Хотели въвеждат работния модел на круизните кораби

Целта е да се гарантира сигурността на гостите при пандемия
2 юли 2020 17:30, Анисия Иванова
3
Хотели въвеждат работния модел на круизните кораби
Снимка: БГНЕС

Ако някога сте пътували на борда на Royal Caribbean по време на круиз, със сигурност едно нещо се е набило в съзнанието ви: призивът да си миете ръцете, който се среща навсякъде, включително се върти на телевизорите в стаите, пише Bloomberg. На места като круизните кораби това е необходимо, за да се избегне избухването на зарази сред 6-те хил. пътници.

Така може би за първи път хотели и курорти на сушата ще трябва да приложат моделите на работа от круизните кораби, за да гарантират сигурността на гостите си.

Една от компаниите в световен мащаб, които вече разчитат на философията на круизите, е HotelAVE, консултантска компания, която работи с големи брандове като Four Seasons, St. Regis, Fairmont и JW Marriott, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Списъкът с нововъведения от страна на компанията има за цел да промени поведението на потребителите. Сред промените са фиксиране на времето за всички хранения през деня, предварителна резервация на местата около басейните и във фитнесите, подробно разписани процедури за получаване на храна и напускане на местата за хранене, добра организация на услугите, свързани с багажа и др. Всичко това се прави, за да няма струпване на хора, включително гостите няма да бъдат придружавани от пиколо до стаите и няма да се приемат плащания в брой.

Сред мерките, които предприемат хотелите, са и изнасяне по възможност храненията на открито, както и излъчване на специални послания към клиентите през телевизорите в стаите им.

Междувременно от последния доклад на Конференцията на ООН за търговия и развитие (UNCTAD) стана ясно, че глобалната туристическа индустрия ще загуби най-малко 1.2 трилиона долара тази година на фона на ограниченията за пътуване и предпазливостта на потребителите по време на пандемията от коронавирус.

Загубите, които се равняват на 1.5% от световната икономика, биха могли да увеличат до 3.3 трилиона долара, ако ударът върху международните пътувания продължи до март 2021 г., като най-големите щети са за развиващите се и островните страни, сочи докладът на базираната в Женева агенция.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе кви хотели, вие полудехте ли веее?!
2 години няма да ми тропне крачето в хотел!!
Толкова по темата.

П.П. Що за бамбук трябва да си т ада приемеш "Строй се-Преброй се!!" по цял ден?!
2
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 2 месеца
Какви ръце бе, нали сега от СЗО дрогарете казаха, че се разнасял капково от симптоматично болни?
1
1
 
16
 
! Отговори
Големият брат преди 2 месеца
- ГРАЖДАНИНО, ТИ ИЗМИ ЛИ СИ РЪЦЕТЕ?