Схемата 60/40 остава в сила до 30 юни

Ще има плавен преход към възстановяване на оборота
4 май 2020 20:00,
5
Схемата 60/40 остава в сила до 30 юни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Схемата 60/40 ще продължи да действа до 30 юни, обяви транспортния министър Росен Желязков на извънреден брифинг в Министерски съвет.

"Първо на 13 май извънредното положение отпада, поради изтичане на срока, за който е обявено. Претият днес проектозакон, който ще бъде внесен утре в парламента, не обхваща изчерпателно всички случаи за уреждане на преодоляване на последиците от пандемията. Той е една рамка за връщането на нормалността в икономическия, политически и стопански оборот в страната", обясни Желязков.

Ограничителните мерки ще останат в правомощията на здравния министър, обясни Желязков. Останалите мерки са разписани в преходни и заключителни разпоредби в законопроекта касаят всички онези права, които по Закона за извънредното положение, които преустяноняват действието си към 13 май следва да продължат действието си до прекратяване на извънредното положение.

"Това е предвидено, за да има плавен преход към възстановяването на стопанския оборот“, каза още министърът.

Транспортният министър Росен Желязков каза, че тепърва предстои среща на Националният съвет за тристранно сътрудничество, както и на отрасловите съвети да взимат конкретни решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
Добре ,че фирмата ми е + 20 милиарда и във Top 500 ,че инаече щях да вдигам нерви колко пари е откраднал регионалният мениджър ....засега не се отразява :)
3
0
 
3
 
! Отговори
Тъпаци преди 3 години
И откъде накъде ще ви хрантутя с моите данъци-пари още 1 месец
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе само Левски остана,без пачки от 60/40,не е ли ви срам
1
1
 
3
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Предполагам ,че тая схема може да има приложение в големите предприятия, но как действа при самоосигуряващи се ? Когато не предлагаш услуга откъде да ги вземеш тия 40 % да платиш на 2,3 човека персонал ?