Британка почина от коронавирус, след като заразен я наплюл

Транспортната полиция води разследване
13 май 2020 08:32, Елка Василева
27
Британка почина от коронавирус, след като заразен я наплюл
Снимка: архив, БГНЕС

Служителка на британските железници е починала от новия коронавирус, след като човек, твърдящ, че е заразен, нарочно я наплюл, съобщи профсъюзът на железничарите, цитиран от Франс прес.

47-годишната Бели Муджинга, която работела на лондонската гара "Виктория", развила симптоми на коронавируса след нападението срещу нея и неин колега, станало на 22 март.

"Те бяха в залата, до гишето, когато пътник ги нападна и се изплю върху тях", обясни профсъюзът TSSA в съобщение. "Мъж се изхрачи върху тях и каза, че е заразен с вируса".

Няколко дни по-късно лекарят на Муджинга й дал отпуск по болест, като казал, че тя страда от съществуващи отпреди дихателни проблеми.

Още по темата

Муджинга спряла да ходи на работа, но състоянието й продължило да се влошава, което наложило хоспитализация и интубиране на 2 април. Три дни по-късно Бели Муджинга починала.

Тя оставя 11-годишна дъщеря и съпруг, които са я видели за последен път при влизането й в линейката.

"Беше добър човек, добра майка и добра жена", каза вдовецът Лусамба Годе Каталай.

Компанията, за която е работела Муджинга, "Садърн рейлуей", обяви, че се отнася към случая много сериозно и е започнала вътрешно разследване.

В съобщение британската транспортна полиция посочи, че води разследване и призова свидетели да се отзоват, а TSSA поиска от регулатора на железопътния транспорт да проучи случилото се.
Според синдиката "има сериозни въпроси относно тази смърт, тя не е била неизбежна".

Генералният секретар на синдиката Мануел Кортес поиска семействата на всички служители, починали от COVID-19, да получат обезщетение от правителството, както се прави за семействата на медиците.

"Отвратително е да се напада по този начин ключов работник, който е в услуга на пътниците", каза говорител на британския премиер Борис Джонсън. "Мислите ни са със семейството на г-жа Муджинга в това изпитание"./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Имаше един филм 28 дни. Зомбита.....
3
2
 
17
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Помните ли онези два-три британци,които починаха лани на връщане от наш курорт а после близките им решиха че са натровени в хотела и водиха дела? Е,и те са починали от Коронавируса,но тогава нямаше тестове за да се докаже,а вероятно са били заразени още в Англия и някой ги е пратил да заразят и нас!
2
6
 
15
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Муджинга щеше да умре от сарс или малария в Африка така или иначе
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъчно ми е за британката Муджинга и за британката Прабхат Чатур също ми е мъчно.