Тумба роми с палки и ножове нападнаха мъж с бебе на ръце

Дни преди това пострадалият направил забележка на един от тях
217
Тумба роми с палки и ножове нападнаха мъж с бебе на ръце
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тумба роми са причакали и пребили с бухалки пред дома му млад мъж в центъра на Видин, докато държи бебето си в ръце. Жертвата е Владимир Скорчев, брат на зам.-кмета на града и син на кмета на село Дунавци. Историята бе публикувана във фейсбук от негов приятел.

Побойниците са задържани и се води разследване от прокуратурата, научи “24 часа” от местната полиция. При нападението е пострадала и съпругата на Владимир Скорчев, която отнесла шамари от няколко ромки, които придружавали мъжете си. Инцидентът е от събота по обяд.

Няколко дни преди това млад ром с БМВ за 100 хил. лв. профучал с висока скорост покрай местно заведение и едва не помита една от служителките му. 5 минути по-късно паркирал на заден ход, а в същото време зад колата му бил Владимир Скорчев, бутайки детската количка с бебето. За да обърне внимание на шофьора, таткото пляснал с ръка по багажника, за да предотврати инцидент. Младият ром от БМВ-то скочил и започнал да заплашва Скорчев с побой, но мъжът не му обърнал внимание и отминал. Три дни по-късно, в събота, около 11 ч Владимир Скорчев извеждал децата си на разходка. Отпред вече го чакали 6 мургави здравеняци заедно с младежа от БМВ-то. 

Всички били въоръжени с палки и ножове. Когато видели Владимир, те се нахвърлили отгоре му. Бащата носел бебето си на ръце, но това не спряло нападателите. За да го предпази се свил, и поел първите удари с гърба си. В същото време от входа на блока излизала съпругата му с другото дете. Жената започнала да пиши, когато видяла, че мутрите бият мъжа ѝ, а той се опитва да спаси детето им. Тогава се нахвърлили и върху нея с шамари. В суматохата Владимир успял да й даде детето, което държи в ръцете си, и тя влязла във входа. Той остава навън и е линчуван от ромите. Боят продължил няколко минути и е заснет от охранителните камери на блока, в който живее пострадалото семейство. 

По случайност по същото време с колата си минал приятел на Владимир. Когато видял мелето, спрял и се притекъл на помощ. Набили и него, но вече двама, те успели да прогонят нападателите. Тумбата побягнала, но още същия ден 4-ма от тях са издирени и задържани в полицията.

Според местните побойниците са от голяма ромска фамилия, която наскоро се завърнала от Словения. Знае се, че се занимават с бизнес. В социалните мрежи парадират с килограми злато по телата си и лъскави лимузини.

“В XXI век, в страна от ЕС някой успява да планира и осъществи нападение над баща на две бебета в центъра на Видин в 11 ч на обяд. Това означава, че тези хора нямат никакъв респект от закона, нямат морал и място в нашето общество”, пише приятелят на Владимир Скорчев, който разказа историята във фейсбук. Той подчертава, че не иска етнически коментари, защото няма значение дали извършителите са роми, турци, българи, или хора от други етноси. Категоричен е, че ще следи случая и разследването по него, “защото от това зависи дали градът ни ще остане спокойно и добро място да отгледаш децата си, или ще се превърне в свърталище на престъпници”. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България, закони, респект, хаха, това звучи, като начало на виц!
94
1
 
21
 
! Отговори
Страничен наблюдател преди 3 години
Йозеф Менгеле харесва тази статия
93
6
 
18
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Трябв стриктно да спазваме евроатлантическитр ценности спрямо определен етнос.
92
1
 
19
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Респект има, ако има закони!
91
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избиратели на ГЕРБ - нищо няма да последва.
90
5
 
28
 
! Отговори
Селянин преди 3 години
Няма да е лошо да възкръсне Бай Тошо.
89
2
 
48
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
Ако великият Хитлер беше завършил делото си, това нямаше да се случи.
88
1
 
36
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Ако момчето имаше пистолет и ги беше застреляло при самоотбрана, сега щяха да го съдят за убийство поради расистки мотиви. Яжте боя, братя, и после се надявайте след 5 години дела да наложат скромна глоба на биячите... Трябва веднага да влезе една тумба данъчни и да им проверят прихода на всяка стотинка... Ама едва ли. Това се прави само за малки фирми, които едва връзват двата края.
87
1
 
42
 
! Отговори
Неетнически коментар преди 3 години
Искам да напиша неетнически коментар, но... Просто ще призова прокуратурата и полицията да проверят: с какъв точно бизнес се занимава тази фамилия, плаща ли данъци, с какви пари е купено БМВ-то, което си кара, както си иска, шофьорът как се е сдобил и има ли изобщо шофьорска книжка и дали притежава нужното минимално образование, откъде са килограмите злато у фамилията. А дали бизнесът не е проституция, трафик на хора и наркотици, джебчийство и просия? И дали биячите не си пплащат за спокойствие?
86
2
 
23
 
! Отговори
D: преди 3 години
За такива само едно наказание ......................!!!
85
5
 
9
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Който може да се спасява ! Във все още останалия свободен свят !
84
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудна работа, единственото хубаво на социализма е че се справя точно с такива хора, в повечето случай ако искат да са безделници милицията ако не си намерят работа за една седмица им намират работа.Докато новата система няма никакви инструменти не България а и Германия, Франция също, просто системата не позволява. Но се преглъщане заради другите предимства на новата система.
83
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не достигали пари на държавата ни.Тези пък се хвалели с килограми злато и автомобили за по 100 000.Толкова ли е трудно да се конфискува всичко, за което не е платен данък, а нарушителите да идат в трудови лагери до живот, защото злоупотребите им са големи. Не е само тази ромска фамилия. Има и доста други.Докога ще им цепят басма? Цяла тумба са, когато нападат с палки и ножове сам човек с бебе в ръце, но когато се появява втори също невъоръжен мъж, БЯГАТ.
82
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82Не са стръвници.Най-обикновени жалки хиени са.Камери около това местно заведение няма ли?
81
1
 
6
 
! Отговори
До Ивайло преди 3 години
Хубаво е че си намерил работа, ок радваш се че най накрая имаш някакви доходи, но опрелено не си нацелил правилното място, пробвай в фейсбук, там съм сигурен, че приятели ще те поздравят, че най накрая имаш някакви доходи и ще те поощрят да продължиш да бачкаш упорито напред.
80
1
 
16
 
! Отговори
Спомнете си как преди 3 години
княз Борис потушава бунт на боляри.А тези са една шепа ... (знаете какви). Онези през десети век губят не само живота си, но биват линчувани целите им родове плюс слугите и то не за нагло хулиганство, а заради това, че са защитавали вярата и традициите на дедите си. Но са нарушили закон!Онези във Видин какво защитават? Правото на социален *** да подлага на риск живота и здравето на почтени граждани, които за разлика от него ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ на държавата.Да видим сега как ще ги защити тя.
79
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зли диви животни! Стръвниците трябва да се отстрелват!
78
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че няма значение дали каква раса са, говорейки за група мъже които нападат бебе въоръжени до зъби, т. е. за някакви които очевидно нямат човешки качества, а расовото определяне става само за съществата които имат човешки качества, затова се нарича човешка раса безсмислено е на *** да се опитваш да им определяш човешка раса.
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нас няма да ни умори коронавирус, а коромавирус. В тази посока трябва да бъдат насочени противоепидемичните мерки. Изолация, дезинфекция, изгаряне, заравяне и забравяне.
76
1
 
25
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Любопитно ми е какво оправдание можеш да измислиш, за група мъже които са нападнали бебе с палки и ножове, позволяваме ти да си развихриш фантазията докрай, е не до степен, че тези мъже са пътували до бъдещето и са видели, че това бебе е следващият Хитлер, и за това са се върнали и го нападнали спасявайки човечеството.