Борисов, Горанов и Менда Стоянова са разпитани по делото "Божков"

Това съобщиха от спецпрокуратурата
Обновена: 22 юни 2020 13:30 | 22 юни 2020 13:30, Нели Христова
62
Борисов, Горанов и Менда Стоянова са разпитани по делото "Божков"
Снимка: БГНЕС

Продължават действията по разследването по досъдебното производство, по което Васил Божков е привлечен към наказателна отговорност

Във връзка с множество запитвания от медии и тиражирането на невярна информация, Специализирана прокуратура заявява, че продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ №43 в гр. София по досъдебното производство, по което Васил Божков е привлечен към наказателна отговорност за извършени престъпления против финансовата и данъчната системи. Това съобщиха от Спецпрокуратурата.

До момента са намерени и иззети по предвидения законов ред 3610 предмета, притежаващи признаци на движими културни ценности. Очаква се прогнозният им брой да надхвърли 10 000. Напомняме, че обвиняемият В. Божков е регистрирал по реда на Закона за културното наследство колекция едва от 212 артефакта.

Органите на досъдебното производство събират и проверяват, както доказателства, които разобличават обвиняемия или отегчават неговата отговорност, така и доказателства, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му. Всички събрани доказателства подлежат на внимателна проверка, независимо дали същите са посочени под формата на комикси в социалните мрежи или по друг начин. Лична преценка на всеки обвиняем или подсъдим е да прецени по какъв начин да реализира своята защита в хода на досъдебното и съдебното производство.

В тази връзка по настоящото досъдебно производство в качеството на свидетели са разпитани Менда Стоянова – народен представител, председател на Комисията по бюджет и финанси, Владислав Горанов – министър на финансите (два пъти), както и Бойко Борисов – министър-председател.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на Държавна агенция „Национална сигурност“ е възложена проверка, която до момента е установила, че „УниКредит Булбанк“ АД не е уведомявала САД „Финансово разузнаване“ при извършване на плащания на суми над 30 хил. лв., съгласно ЗМИП. В хода на проверката категорично е установено, че тегленията на каса в брой от пълномощници от сметки с титуляр, обвиняемия В. Божков, в последствие са му били предоставяни лично, единствено и само на него в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата.

С оглед на изясняването на обективната истина по досъдебното производство продължават да се извършват в пълен обем действия по разследването. По досъдебното производство са изготвени и молби за правна помощ, както и Европейски заповеди за разследване, които са изпратени до страни членки на Европейския съюз.

От прокуратурата предоставят снимков материал от помещенията на ул. "Московска" 43 в столицата, които до момента не са публикувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
20
 
! Отговори
Праем се на луди преди 3 години
Ха ха ха, разпитани били!? По-скоро са си оеднаквявали версията на по чашка в Биби Кюлчето
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелият неандерталец, щом в нощното шкафче държи 2 млн, правете колко милиарда ума в Сюис банка.
31
2
 
8
 
! Отговори
Poeblo преди 3 години
БКП фалира, сега групировката се издържа от кредити :)
30
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък Божков имал голяма вила край Москва.Защо не си ходи там при приятелите, а виси на този лош климат у Арабията?
29
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, много червени писарушки...ама да попитам сега как ви плащат след като БКП отдавна няма пари....сигурно в натура хахахаха
28
2
 
19
 
! Отговори
тримана глупаци преди 3 години
На цар Киро ортаци!
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага след разпита , целите в бяло ..тримата отидоха в светият синод , където патриарха ги канонизира за светци !!Телешко- овчият им поглед и ум..бе осветен и заръчано нявга да бъдат дарени за изучаване и поклонение !Амин , дай Боже...( По скоро )
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпрос: -Верни ли са всички лъжи, компромати, снимки и записи, есемеси, карикатури, които подло и мръсно излязоха отнякъде и вече никой не им вярва?Отговор:-Не!-Не!-Не!-Благодарим!
25
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протоколи от разпита на Бб , Вг , Мс...Въпрос верно ли е ???Три отговора - неееее ( разпит по телефона ) за Боко може с смс- разбрахме че може да пише !!-- това е разпита !!!
24
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво значение има това, след като прокуратурата е назначена от Борисов, цирк буш.
23
2
 
25
 
! Отговори
мери преди 3 години
ЧИСТИ ВОДИ НЕНАПИТИ СМЯХ В ЗАЛАТА СПРТЕ С ТЕЗИ ЦИРКОВЕ
22
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По тая логика Божков да го разпитва секретарката му, а телохранителят му да е прокурор по неговите дела.
21
2
 
24
 
! Отговори
КАСКЕТА на ПЕЕВСКИ преди 3 години
Как са ги разпитали,по телефона, с чат,или в спалнята на вила СЕКВОЯ,а дронове минавали ли са по прозорците?
20
2
 
24
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Продавам вълшебно чекмедже.Чрез търг с наддаване
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разпитани в кавички.
18
2
 
21
 
! Отговори
Извадка от разпита преди 3 години
Г н Премиер, какви са тези пари? Там е проблема, парите са мои, бяха в шкафчето, а ги няма? Хем им казах на Менда и Владко като идват вкъщи, да не ровят в личните неша! Сега Божков пак трябва да зарежда барчето за негова сметка, е не е приятно някак си! Сега пак трябва да разкарвам Арнаудова от Бистрица до центъра когато Божков се върне.... Безобразие....
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И попита хан Крум аварските пленници: oт какво, загина вашата държава? А те отговорили: oт това, че съдиите се съюзиха с престъпниците и крадците; от взаимните клевети, които погубиха по-храбрите и умните; освен това от подкупничеството - всички станаха рушветчии; също и от търговията, понеже всички станаха търговци и се мамеха помежду си; От всичко това произлезе нашата гибел.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не Балъци или баламурници, и двете сме по 1000 откраднати чекмджета на калпак дупетат.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъсна много важен извод за Прехода и за настоящето:"Червените куфарчета" бяха слух и слухова измама, а "Сините чекмеджета" са оптическа измама.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега остава МВР да направи експертиза на записът и снимкина на началника си Борисов.