Батков проговори за акциите на Левски, ничия собственост ли са?

На 8 май акциите на клуба са джиросани към премиера Бойко Борисов
14 май 2020 19:08, Красимир Ангелов
30

Втори ден не ясно кой ще стане мажоритарен собственик на футболния "Левски", след като вчера акциите бяха джиросани към премиера Бойко Борисов.

От вчера изразът "футболна драма" придоби нов смисъл. Неяснотите около футболният "Левски" предизвикаха крайни усещания у феновете. 

Още по темата
Според дългогодишния собственик на клуба - Тодор Батков, джиросването на мажоритарния пакет акции на клуба блокира възможността за свикване на общо събрание.

"Моето мнение е, че първо е започнало прехвърлянето, но не е довършено. Силно е да кажа, че са ничия собственост, но тези акции не могат да бъдат процедирани от никого в настоящия момент, тоест да се гласува с тях", каза той пред Bulgaria ON AIR.

На 8 май акциите на "Левски" са джиросани към премиера Бойко Борисов.  Според Тодор Батков обаче джиросването не може да бъде факт, докато премиера не хване с ръце документите.

Оттук нататък премиерът може да реши да вземе акциите и това означава, че той трябва да ги впише в книгата на "Левски" и да стане акционер на най- големият пакет. Другият вариант е да ги джироса обратно на Георги Попов.

А Георги Попов има възможност да анулира джиросването като го задраска и се подпише.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Решено, догодина дербитата ще са ЦСКА тире- ЦСКА 1948 и ЛЕФСКИ- Каспичан.
22
1
 
1
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Това отборче,още има ли го.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До М, да ...ХАХАХАКво ще си "вземат" като са една каруца хора и половината ги търсят от полицията за престъпления?
20
0
 
2
 
! Отговори
:)) преди 3 години
Само мрънкане! Изисква се желание и мъжество за възстанвяване на отбора!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да имаш милиарди ,не може да се глупав човек,така че Божков си знае работата,явно има много компромати за много хора от предишната и сегашната власт)
18
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 3 години
намери някаква Вратичка да спаси--------------Търсите вратичка отново и отново! Има си път легален, не сам да се спаси, но и да се възстанови!
17
0
 
3
 
! Отговори
:)) преди 3 години
Призивът- "Господа помагайте!" е притеснителен. Правилното е когато се обръщате към ГЕРБ/Бочко да е: Другари помагайте!пп. Приятели помагайте! - звучи недостоверно
16
2
 
5
 
! Отговори
izh преди 3 години
Сценаристите им малко калпави. Много отрано решиха да почнат предизборната кампания. Това няма да спаси Черепа, колкото и пари да е наливал през годините на подкрепящата го партия. За разлика от Цветан Василев, когото могат да съдят за косвени щети, Черепа дължи реални неплатени данъци. Е, няма адвокати които могат да го измъкнат
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борат
14
0
 
11
 
! Отговори
Край преди 3 години
Акциите на левски / да не се бърка с българския герой Васил ЛЕВСКИ/ са собственост на длъжник към държавата със 700 млн. дълг. НАП трябва да ги запорира и да ги продава на търг. Акциите на това нещо са едно НИЩО от по големите.
13
1
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 3 години
Борисов не е вечен във властта--------------------То е ясно, че не е вечен, врменен и прходн! Но след него Потоп/развалини навсякъде!
12
1
 
7
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 3 години
Акциите на Левски струват по малко от хартията на която са отпечатани.***,без каквото и да е финансово измерение и точно за това нито един сериозен човек не ги иска.Левски има 30 милиона дългове и нулеви постъпления,а футболистите са основно инвалиди.Колкото и да ни е неприятен,засега единствения човек в България,който може да прави пари от футбол е Домусчиев.Такъв в Левски няма.И ако властта намери някаква вратичка да спаси отбора от фалит днес,той неминуемо ще фалира утре.
11
0
 
11
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 3 години
Каква е трагедията, че един селски отбор от Подуене ще играе в ,,А,, Окръжна ?!!!!
10
2
 
2
 
! Отговори
:)) преди 3 години
ясно му е че ако покрие дълговете на Левски,утре ще го съдят------------------Млън, мрън! Не ще почко да спаси отбора! Бочко е онова което на жаргон наричат Вампир/Клъвопиец/!
9
2
 
1
 
! Отговори
:)) преди 3 години
До 1Бочко подредено ли управлява? Това кет пишеш се отнася за "управлението" Бочково на БГ! 1:1
8
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
С риск да ме обвинят че съм гербер,а не съм,не виждам вина на ББ за състоянието на Левски.От 20 г. клубът се управлява ужасно,всички бивши шефове крадяха като за световно,купувха куци пилета за милиони,за да гушат комисиони.Директори комарджии и алкохолици,слаби треньори,разбита юношеска школа.Днес Левски е с 32 милиона дългове,повече и от фалиралия ЦСКА.Борисов не е вечен във властта,ясно му е че ако покрие дълговете на Левски,утре ще го съдятИзходът е като при ЦСКА-фалит и нов Левски-менте
7
0
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 3 години
Левскари спрете да хленчите! Смешно е да ревете и мънкате! Вземете си от Бокич дължимото Ви! Бъдете мъже!
6
5
 
3
 
! Отговори
:)) преди 3 години
Досега се наблюдава че лицето БМБ /Бочко е действал като кръвопиец, а не като кръводарител! /касае го единствено парите на фирмите/ Ще разрешат ли ПФК Левски и фенове Бокич да се измъкне и да не изплати необходиммото??
5
2
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 3 години
Феновете на отборите се ползвата от наглеци като ББ от една страна като наказателни отряди, а от друга страна ги търгуват като *** /актив/ ли? Отвратителнооооо!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарю Батков,никой май не иска да си купува фабрика на 9-ти септември?