Може ли Северна Корея да бъде управлявана от жена?

Светът се вълнува от ситуацията около Ким Чен Ун
28

Противоречивата информация около състоянието на севернокорейския лидер Ким Чен Ун продължава да вълнува света.

"Всякакви причини може да изтъкнем за отсъствието на Ким Чен Ун. Това е режим, който не се отличава с прозрачност откъм достъп до информация, освен тази, която е свързана с култа на личността. Това може да означава всичко - от разчистване на лични сметки с конкуренти, до козметична операция. Няма да разберем причината. Накрая ще излезе едно официално комюнике в стил 70-те, което ще каже, че се е оттеглил да помисли над новия курс, който Северна Корея трябва да следва в поствирусната икономика, нова ядрена програма, нов язовир и тн.", каза международният анализатор Любомир Стефанов в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че е възможно е да има сценарий с нов управляващ.

"Възможно е да има затишие пред буря, но смятам, че в една такава родова кастова система нещата са подредени и има сценарий кой да бъде наследникът.  Заговори се, че това може да е сестра му, възможно е да е така, но не знам дали Северна Корея е готова да бъде управлявана от жена, макар че е от тази фамилия. Не смятам, че това ще е на преден план, освен ако не е необходимо да се демонстрира отчетлива връзка с рода и семейството, което управлява Северна Корея последните години", коментира Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него Доналд Тръмп ще преглътне този факт.

"И ако за Северна Корея е важно, а аз смятам, че е важно, бихме станали свидетели на сценарий, в който сестрата на Ким Чен Ун остава на втори план, а някой играе ролята на марионетка, за да не дразни егото на Тръмп. Има негови хора, които са на ръководни длъжности в партията и имат шанс да вземат властта. Но там нещата не стават по логиката, по която ние свиквахме в България", категоричен е анализаторът.

И допълни, че там информацията не циркулира качествено и свободно.

"Това общество е конструирано по особен начин и функционира с неговата си логика. Ако внимаваме и следим официалната линия на техните официози - агенцията, която съобщава новините, може би щяхме да разчетем в техните думи", каза още Любомир Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Гейза Мейза преди 4 години
Ей точно двамата ще ви кажат всичко за живота вселената и всичко останало.Личи си че са анали затори от класа!
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен има много неща, за които може само да гадаем...............много е възможно вътрешно разчистване на сметки, Ким е само на 36 години и тръгна много амбициозно, това не се харесва нито на Запада, нито на Китай , пък и никой в света няма да позволи една малка държава да има самостоятелна политика!Все пак, дано е жив и здрав човека и да се появи скоро!!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се повери на жена бутон за ядрено оръжие е леко притеснително.
21
1
 
5
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Търсете го при доктор Емилова!
20
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 4 години
споко, ще се появи тези дни, като успешно изстрелят някоя и друга ракетка... Така де, до 4 юли има още бая време
19
1
 
5
 
! Отговори
Ким беше убит преди 4 години
Северна Корея не е комунистическа държава , режима се казва чукче , ами китайците го наказаха със смърт понеже не им допадна да се вижда с Тръмп , Китай никога няма да позволи Северна и Южна Корея да се обединят , ким чен УН модернизира страната си адски бързо и с това темпо до края на годината щеше да е независима от Китай тоест щяха да си отворят пазарите със Запада , знам , че повечето мислят , че е пресилено , но реакциите на медиите издават поръчковото му убийство
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка бивша сила е изчезнала от картата след управление на жена. Британската Империя, Германия. Корейците не вярвам да са толкова глупави освен ако не искат да я използват като причината за провала на комунизма...
17
2
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
ким ще изкочи от някъде скоро като кукурякно дори и да не се появи няма да ни липсвасъс сигурност системата ще се запази но не и управлявана от женаинтересно как и защо и двамата са възпитаници на западнен университет след като се придържат към други идеологии? какво са искали да получат чрез образование на запад?
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казах ви вече в Северна Корея лидера и сестра му са убити .Новият лидер е генерал и ще направи ядренна война .Жена не може да управлява там нищо .Жените там са само за разплод и готвене .
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15Винаги е било, не "ще стане"Южна Корея е силна икономически, защото изцоцва Северна Корея.Това е един експеримент и братоубийство.
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България може да се управлява от тиква , значи С.Корея може да се управлява от жена !
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северна Корея ще стане фабриката на Южна Корея.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще предложим за поста Кристалина Георгиева. Тя може всичко.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СК не е куче с каишка, като БГ хората си правят ракети за да запазят суверенитета си. Една жена не разбира нищо от ракети, Ким ще обедини двете Кореи и това не се харесва на Запада.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на водещата, интересуваме са от Ким нека има повече предавания за Северна Корея.
9
5
 
8
 
! Отговори
Ако Китай каже преди 4 години
Тогава може. Защото Северна Корея не е "социалистическа" държава, както ни внушават открай време - в т.нар. идеология "чучхе" соцът е за парлама, по-важен е псевдорелигиозният култ към рода Ким. Още по-важно е, че страната е протекторат на Китай. Ако желаеха доброто на корейците, можеха да съборят дебелака с един пръст и да оставят Южна Корея да вложи там 300 до 500 милиарда долара, за да върне нещастниците към човешки живот. Да, да, ама не. Геополитика, рийш ли. Дебелият деспот е по-изгоден.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може, Маршал Ким е най-великият лидер. Може ли САЩ да се управлява от Хилъри Клин Тън -ун. Въпрос за 1 долар. Колко президенти на САЩ са жени ?
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бих желал водещата от снимката да ме управлява..
6
4
 
6
 
! Отговори
Петах Тиква преди 4 години
МОже, ако Партията каже!Каквото каже великата наша Партия - това става!Ако каже - и една Tиква може да управлява!
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може дори и от коза, те нали са тревопасни ...