Анкара осъди "провокативните призиви" на гръцките власти

В Солун изгориха турско знаме заради „Света София“
25 юли 2020 14:52, Елка Василева
82
Анкара осъди "провокативните призиви" на гръцките власти
Снимка: архив, БГНЕС

Турското външно министерство остро осъди гръцките власти и членове на парламента, които са провокирали гръцкото общество чрез враждебните си изявления и са позволили изгарянето на „славния турски флаг“ в Солун заради отварянето на „Св. София“ отново за молитви.

Според Анкара е време Гърция след повече от 550 години да се събуди от мечтите си за Византия, предаде БНР.

Според писмено изявление на говорителя на турското външно министерство Хами Аксой „глезените деца“ на Европа, които не са могли да преглътнат полагането отново в „Св. София“ на молитвените килими, отново са изпаднали в „умопомрачение“.

Още по темата

„Необходимо е тези расистки глави, които не са взели необходимите уроци от историята и които показват неуважение към турския флаг, добре да си припомнят каква е била съдбата им в Егейско море“, заявява турското външно ведомство.

Анкара изтъква, че Гърция за пореден път е показала омразата си към исляма и Турция под претекста на реакция по повод „Св. София“.

Вчера няколкостотин души се събраха на протест по повод „Св. София“ в гръцката столица, около 150 души са участвали и на митинг в Солун. Флаговете в страната бяха спуснати наполовина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
22
 
! Отговори
Гюро преди 3 години
Турчоляка да помни че беше наритан от Балканите и прокуден в Диарбекир. Там им е мястото на анадолците.
15
7
 
12
 
! Отговори
До St@m@t преди 3 години
Вземи ти малко да прочетеш а не да дрънкаш врели некипели. Това, че в Етиопската писменост има някои знаци наподбяващи гръцки няма нищо общо с гръцкия както и с произношение или значението. Древните Елини идват точно от Анатолия и островите там и изгонват Траките които са живяли на това което наричаме Гърция днес. аре бегай да учиш, пак слаб 2 отнесе....
14
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всички ревашти за всеки ще има турски беберон
13
15
 
12
 
! Отговори
St@m@t преди 3 години
Атанасис Маринакис - Византия не е била никога гръцка империя, съвременна гърция е измислена държава на която е преписана древногръцката култура, дори езика им няма нищо общо с древния гръцки. А старите гърци идват от Етиопия - затова ги наричат "етиопски ***". Чети малко, образовай се.
12
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Риват гърците риват и арменците още повече риват русофилите
11
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е Турция да превземе последно кътче *** Византия
10
7
 
10
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
До 8) Кюрдите ги мразят още повече. Тук в Лондон съм виждал гърци да работят в Турска фирма и нямат проблеми да робуват на фесс отново - Византийците винаги са си били малко геййове, но при Кюрдите е друго, много хора са загубили от враждата с Турция и омразата там от страната на Кюрдите е огромна, виждал съм го лично тук - чиста ненавист.
9
11
 
11
 
! Отговори
Атанасис Маринакис преди 3 години
ГЪРЦИЯ НИКОГА НЯМА ДА ИЗОСТАВИ ВИЗАНТИЯ КАТО ИДЕЯ , И КАТО МИНАЛОТО СИ !! ЕДИН ДЕН ГЪРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ В ГРАНИЦИТЕ НА ВИЗАНТИЯ ПО ВРЕМЕТО НА ЮСТИНИАН И НА ВАСИЛЛИУС 2-РИ .ВИЗАНТИЯ СЪБИРА КАТО ВЕЛИК ЮМРУК == 3 ВЪВ 1 : ГРЪЦКАТА НЕНАДМИНАТА ОТ НИКОЙ АНТИЧНОСТ + 2. ГРЪЦКАТА НЕНАДМИНАТА ПИСАНА КУЛТУРА ВЪВ ВСЕКИ АСПЕКТ + ЕЗИКА,.....И НА ТРЕТО МЯСТО + 3. ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ (ОРТОДОКСИА+ КАТОЛИКИАС КАТОЛИКОН !!...КАТОЛИЦИТЕ СА СЪЩО ОРТОДОКСИ, ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ ''''КАТОЛИЦИЗЪМ''' -- Е ГРЪЦКА ДУМА !
8
9
 
15
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
Думите на Путин след като фессовете му свалиха самолета бяха нещо от рода:"не ме интересуват някви плодове, зеленчуци или туризъм в Турция, ще дойде време да съжаляват много за самолета" Точно Путин ще ги изхвърли от Европа и обратно в дупката от която са излазили. Фесса усети, че е сгазил лука и почна да се мазни на Путин ама вече е късно. Уж приятели сега, руснака така ще ги нареди, че чак прадедите им ще го усетят;)
7
4
 
18
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Св.София е основна туристическа дестинация, на всеки който посещава Истанбул. Колко ли туристи загуби бранша им, след тази "идея" на Ердоган ?
6
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фесове между Византия и Гърция няма нищо общо. Гърция е около Атина и няколко острова. Всичко друго на Гърция са подаръци
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами ние ако превърнем няколко джамий в църкви *** какво ще направят ааа,но те знаят че нашият министър-председател и цялото МУ правителство са гьотферени и си разиграват кончето както си искат....
4
8
 
22
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Великите сили спряха Българската Армия да влезе в Константинопол преди 108 години, сега нямаше да го има този проблем!!!
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината са по пижами тия, който не отиде на петъчна молитва и го чака тежка каторга. Ей ги изпълзяли от леглата и отишли да се дупят.
2
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като им се срине туристическия бранш, ще обърнат палачинката. Никой турист няма да иска да се настани в хотел и 4 часа през нощта да започне да му вие някаква ходжа под прозорците.
1
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган накара тyрчилятa да се дупят в един християнски храм, тyрчилятa са фалирали и вече нямат пари за джамии и крадат храмове.