Украйна се подготвя за примирие в Донбас

Въведени са множество забрани в района
Обновена: 26 юли 2020 17:56 | 26 юли 2020 17:20,
71
Украйна се подготвя за примирие в Донбас
Снимка: БГНЕС

Украйските военни започнаха подготовка за прекратяване на огъня по линията на съприкосновение в Донбас, контролът върху изпълнението на споразуменията ще се осъществява от военнослужещи с опит в мироопазващи мисии, съобщиха от щаба на Съвместните сили на Украйна във „Фейсбук“, цитирани от руската агенция “Интерфакс“.

„Подразделения от Съвместните сили започнаха подготовка за пълно и всеобхватно прекратяване на огъня по линията на съприкосновение, което ще влезе в сила на 27 юли 2020 г.“, се казва в изявлението.

Отбелязва се, че от 00:01 на 27 юли на всяка от украинските позиции допълнителен контрол върху примирието ще се осъществява от специално командировани украински военнослужещи, повечето от които имат боен опит и са участвали пряко в мироопазващи мисии под егидата на ООН, пише  "Фокус".

Подобна стъпка ще позволи "да не се разсейва личният състав на частите на Съвместните сили от изпълнение на бойни задачи и да се предотвратят възможни провокации", се казва в съобщението.

На заседание на контактната група за Донбас в сряда, 22 юли, страните се споразумяха за набор от допълнителни мерки за контрол на прекратяването на огъня, който, наред с други неща, включва забрана на дейностите на саботажни и разузнавателни групи и забрана за стрелба, включително снайперистки огън.

Условията на примирието са следните:

*забрана за настъпателни и разузнавателни и саботажни действия
, както и забрана за използване на всякакъв вид въздухоплавателни средства на страните;

*забрана за използване на огъ
н, включително снайперистки огън;

*забрана за разполагане на тежко оръжи
е в населени места и техните околности, предимно в гражданската инфраструктура, включително училища, детски градини, болници и помещения, достъпни за обществото;

*ефективно прилагане на дисциплинарни мерки за нарушение на прекратяването на огъня и уведомяване за тях на координатора на Контактната група, който уведомява всички свои участници;

*създаване и активиране на координиращ механизъм за реагиране на нарушения на режима за прекратяване на огъня с помощта на Съвместния център за контрол и координация в настоящия му състав;

*отвръщане на огъня в случай на настъпателни действия (всякакви опити за промяна на позиционното разполагане на войски, разработени към момента на приемането на настоящото изявление - изд.), е разрешено само ако е открито със заповед на съответното ръководство на Въоръжените сили на Украйна и ръководството на въоръжените сили на непризнатите републики след неуспешни опити за използване на гореспоменатия механизъм за координация. Контактаната група ще бъде уведомена за подобни действия;

*горепосочените мерки не могат да бъдат деактивирани изцяло или частично от други нареждания, включително секретни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
17
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Доста бой ядоха украинските фашаги !!!! Кротнаха се най после !!!!!
17
12
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: Кат Русия няма втораДа, така е. Уникална държава, уникален фюрер... тоест лидер!Хубаво име си си избрал/а.Това е хубав повод да припомня и едно стихотворение на известния руски поет и дипломат Фьодор Тютчев:"Умом Россию не понять"
16
19
 
5
 
! Отговори
АНТИПУТИНИСТ преди 3 години
*** те още ли се бият там бе??? С руските фашисти на Путин???
15
14
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Христо ХристовУау!Петолъчник чете "Ню Йорк Таймс"!Мислех, че четете само "Правда" и "Русия днес"!Внимателно с вражеските издания товарищ!Крепостните никога не са гледали с добро око на хората, четящи западни издания!Да не вземеш и ти да изпиеш един чай с полоний като Литвиненко!
14
18
 
12
 
! Отговори
Кат Русия няма втора преди 3 години
Първо Русия нападна Украйна с цел да си осигури сухопътен коридор до вече окупирания Крим. Украйнската армия въпреки, че загуби Донбаска и Луганска област спря руската атака и не позволи на Русия да завладее сухопътен коридор до Крим. Затова се наложи Русия да построи мост до Крим. Първо Русия започна войната и след това се появиха бежанците които бягаха от териториите където се водеха бойни действия.
13
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До ФактИли до съществуването на Русия!
12
8
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Кат Русия няма втора/11Русия защити руснаците прогонвани от украинската върхушка.По данни на оон към 800 000 украинци са потърсили убежище в русия (и към 100 000 в западна украйна).Да си спомним статията в ню йорк таймс как режимът в киев ловеше случайни минувачи по улиците на киев, за да ги разменя като военопленници.
11
16
 
6
 
! Отговори
Джо преди 3 години
На руските агресори не може да се вярва за нищо. Трябва всичките да ги върнат в насипна маса в простията!
10
23
 
14
 
! Отговори
Кат Русия няма втора преди 3 години
Украинците защитават собствената си страна Украйна, която беше нападната от Русия. Как може да наричате украинците които защитават собствената си страна - фашисти. Тогава руснаците които нападнаха Украйна ОСВОБОДИТЕЛИ ли са?
9
12
 
29
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До сега имаше много подобни премирия но фашистките отряди който воюват на страната на Киев, винаги ги нарушаваха. В Украйна няма да има мир докато САЩ съществуват.
8
22
 
13
 
! Отговори
Кат Русия няма втора преди 3 години
Над 2000 руски военни са убити в Украйна до 1 февруари 2015 година, а други над 3200 са признати за инвалиди, след като са били тежко ранени при участието си в боевете в Донбас на страната на проруските сепаратисти. Това признание, което развенчава путинския мит, че руски войници в Украйна няма и не е имало, прави самото руско правителство с приетото от него специално "решение за парична компенсация за военнослужещите, взели участие във военните действия в Източна Украйна".Истината излиза наяве заради "грешка" на руско издание, забелязана от много читатели в интернет и описана от украинско
7
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кат Русия няма втораДобпютро. Украинците-укропи-бандеровци воюват с украинци-миньори-стругари-фрезисти-машиностроители-леяри-металурзи-водопроводчици-електротехници.
6
5
 
30
 
! Отговори
Кат Русия няма втора преди 3 години
Интересно с кого воюват украинците на украинска територия вече 6 година? Досега са загинали 14 000 украинци, кой ли ги е убил?
5
8
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Крайно време беше да почнат да спазват Минските споразумения!
4
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не може да спаси руските народни републики в Украйна, защото до две години Примитивна рус изчезва от картата на света. Новия световен ред слага край на феодалните диктаторски режими, а Украйна ще бъде най-просторната европейска държава.
3
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подразделения от Съвместните сили започнаха подготовка за пълно и всеобхватно прекратяване на огъня по линията на съприкосновение, което ще влезе в сила на 27 юли 2020 г., защото през последния месец всички опити на укропски диверсионни групи да проникнат на територията на ЛДНР бяха осуетени и се провалиха. Провалиха се, защото укропски диверсанти се взривиха и загинаха на заложени по-рано укропски минни полета.
2
10
 
35
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Сега остава укропитеците да вденат че са използвани като пушечно месо срещу Русия от ЕС и САЩ. То, че акъл няма да им дойде е повече от ясно, но поне да молят за прошка Кремъл.
1
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да попитам как по-точно на фона на тази снимка укрите се подготвят за примирие?