Конституционните промени в Русия и неприкосновеността на Путин

Коментар на журналиста Валери Тодоров пред Bloomberg TV Bulgaria
3 юли 2020 22:00, Анисия Иванова
47
Конституционните промени в Русия и неприкосновеността на Путин
Снимка: БГНЕС

С промените в конституцията на Русия президентът Владимир Путин придобива право да влияе върху назначенията и освобождаването на висшите съдии във Върховния и Конституционния съд.

Също така тези конституционни промени дават превес на националното законодателство над международното право. Това каза Валери Тодоров, журналист, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Референдумът за конституционните промени бе формалност. Долната камара на Държавната дума одобри тези промени още преди допитването. Сега се очаква те да бъдат одобрени от горната камара", каза още той.

Тодоров припомни, че руската конституция не е променяна от 1993 г. от времето на Борис Елцин.

"Тя съдържаше доста либерални клаузи. Но сега президентът ще може да контролира по-силно правителството", заяви гостът. По думите му Путин се е погрижил за собствената си неприкосновеност.

"В бъдеще Държавния съвет може да получи допълнителни функции. В момента това е органът, който определя външната и вътрешната политика на страната и е консултативен, а с промените този орган може да стане един от най-важните. Предполага се, че това е резервен вариант за Путин, ако посочи свой наследник за президентския пост, той да бъде председател на Държавния съвет", смята Тодоров.

Той отбеляза, че все пак 20% от хората са гласували против промените. "Това говори, че има голямо обществено недоволство", уточни той.


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До мечо/33

Дай пример за работещи демокрации?!
Великобритания с иракските омп?
Холандия с премиер според когото "лъжата в поритиката не е грях", белгия ли, лйксембург ли, германия ли, франция ли?
33
5
 
0
 
! Отговори
Мечо преди 1 месец
При работещите демокрации, ако откраднеш, излъжеш, залоупотребиш или даже се изпикаеш накриво си политически "труп", така и трябва да бъде, а при диктатурите истината, правото и политиката зависят от това ,в кой от крачолите .... му е на диктатора!
32
5
 
2
 
! Отговори
ЦРУ преди 1 месец
До Христо Христов......Пич.ти в ПЕЩЕРА ли живееш ??????......без ток....без информация....и вярваш само.какво ти каже " ЧЕРВЕНИЯТ ШАМАН " от другата пещера !!! ...ТОВА са ФАКТИ.....във всеки опоз. сайд руски ги пише . ...Ти сигурно живееш на ЧЕРВЕНАТА ПЛАНЕТА.....в празната ти чутура още ехти " ЗАЛПА на Аврора "....а за такива като тебе....проф. Христов от БСП говори за " ЧЕРВЕНИ *** " !
31
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До ЦРУ

Пич, ти в кой свят живееш... или просто не си си взел хапчетата?!
30
5
 
2
 
! Отговори
ЦРУ преди 1 месец
КАК не си избраха още 1-2 НОРМАЛНИ като Горбачов ...за да поне тръгнат в правилната посока ! Както казва опозиционера Г.Каспаров - " Путин извън властта не би оцелял ...не година ...а ЕДИН ДЕН ". Доведе Раша до " ПРОСЕШКА ТОЯГА " …..МРЗ равностойна на 209 лв. Скре се ПОВЕЧЕ от Месец в землянката.....защото ако излезе свободно ….ЩЕ ГО ОБЕСЯТ на Червеният Площад ! Да докараш БВП от 2.4 хил. мил. $ ...до 1.5 хил. мил $ (ПРЕДИ ПАНДЕВИЯТА ) е това го може само *** КГБ-ист ...ама какво ни интересува ?
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
39, "Княз Владимир" се нарича уникалният стратегически подводен ракетоносец от проекта "Борей", приет на въоръжение тези дни във ВМФ РФ. Дали случайно съвпадна времето на въвеждането му в строя и провеждането на историческия референдум? Или това е ясен и мощен символизъм, който великите сили трябва да могат да разчитат и анализират, ако не са съвсем изкуфели?
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уважаемият мисирок да вземе да коментира нашата,,демокрация'' ,а не да плаче на чужди гробища , Русия върви по правилния път . Ние нека гледаме какъв е нашия път ,както е тръгнало ще се самозатрием до няколко десетилетия !
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Княз Владимир ...
не че вярвам много на пророчества.
26
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Бог бяга от тях, като види езическия им кръст.
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бог да благослови Русия!
Амин!
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"лично управлението на другаря Путин."


Ти си обективен тулуп и достоен дрОгар от групата на 80 те %.
23
8
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
Конституционните промени касаят преди всичко независимостта и суверенитета на Руската Федерация и чак тогава лично управлението на другаря Путин.

Джендърите от Запад вият от мъка, защото вече не могат да диктуват волята си на Русия, независимо кой е президент, за разлика от времената на предателите Горбачов и Елцин.

Путин откъсна Русия от зависимостите от Запада и сега официално го записа в Конституцията, чест и вечна слава!
22
5
 
19
 
! Отговори
Честно преди 1 месец
Нека си царува. С какво пречи на нас българите?
21
4
 
5
 
! Отговори
Навални до Чебурашка преди 1 месец
Чебурашко, моля те скрий ме. Путин иска да ме прати при белите мечки.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои ги е яд, че този малък умен човек, който всеки голям човек всячески се опитва да прегърне, ще им пука куухите леейки още дълги годиниии....
19
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато престанат да използват техния езически кръст......тогава ще говорим.
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Треска ги тресе либерастите, понеже конституцията определя какво е семейство, какво е държавен интерес и т.н. Това за Путин са измислици, целящи придобиване на изкривена представа.
17
10
 
6
 
! Отговори
До СССР преди 1 месец
Какво православие те гони!? В Русия на власт е сергианската ерес, което е отстъпление от истинската православна вяра. РПЦ е част от икуменическата движение, което е антихристиянско явление. Болшевиките са унищожили близо 80 хиляди храмове и са били над 100 хиляди свещеници, за да подменят истинското православие с антихристиянско такова. И вие се кланяте на тази ерес и се зовете християни...
16
15
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Руснаците обичат своите диктатори. Колкото повече ги тъпчат, толкова повече ги обичат. Ленин и Сталин са изтрепали над сто милиона руснаци и вижте на каква почит са. Единият има мавзолей, а другият го изографисват по храмовете. Кланят им се като на божества. Тъжно и жалко.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ристУ не цапай виртуалното пространство.