Мохамед Ахмед Абдулкадер е арестуван за тероризъм в Бургас

Той е 20-годишен борец с баща сириец
1 юли 2020 20:37,
20

Мохамед Ахмед Абдулкадер е арестуваният за тероризъм в Бургас, съобщи Флагман. 20-годишният кадър на СУ "Юрий Гагарин" в момента е в сградата на ОД на МВР в Бургас и е разпитван от антитерористи в присъствието на назначения му служебен защитник - адвокат Веселина Василева.
Още по темата

Подвигнато му е обвинение по чл.108 от НК - за тероризъм, пише още изданието. С него са задържани още 14 или 15 лица, но на този етап те са разпитвани само като свидетели. Това са приятели на Мохамед от ж.к."Меден рудник", където е живеела майка му и спортните среди на Бургас.

Мохамед тренирал борба в клуб "Бургас". Той е неколкократен национален шампион, перспективен кадър, който обаче спрял със спорта, защото заминал при баща си в Сирия. Треньорът му Николай Дичев бе шокиран от новината за ареста на Мохамед. Дичев уточнил, че от година не е комуникирал с Мохамед и дори не знаеше, че е в България. Последно го видял на състезание, провело се през 2019 година в зала "Бойчо Брънзов".

Родното разузнаване предполага, че в Сирия бургаският младеж е бил вербуван да извърши атентат в България. Баща му бил високопоставена фигура в сирийска армия и според разузнавачи имал изключително влияние върху сина си.

Мохамед преди 4 години се прочул, след като предизвикал голям бой в двора на ТОХ-а с Кристиян Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"където е живеела майка му и спортните среди на Бургас"-Та какво за родителката му? Живее заедно със "спортните среди на Бургас"? Абе вие не четете ли глупостите, които пишете?"Баща му бил високопоставена фигура в СИРИЙСКАТА армия и според разузнавачи имал изключително влияние върху сина си"-Не е арестуван заради тероризъм, а заради баща си! Явно ще се прави опит за натиск върху бащата!Много е плоско, бащата е от армията на Сирия, а бе от башибозуците на ИДИЛ и САЩ!
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам на Бг прокуратурата. Нито вярвам на съдилищата. На полицията също не вярвам. А най малко вярвам на престъпното Бг правителство.
10
1
 
8
 
! Отговори
Хм преди 3 години
"Баща му бил високопоставена фигура в сирийската армия..."Е те тука е заровено кучето!Май е имало обаждане от американското посолство и натиск да се преследва по всякакъв начин сина на техен враг.Естествено,без да се изтъкнат основания за това.Не е прецедент,а обичайна практика.Само че ние не сме страна в тая война!
9
0
 
8
 
! Отговори
Ъпсурдистан преди 3 години
Много ненормални милиционери през нашата държава бежанец не иска да мине дири легално сега пък тероризам турист ако доиде трябва да го държът против волята му
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ходи при тати с еднопосочен билет!
7
1
 
14
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Откога сирийска армия, която в голямата си част е съставена от християни, вербува за теротистични атаки?!??? Аз не знам държавна армия където и да е по света, която да планира и извършва терористични атаки. С изключение на САЩ.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1 Да прав си не е, просто ИС, Ал-нусра и всички мирни самаряни изникнаха от нищото като гъби и бройката на СНА намаля и тя от само себе си като по чудо. Оръжията които продадохме на американци и саудитци за същите, не отидоха после в Ислямска държава.
5
4
 
5
 
! Отговори
Айде пратете го преди 3 години
на летен лагер в гуантанамо или Хайафа.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен комплексар. Всчики мало**шковци така са снимат - задължително пред голям автомобил и ако може с оръжие.
3
17
 
21
 
! Отговори
Uthman преди 3 години
Не е вербуван от никой. Просто прокуратурата знае, че с такива кьор фишеци ще се хареса на ганьовцци. А момчето не знае, че тази държава е неблагодарна. И Наим и много други й донесоха олимпийско злато само за да бъдат унижени най-долно, заради това, че са мюсюлмани. Да кажат къде е членувал, какво е направил? Снимка с оръжие в социалната имат 70% от ***.
2
1
 
21
 
! Отговори
Недоучен преди 3 години
Разпитван от антитерористи.....Високопоставена личност в сирийска(?та) армияКадър на СУ...Аз пък си мисля и че авторът не е съвсем българин..
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В информацията има съществена грешка. Националната сирийска армия не е терористична организация и не се смята за такава в света. В Сирия има много ислямистки организации, които се занимават с терор и вербовки на хора и той вероятно е вербован от някоя от тях.