Турция обяви забранена военна зона до границата с България

Тя обхваща 20 км и е на 5 км от българската граница
Обновена: 28 май 2020 14:10 | 28 май 2020 12:15, Елка Василева
99
Турция обяви забранена военна зона до границата с България
Снимка: tv100

Турция обяви район с площ 20 квадратни километра край границата с България за забранена военна зона от втора степен.

Решението, подписано от президента на страната Реджеп Ердоган, е публикувано тази нощ в турския официален вестник, предаде БНР.

Районът, обявен за военна зона, е разположен в тракийската област Къркларели край черноморското крайбрежие.

Тя се намира на около 5 километра от границата с България.

По-голямата част от военната зона обхваща сухопътна площ и по-малка част - морска площ.

Зоната започва северно от Игнеада и Лиманкьой и се простира до село Беендик, последното турско село преди границата с България.

Турция обяви забранена военна зона до границата с България


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Много им слаба валутата. И още ще падне.
76
1
 
2
 
! Отговори
чохъл преди 3 години
Коментар към (Края)Верни има много *** хора в България и ти си един ит тях. Всеки който коментиеа така тъпо е в това число. 5г антени абе имате интернет четете. Фейсбук не е само интернер и да коментирате простотии и да се излагате.
75
1
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 3 години
Ако си спомняте, Ердоган подписа договор с Русия за строеж на 5 атомни електростанции и то проекта бе , те да са именно там където в военната зона !
74
1
 
2
 
! Отговори
Края преди 3 години
Ми то от както почнаха да ни нарушават правата и конституцията ни с тия фалшиви несъществуващи вируси, вече всичко беше пределно ясно какво следва от та насетне. Вчера видех как са сложили огромни зловещи 5G антени върху сградите, сега като за капак и това...
73
2
 
6
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Това си е на Турската територия! ?????
72
4
 
3
 
! Отговори
hiro преди 3 години
bazata e na brega na moreto ...protiv "nepoznati" podvodnitsi govoresti na Ruski...
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се самосезира прокуратурата и да осъдят турция !
70
1
 
6
 
! Отговори
Застава ли си какво преди 3 години
Си или боядисан ***, но си спомняме поредица Български външни министри и даже един днешен Социален министър, които припяваха имигрантски песни. На продажника все някой отвън му е виновен.
69
1
 
16
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
По този повод Супер Националиста Каракачанов само посмърча и се подмива. Ега си държавата имаме. Сега разбрахте ли какво диреше кувата Боко при Ердоган навръх 3-ти март.
68
8
 
19
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 3 години
Ами територията е на Република Турция и могат да си строят на своята територия каквото си искат.Ако не греша, някъде там трябва да има турска атомна централа построена от "Росатом".Все пак Република Турция пазеше нашата оголена граница от тълпите мигранти,системно и целенасочено мотивирани както от САЩ,така и от неолибералните европейски правителства.Имаше тяхно искане,мигрантите да остават в тази страна от ЕС ,в която първо са влезнали в ЕС.Разбирай граничните
67
3
 
3
 
! Отговори
Констатнин Велики преди 3 години
Има няколко истински пророци които са предвидили раждането и идването на СИНЪТ БОЖИ- ГОСПОД БОГ ИИСУС ХРИСТОС! А за този за когото пишеш е бил неграмотен и не можел да чете до края на дните си! Няма как да предвиди .......
66
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изглежда, че Турция се подготвя за настъпление на север
65
9
 
7
 
! Отговори
Al Atrak преди 3 години
Пророкът предвижда идването на тюрките още по негово време. И казва на арабите: Докато тюрките не ви нападат, не ги нападайте и вие, ако не искате да загубите. И предвижда падането на Константинопол, 7 века преди това. Турците са параноични, защото са заобиколени от държави, които ги мразят - Европейски, арабски, Иран. Те затова поддържат силна армия. Има резон. Но България? Защо се въоръжава? Заобиколена от партньори. В НАТО не е само Сърбия. Ако ще става контрапункт на Турция, има хляб да яде
64
0
 
3
 
! Отговори
Българ преди 3 години
До Анонимен 73Как прецени че ми е любима....а да, споменах че имат военна техника.Предлагам ти да спориш за нещо друго, щото си много бос в тези неща, айде приключвам с тази тема.
63
0
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Рядко неграмотна информация!
62
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли беше сделката? Бърз внос на маски от Турция, срещу българско мълчние за нова турска военна база в близост до границата!
61
1
 
3
 
! Отговори
Българ преди 3 години
До Анонимен 64Аве като не знаете историята си, защо пишете въобще.България след Освобождението си е водила много войни.Сръбско-Българската война, 2-те междусъюзнически тоест Балканси войни, ПСВ, ВСВ и това са само известните войни на среднознаещ за историята по това време.Имали сме и други конфликти, както и битки които не се отразяват така например както Дойран или битката при Сливница, но сме ги имали вервайте ми....хахах.Айде, няма да се занимавам с тебе повече, мир.....
60
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано държавата ни се намеси и осъди Турция, защото сме член на НАТО и в такава близост друга държава няма право да прави военна база ! Това е незаконно !
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ще правят нещо, да кажат предварително, за да се намажем.
58
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е страшно! Бай Тошо, моля съживи се!