Протести в Турция след убийство на млада жена

27-годишната Пънар била убита от бившия си приятел
22 юли 2020 13:10, Елка Василева
64
Протести в Турция след убийство на млада жена
Пънар Гюлтекин. Снимка: БНР

Стотици жени участваха в протестни демонстрации в Анкара, Истанбул, Измир и Мугла срещу поредно убийство на млада жена.

В протестите се включиха граждани, представители на женски и правозащитни организации. Някои от тях бяха задържани и по-късно освободени от полицията, предаде БНР.

Поводът за протестите беше откриването на безжизненото тяло на 27-годишната студентка Пънар Гюлтекин. То беше открито след 6-дневно издирване в района на град Мугла след признания на убиеца.

Гюлтекин е била убита от бившия си приятел, след като е отказала отново да се съберат заедно, въпреки че той е женен. Той е задържан и му е повдигнато обвинение за убийство по особено жесток начин.

Случаят предизвика цунами от реакции в социалните мрежи, като в Twitter бяха публикувани над 700 000 поста с хаштаг "пънаргюлтекин".

Платформа, бореща се срещу убийствата на жени, публикува данни, че само през първите 6 месеца на 2020 г. 146 жени са били убити, докато през 2019 и 2018 г. броят е бил съответно 474 и 409 представителки на нежния пол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кюрдски е говорил с "иранката" този, дето се пеняви по-долу. Над 5 милиона кюрди живеят в Иран днес и плътно населяват граничещата с Турция северозападна част от територията на страната.Който се интересува що е това иранска принцеса, да напише в Гугъл Анис ал-Долехи ще види онази, която до днес е считана за най-красивата сред тях. Коментаре излишен.Относно зверски убитата турска студентка, жалко за момичето и дано властта вземе мерки да обуздае фанатиците и техните своеволия.
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 50Но не уточняваш на какъв език контактуваш с "иранката". Защото определен процент от тях говорят само майчиния си диалектен вариант на турски език, без да са чисти туркини, както едни екзотични наши сънароднички.50 ти е написал нещо съвсем на място, стига да можеш да го разбереш. А глупостите, които пишеш тук относно българките са всъщност онези легенди, с които се утешава твоето племе.
35
3
 
12
 
! Отговори
До До 48 преди 3 години
Щом е кандисала да вземе някой, който разсъждава като теб, значи няма достойнство, възпитана е да бъде собственост на мъжа си, моралът й е като на добиче, а за себеотдаване и дума не може да става. Тя вижда в теб единственото, чрез което може да съществува - съпругът. Затова де е вкопчила в теб като удавник за сламка. Това е свръхегоизъм, а не себеотдаване. Но не всеки може да проумее това, особено когато ласкае егото си с илюзии.Е, поне българките трябва да й благодарят, отървала ги е от теб.
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 39Ясен си ми.Не е нужно да се изповядваш по-обстойно.Щом не си намерил хубавичка и умна българка, която хем да върти домакинството, хем да те хрантути и да ти ражда деца, няма какво повече да обясняваш. Да ти е честита иранката, постарай се поне нея да не изтървеш.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турският вестник"Карар''съобщава и за убита от мъжа си през месец юни-майката на шест деца Фатма Алтънмакас от окръг Муш, Източна Турция.На 12 юни тя подала жалба в жандармерията,че е била заплашвана и изнасилвана многократно от брата на съпруга си.Виновникът бил задържан за кратко и пуснат на свобода на 14 юни. В същия ден по-големият му брат убива съпругата си с два изстрела.
32
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жените " жертви" на домашно " насилие" сами са си виновни за това положение. Стига сте обвинявали българските мъже за престъпници. Ако толкова много се плашите от българите и не щете българин за мъж, то тогава такива българки да си взимат някой арабин, турчин, ***.н и африканец за мъж. И не си мислете, че западняците ще ви обикнат или пожелаят да бъдат ваши мъже, забийте си го в *** феминистични тикви, българки, западняците само за секс и проституция ще ви използват, но не за любов.
31
4
 
3
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Тая на снимката с устни ала патешка човка какво е дирила пък при женен мъж? И защо трябва българите да бъдат занимавани с такива " новини"?
30
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешните млади жени и момичета са нахални и без морал. По улиците се разхождат по ***. Срам. Сядат навсякъде по кафенетата. Татуировки...да се отвратиш.
29
4
 
11
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
С този манталитет и световъзприятие спрямо жените независимо българки или каквито и да е дълготрайна връзка няма да имаш. Едни жени много бързо схващат характера на мъжа, на други им трябва повече време. Но и двата случая стигат до извода да му бият шута.
28
1
 
14
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Хубава жена! Тъжно и нелепо. Дано убиеца си плати за стореното, но няма да я върне. Бог да я прости, този в който е вярвала!
27
2
 
11
 
! Отговори
До До една тука преди 3 години
За този случай не знаем нищо конкретно.Как това момиче се е решило на връзка със семеен мъж?Дали изобщо й е казал, че е женен? Дали не се е отдръпнала, когато случайно е разбрала, че той има съпруга?Или друг вариант - може да я е лъготил, че не живее с жена си по уважителни причини и по нейна вина и затова е пред развод. Девойката се е влюбила, после е разбрала, че е измамена.Ами ако й е обещал религиозен брак и тя е приела да е втора съпруга, но после се е отметнал? Всичко е възможно.
26
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Ти си виждал българка през крив макарон.Или, по-точно казано, виждал си българки край теб, но не си успял да се сближиш с никоя и затова гроздето ти се вижда толкова кисело. Как иначе да се утешиш?
25
1
 
1
 
! Отговори
Цел живот дръпнати преди 3 години
А бе нека ги прибира ама пак дръпнат бклк ще роди.Хахаха
24
1
 
24
 
! Отговори
:( преди 3 години
Много са мъжете, които смятат жената за собственост.Ще не ще, да му е в ръчичките когато му скимне, манталитет.Има толкова нагли и безцеремонни мъже, че ако решат, че искат някоя жена, няма отърване.Най-лошото е, че е със сила и принуда.Пък нека сме си в 21 век, нека, ама не на всякъде....Диващина.Жалко за момичето, жалко за кофти съдбите на много жени.
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И нека сега да видим колко години ще му лепнат в сравнение с българските присъди. За един преател питам.
22
1
 
23
 
! Отговори
Няма новина преди 3 години
Така е някоя жена откаже ли на турчин я коли.Имам една позната се захвана с един такъв хубавец от Анадола и познаите какво стана-роди му дете пребия и я изхвърли.
21
5
 
17
 
! Отговори
Аззз преди 3 години
Красавица, прилича на Гал Гадот. Жалко за момичето. В Турция жените ги имат за ***, това е истината..
20
2
 
14
 
! Отговори
Обезумял преди 3 години
Сладка е!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В законите на физиката има и много случаи, когато някои жени режат топките на мъжагите.Но това е диващина! Може просто хората да се разбират и по друг начин. Има срещи, има и раздели.
18
15
 
8
 
! Отговори
Ястреб онанистът преди 3 години
Язък. Засукана ханъма е била. Кой знае каква турска ч-я е можела да завърти.