Тумба роми с палки и ножове нападнаха мъж с бебе на ръце

Дни преди това пострадалият направил забележка на един от тях
217
Тумба роми с палки и ножове нападнаха мъж с бебе на ръце
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тумба роми са причакали и пребили с бухалки пред дома му млад мъж в центъра на Видин, докато държи бебето си в ръце. Жертвата е Владимир Скорчев, брат на зам.-кмета на града и син на кмета на село Дунавци. Историята бе публикувана във фейсбук от негов приятел.

Побойниците са задържани и се води разследване от прокуратурата, научи “24 часа” от местната полиция. При нападението е пострадала и съпругата на Владимир Скорчев, която отнесла шамари от няколко ромки, които придружавали мъжете си. Инцидентът е от събота по обяд.

Няколко дни преди това млад ром с БМВ за 100 хил. лв. профучал с висока скорост покрай местно заведение и едва не помита една от служителките му. 5 минути по-късно паркирал на заден ход, а в същото време зад колата му бил Владимир Скорчев, бутайки детската количка с бебето. За да обърне внимание на шофьора, таткото пляснал с ръка по багажника, за да предотврати инцидент. Младият ром от БМВ-то скочил и започнал да заплашва Скорчев с побой, но мъжът не му обърнал внимание и отминал. Три дни по-късно, в събота, около 11 ч Владимир Скорчев извеждал децата си на разходка. Отпред вече го чакали 6 мургави здравеняци заедно с младежа от БМВ-то. 

Всички били въоръжени с палки и ножове. Когато видели Владимир, те се нахвърлили отгоре му. Бащата носел бебето си на ръце, но това не спряло нападателите. За да го предпази се свил, и поел първите удари с гърба си. В същото време от входа на блока излизала съпругата му с другото дете. Жената започнала да пиши, когато видяла, че мутрите бият мъжа ѝ, а той се опитва да спаси детето им. Тогава се нахвърлили и върху нея с шамари. В суматохата Владимир успял да й даде детето, което държи в ръцете си, и тя влязла във входа. Той остава навън и е линчуван от ромите. Боят продължил няколко минути и е заснет от охранителните камери на блока, в който живее пострадалото семейство. 

По случайност по същото време с колата си минал приятел на Владимир. Когато видял мелето, спрял и се притекъл на помощ. Набили и него, но вече двама, те успели да прогонят нападателите. Тумбата побягнала, но още същия ден 4-ма от тях са издирени и задържани в полицията.

Според местните побойниците са от голяма ромска фамилия, която наскоро се завърнала от Словения. Знае се, че се занимават с бизнес. В социалните мрежи парадират с килограми злато по телата си и лъскави лимузини.

“В XXI век, в страна от ЕС някой успява да планира и осъществи нападение над баща на две бебета в центъра на Видин в 11 ч на обяд. Това означава, че тези хора нямат никакъв респект от закона, нямат морал и място в нашето общество”, пише приятелят на Владимир Скорчев, който разказа историята във фейсбук. Той подчертава, че не иска етнически коментари, защото няма значение дали извършителите са роми, турци, българи, или хора от други етноси. Категоричен е, че ще следи случая и разследването по него, “защото от това зависи дали градът ни ще остане спокойно и добро място да отгледаш децата си, или ще се превърне в свърталище на престъпници”. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
7
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
Моите коментари са като детска приказка в сравнение с толкова много от другите!А защо мене непрекъснато ме триете?!...
74
1
 
47
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Истината е, че този "етнос" е просто сборище от най-гнусните непълноценни биологични отпадъци. Те не могат да се интегрират към никое общество, просто защото са генетично обременени нискоинтелигентни родени престъпници! Невъзможно е да живеят заедно с хора от други раси! Единствено хуманно решение - депортация в Индия, Бангладеш и Пакистан! Иначе - знаете какво.
73
1
 
12
 
! Отговори
Куки преди 3 години
А как хубаво се гмуркат зеленоглавите тъмнокраки в Дунава, а.
72
1
 
16
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Планетата на маймуните
71
1
 
21
 
! Отговори
Ceci_ преди 3 години
Реалност 2020г. ЕС, НАТО, ИНТЕГРАЦИЯ ЛИБЕРТОРИАНСТВО
70
1
 
25
 
! Отговори
гост преди 3 години
Искам отваряне на трудовите лагери и да нека да има храна за прасетата
69
2
 
19
 
! Отговори
Гешефт преди 3 години
Гешеф ще ходи във Видин май май.
68
1
 
26
 
! Отговори
гост преди 3 години
Гешев съзирай се и прати тези рецидивисти на почивка в лагера "Слънчев Бряг"аман вече никакъв контрол няма от държавата върху гнусните чернокраки
67
1
 
32
 
! Отговори
МЕЧ преди 3 години
Има ли държава в тая държава???Безнаказаността ражда Беззаконие !!!
66
2
 
13
 
! Отговори
Тумба лумба преди 3 години
Като са приемали конституцията едно време е трябвало да разрешат продажбата и притежанието на автоматично огнестрелно оръжие, със съответните разрешителни.
65
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са ли животни ?
64
3
 
9
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Бау!
63
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, има значение, че са роми. Но са избиратели и никой не ги закача.
62
4
 
28
 
! Отговори
Се-де сар преди 3 години
Поредният случай.Със сигурност няма да е последнияткато виждам накъде вървимОсновите на всичко това бяха положени на 10.10.1989.Да живее СДС.
61
37
 
2
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Нещата не са тъй, както е описано тук в статията.Дано полицията се разбере със случая и виновните да си понесат наказанието -ромите! Битото момче не изглежда на невинно детенце, видимо е имало нещо друго освен тупване по колата, ако въОбще е имало место кола при "инцидента" предишният ден.Прочетох в друга медия.. и инцидента изглежда малко по-друг начин... е, ако ви интересува истината,но се съмнявам.
60
2
 
33
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Жалка картина! Момчето изглежда симпатично, здраво и е имало доблестта да направи забележка на наглеца! Но, когато се струпали цяла глутница се оказва сам с дребната си женица и двата пеленака, вероятно близнаци! Сам казва, че са го налагали 4-5 минути гавра! Никой не излиза да хвърли някой камък поне! Страх, страх, страх и стрес! Уплашени, обидени, разплакани и двамата! Заплашили ги, че ще извикат ,,приятели от Австрия да изнасилят жена му пред него и да ги убият...".
59
2
 
36
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Правилният въпрос е:Може ли да се направи така, че да идат в чужбина и да не се връщат?
58
1
 
35
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Нормално! На власт са Греб и Опитомени патриоти!
57
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са на групи и хората ги е страх , добре ли са сега бебето и бащата ? Трябва да се спре това ...Също и хората ги е страх да се притекат на помощ. , след като са с ножове и т.н . Страшнооо е трябва сурово наказание . 100камшика , парична глоба ...
56
3
 
40
 
! Отговори
02 9440670 преди 3 години
Както писах по-рано, звъннах на БХК. Запознати са със случая. Юристите им трябвало да разгледат казуса и да преценят "дали се касае за нарушение на човешко право или за обикновен битов скандал". След седмица щели да имат становище, особено ако им пуснем жалби по мейл. Мисля, че сега е моментът да поставим БХК в патова ситуация. При добро желание, ще успеем да прекратим противобългарската им дейност.