Северна Корея - буре с барут в световната политика

Малко вероятно е тя да се отвори към света дори при нов лидер
28 апр 2020 14:17, Красимир Ангелов
7
Северна Корея - буре с барут в световната политика

Неясната ситуация със севернокорейския президент Ким Чен Ун не е безпрецедентна, той "изчезна" и през 2014 г. В момента никой не е заинтересован от нестабилност на Корейския полуостров, знаем, че Северна Корея е ядрена страна. Това каза Кръстьо Белев, директор на представителството на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие в Пекин, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата
"Северна Корея е буре с барут - фактор, който може да донесе щети на целия свят", посочи той.

Белев определи режима в Северна Корея като теократичен. Той посочи, че за момента всички залози са, че Ким Йо Чен, по-малката сестра на севернокорейския лидер, ще бъде обявена за негов заместник.

Според госта обаче това може да не доведе до отварянето на Северна Корея към света, тъй като подобни бяха надеждите при идването на власт на Ким Чен Ун, което така и не се случи.

По отношение на неяснотата разпространява ли се коронавирусът в Северна Корея Белев обясни, че има данни за внос в страната на големи количества медицински консумативи от Китай.

"Интересното е, че Китай, който затвори своите граници за всички чужденци, позволява посетители само от Северна Корея", добави Белев.

Видео с целия разговор вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам защо трябва да се раздухват тези неща по медиите. И като всеки си изкаже мнението, какво ще изясни, при положение, че нищо не се знае със сигурност.Южна Корея, Япония и Китай са най-обвързани с проблемите там. Има си и служби в другите страни, които се грижат за връзките със Северна Корея. Едва ли някой ще вземе властта и ще почне да хвърля с ядрени бомби.
4
1
 
5
 
! Отговори
Роки преди 3 години
До ББКолега, само като видях как си написал думата 'по-вече' и спрях да ти чета коментара....то бива, бива, ама толкова неграмотна история......
3
7
 
16
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Браво на династията Ким - отстояват средновековната феодална монархия и се доказват като достойни последователи на Чингиз Хан, Тамерлан, Сукатай и т.н. Чудесно би било Северна и Южна Корея да се обединят в единна средновековна феодална монархия с теократични елементи с династия Ким начело и да се противопоставят на западната демокрация.
2
3
 
6
 
! Отговори
2 седмици преди 3 години
Още не могат да му намерят достатъчно масивен двойник!
1
6
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
То това "буре" вече гръмна ... Грухчо се изпържи в собствен сос ... !!!