Борисов в деня на йогата: Много пациенти с COVID-19 имат полза от нея

Премиерът честити празника на индийският премиер Моди
21 юни 2020 17:37, Нели Христова
122
Борисов в деня на йогата: Много пациенти с COVID-19 имат полза от нея
Снимка: БГНЕС

Във Facebook страницата на индийското посолство в София публикуваха клип, в който министър-председателят Бойко Борисов честити Международния ден на йогата.

"Да поздравя моя колега Нарендра Моди за милото писмо. С удоволствие ще го поздравя него и всички, които практикуват йога. Максимално бързо отворихме местата, където се практикува йога. Много хора по този начин по-лесно ще преодолеят този страховит вирус. Здравият дух живее в здраво тяло. Йога практиките винаги са давали подобни резултати", казва премиерът във видеото.

Индийският премиер Нарендра Моди днес насърчи индийците да практикуват йога, за да подсилят имунната си система на фона на скок на новите случаи на коронавирус в страната, предаде ДПА.

"Йогата укрепва имунната система на тялото", каза Моди. "Йогата пранаяма, или дихателните упражнения, подсилва респираторната ни система. Тя е по-уместна в сегашните времена, тъй като именно дихателната система на тялото е най-неблагоприятно засегната от COVID-19", добави премиерът.

"Много пациенти с коронавирус по света извличат полза от йогата. Силата на йога им помага да победят това заболяване", изтъкна 69-годишният лидер, предаде БТА.

Моди направи обръщение към нацията по случай Международния ден на йогата, който бе отбелязан с поредица от онлайн събития. Много малко масови йога сесии бяха организирани заради епидемията от коронавируса.

"Тази година празнуваме Деня на йогата в домовете си. Днес е и ден, в който ще укрепим връзката със семейството си", отбеляза Моди.

Броят на заразените в Индия днес превиши 400 000 души, след като страната отчете рекордно дневно увеличение от 15 413 нови пациенти. От вируса са починали 13 250 души в Индия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ба! Казачок и кючек също помагат! Само да дойде празникът на съответната даржава и помагат във Фесбука Му!
32
3
 
1
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Аз Лили ще живея вечно. Пия кръв от новородени и търся сажди от среднощните клади.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С неговите две педи мас под кожата Борисов не може да практикува йога.
30
1
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Божков:моя политически проек беше ГЕРБ..!?
29
2
 
4
 
! Отговори
До бау преди 3 години
Ей,лай си куче. Какви мартеници бълнуваш бре? Хората от години не си купуват, че са много скъпи и само на децата се подаряват. Мартеници и билки ли чакаш да те излекуват? По-добре *** бялата лястовица да гониш. Пий си хапчетата, човече
28
0
 
14
 
! Отговори
Моля ви преди 3 години
Борисов е доктор. Защитил е дисертация на тема: Има ли полза от една тиква и каква ще е тя - чекмедже пълно с евра.
27
1
 
8
 
! Отговори
Йоги преди 3 години
Дори и най-стария динозавър ще изчезне един ден, колкото и зъл и зъбат да е.
26
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Цветомир Найденов: Роднините на жертвите се страхуват от Божков, аз постоянно получавам заплахи"Ето това и терор+смърт получвате,когато се подведете по писаниците на писачите срещу ГЕРБ!
25
1
 
14
 
! Отговори
ТИКВУН преди 3 години
Освен, че си каратист, тенесист, футболист, пожарникар, строител и вирусолог, да не би да практикуваш йога бе, 150 килограмов *** :)))))
24
12
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Сега да ви кажа, че март месец ви спасиха българските мартеници! Сега е 21 юни! Страхувам се за вас! Дано Еньовден и билките ви спасят! Но, какъвто и да е резултата, благодарете на г-н Борисов и изобличете противниците Му - Божков, Нинова, ония, дето работят тихо отзад, Цецерон, КГБ, дрона, оператора на дрона...! Всички!
23
1
 
13
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
Предател си ти и шефа ти дето краде и си слага крадените пари до главата с пистолета , и после вика имам чиста съвест.... някой ден прмиер ще млад и скромен мъж и най-накрая тая държава ще се изчисти от такива като вас
22
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ не трябва да пада от власт,това ще е пагубно за България,а БСП трябва да сменят Нинова,която работи срещу партията си и държавата!
21
1
 
0
 
! Отговори
ицо германеца преди 3 години
няма да е на герб грешка
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я ми кажете какъв кокал, трее си се направил та да си легнеш напреки на кревата?!
19
2
 
2
 
! Отговори
ицо германеца преди 3 години
правя залог 4е 2024 година българия няма вече да е а герб.
18
0
 
5
 
! Отговори
Споделено преди 3 години
Аз пък бях прочел наскоро, че папата е против практикуването на Йога. Било в противовес с християнството. Така че галения от 3-*** папи да не изразява мнение, че вземе папата го чуе като нищо ще го анатемоса.
17
10
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
БКП е планирало Бойко да падне от власт за да се върнат те. Няма да стане така.
16
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Викачите и писачите срещу ГЕРБ,докараха вълна убийства в страната ни и нова смърт и пълнене на гробищата,започнаха да умират хора всякакви,пастори,заразени с коронки и други, които умират тихомълком сега!Ето това докараха писачите на олигарсите,които лаеха неистово срещу ГЕРБ - смърт.Просто потресаващо,колко са безотговорни към България и населението,какви предатели са!
15
0
 
17
 
! Отговори
Молба преди 3 години
Бойко моля ти се, не показва нагледно упражнения по долни ***. Спинкай си сладичко след като си пийнеш.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите индийци се чекнат на кючека Корона къща, къш". Практикуването на йога е модерно само за богатите у нас, които живеят в София. Кой българин ще даде пари за йога курс? По-скоро ще изяде една пържола и ще каже: ,, Жив съм напук на другите".