяснителната кампания е стартирала от началото на извънредното положение, но поради редица нарушения и неспазване на предприетите мерки, полицейското присъствие е увеличено.

Общо 35 местни активисти обхождат улиците пеша и с личните си автомобили, като призовават с мегафони на български и на майчин език да се спазват всички мерки. Информират за опасността от заболяването, настояват за спазване на дистанция и социална изолация, прибират хората по домовете им, проверяват причината за излизане, създават ред пред магазините, където се допускат само по двама, посещенията до аптека и други търговски обекти извън квартала се извършва само от един или двама души, съобщава БТА.

Пропускателният режим през КПП на вход и изход от квартал "Надежда" остава затегнат. Допуска се преминаване само по неотложни причини - закупуване на лекарства, посещение при лекар, полагане на труд, закупуването на хранителни продукти. Няма да се допуска безцелното движение и събирането на групи. Спрямо нарушителите ще бъдат прилагани всички законови средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А при така наречените бетонови дупки КПП-та има ли?Охраната там може да бъде поверена на по 1-2 сърдити кучовци от породата немска овчарка, както някой предложи тук неотдавна. За разлика от полицаите, те няма да обясняват, нито ще умоляват, а направо ще действат. Ще има ефект.
4
1
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
кв.надежда е като бевърли хилса на сливен със най отбраните звездипо скоро патрулите предотвратяват нашествие от външни натрапници в престижния квартал за да не досаждат на живущите там звезди
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Курделия отново да ни светне как ББ противопоставя българи на роми? Това доста грозно го направи след затварянето на софийските квартали, ако някой го помни. После да ми обясняват кой чии електорат е. Още повече след като официално е бил и в коалиция с "Евророма". Явно някой много иска мерките в България да се провалят? Трупове ще гази, но да се докопа до власта! Поминим как дори Станишев сдави, че е казал нещо положителни за опонента.
2
8
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Добре, че са ромите, да накарат полицаите да работят.По цяла смяна се скатаваха ...
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кидя на кидя ва?