Осем души в ареста след спецакция в Свищов

Проверявани са за кражби, наркотици и неспазване на карантина
Обновена: 11 юни 2020 12:37 | 11 юни 2020 12:37,
4
Осем души в ареста след спецакция в Свищов
Снимка: БГНЕС

Осем души са задържани, а други девет са с повдигнати обвинения след специализирана полицейска операция в община Свищов. Това съобщиха от ОДМВР – Велико Търново. От там уточниха, че целта на акцията е била противодействие на конвенционалната престъпност. Тя е преминала под ръководството на Районна прокуратура и под наблюдението на Окръжна прокуратура – Свищов.

Още по темата


Проверени са 51 автомобила и 79 граждани.
Съставени са десет акта, от тях шест по Закона за движение по пътищата, два по Закона за гражданската регистрация и два по Закона за българските лични документи. Наложени са 25 глоби по фиш, заснети са 145 видеоклипа за скорост.

Девет лица са привлечени, като обвиняеми по досъдебни производства, по 11 текста от НК - за грабеж, принуда, кражби, нарушаване заповед на здравния министър, притежание на наркотични вещества и неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. На един от обвиняемите за кражби е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. С полицейски мерки до 24 часа са задържани други осем души. Установено е едно лице, обявено за общодържавно издирване по досъдебно производство.

Започнати са две досъдебни производства за отглеждане на растения от рода на конопа. Образувани са три бързи производства – за държане на наркотични вещества, шофиране в нетрезво състояние и за управление на нерегистриран мотопед, без необходимата правоспособност. Заведени са две преписки - за акцизни стоки без бандерол и възпрепятстване на служител на реда да изпълни задълженията си по служба. Разкрити са извършителите на четири престъпления - две кражби, унищожаване и повреждане на уличен кафе-автомат и присвояване на лек автомобил.

В акцията се включиха служители от Районно управление – Свищов, сектор „Пътна полиция“ и „Охрана на обществения ред и териториална полиция" при ОДМВР – Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под статията трольо с двайсетте си акаунта ще започне с втръсналата до смърт максима - "за кокошка..., пък за милиони..." и разновидностите от рода на "пък мутрата..., "не народ, а ***", и после се чуди къде са парите на Крушовицата.Хайде мирясай най-после и си признай, че добре заработи не на компютърния фронт, а на протестите на ***, Иванчево-Лозьо-паньовските, галевските и прочие протестчета в един хор с Копейковите и Гошковите ху..игани и Грипен Свекървата като поддържаща песнопейка.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 50 проверени автомобила са направени 10 фиша или това прави 20%. Всеки 5 е с нещо нереден, стряскащо и подле защо така се избиваме по пътищата. Те пътищата не са виновни а глупаците зад волана
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
управление на нерегистриран мотопед, без необходимата правоспособност-----Това е сериозно престъпление. И сигурно са цяла ОПГ , такива мотопедисти...