Украйна се подготвя за примирие в Донбас

Въведени са множество забрани в района
Обновена: 26 юли 2020 17:56 | 26 юли 2020 17:20,
71
Украйна се подготвя за примирие в Донбас
Снимка: БГНЕС

Украйските военни започнаха подготовка за прекратяване на огъня по линията на съприкосновение в Донбас, контролът върху изпълнението на споразуменията ще се осъществява от военнослужещи с опит в мироопазващи мисии, съобщиха от щаба на Съвместните сили на Украйна във „Фейсбук“, цитирани от руската агенция “Интерфакс“.

„Подразделения от Съвместните сили започнаха подготовка за пълно и всеобхватно прекратяване на огъня по линията на съприкосновение, което ще влезе в сила на 27 юли 2020 г.“, се казва в изявлението.

Отбелязва се, че от 00:01 на 27 юли на всяка от украинските позиции допълнителен контрол върху примирието ще се осъществява от специално командировани украински военнослужещи, повечето от които имат боен опит и са участвали пряко в мироопазващи мисии под егидата на ООН, пише  "Фокус".

Подобна стъпка ще позволи "да не се разсейва личният състав на частите на Съвместните сили от изпълнение на бойни задачи и да се предотвратят възможни провокации", се казва в съобщението.

На заседание на контактната група за Донбас в сряда, 22 юли, страните се споразумяха за набор от допълнителни мерки за контрол на прекратяването на огъня, който, наред с други неща, включва забрана на дейностите на саботажни и разузнавателни групи и забрана за стрелба, включително снайперистки огън.

Условията на примирието са следните:

*забрана за настъпателни и разузнавателни и саботажни действия
, както и забрана за използване на всякакъв вид въздухоплавателни средства на страните;

*забрана за използване на огъ
н, включително снайперистки огън;

*забрана за разполагане на тежко оръжи
е в населени места и техните околности, предимно в гражданската инфраструктура, включително училища, детски градини, болници и помещения, достъпни за обществото;

*ефективно прилагане на дисциплинарни мерки за нарушение на прекратяването на огъня и уведомяване за тях на координатора на Контактната група, който уведомява всички свои участници;

*създаване и активиране на координиращ механизъм за реагиране на нарушения на режима за прекратяване на огъня с помощта на Съвместния център за контрол и координация в настоящия му състав;

*отвръщане на огъня в случай на настъпателни действия (всякакви опити за промяна на позиционното разполагане на войски, разработени към момента на приемането на настоящото изявление - изд.), е разрешено само ако е открито със заповед на съответното ръководство на Въоръжените сили на Украйна и ръководството на въоръжените сили на непризнатите републики след неуспешни опити за използване на гореспоменатия механизъм за координация. Контактаната група ще бъде уведомена за подобни действия;

*горепосочените мерки не могат да бъдат деактивирани изцяло или частично от други нареждания, включително секретни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилите се нуждаят от една турска окупация на Родопите където Турция да обяснява, че няма такава държава като България защото исторически преди 200 години тази територия е била Османската империя. А българите са фашисти които са ултра нетолерантни към турскоезичното население и с 300 зора и с ненавист след натиск от Европа допуснаха новини на турски език по БНТ.
37
12
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До анонимен 22Аляска е американска територия, петолъчниците, свикнахте ли?
36
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има феноменално необразовани и про.сти българи. Повечето хора не знаят абсолютно НИЩО за Украйна, обаче повтарят като парагали руската пропаганда. Колко т ъ п трябва да си? Срам ме е да имам такива сънародници. Представете си примерно Германия да смята България за изкуствена държава част от Османската империя, представете си Турция да си организира окупация на Родопите с цел защита на турскоезичното население от дискриминацията на българските фашисти. Ще ви е приятно ли?
35
11
 
7
 
! Отговори
Кат Русия няма втора преди 3 години
" При все че москалите, русите, сърбите и други се хвалят, че те по- напред са приели славянските букви и кръщението, но не е така. Този цитат е от История славянобългарска от Паисий Хилендарски. Той е знаел, че Москалите са Московците, Московията която сега е Руската федерация. А Русите(Киевска Рус) на които ние сме дали православието е сегашна Украйна на която Русия открадна историята.
34
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна няма работа там. Тези територии са автономни и скоро ще се присъединят към Русия както Крим. А останалата част от Украйна да си ги вземат в ЕС или да станат щат на САЩ, но вече никой не ги иска.
33
14
 
8
 
! Отговори
Кат Русия няма втора преди 3 години
До za Russia. Я обясни какви са тези руски герои в Донбас, Луганск и Донецк. И каква работа имат в Украйна тези руски герои. Освен да убиват украинци обясни какво друго геройство са извършили?
32
6
 
15
 
! Отговори
za Russia преди 3 години
Уктраинските фашисти убиваха невинни руси деца и жени в Украйна....................това няма да го забравим никога!!!
31
6
 
14
 
! Отговори
za Russia преди 3 години
Бог да пази България и Русия!!С македонците и украунците ще се справим някак си.................знаем ги що за стока са, и едните и другите!!!
30
8
 
12
 
! Отговори
za Russia преди 3 години
Героите не умират......................винаги ще помним руските герои от Донбас, Луганск и Донецк!!!
29
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лицата на украинците, които спряха руските орди. Те се сражаваха за Европа!Украйна прекърши гръбнака на руската инвазия към Европа. Зад това историческо събитие са скрити лицата на хилядите бойци от Украинската армия и доброволчески части, които една година водиха неравна битка с руските нашественици.Търсете в extremepoint
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
<html><body><!--StartFragment--><span style="color: rgb(116, 116, 116); font-family: Tahoma, Arial, non-serif; font-size: 10px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Украйна и Македония..................такива държави няма!!!</span><br style="color: rgb
27
12
 
9
 
! Отговори
Слава Україні преди 3 години
БРАТЯГероi не вмiрають!
26
6
 
7
 
! Отговори
Кат Русия няма втора преди 3 години
След окупацията на Великото Литовско Княжество през 1795 г. Екатерина II издава указ, с който нарежда угро-финското племе обитаващо Московията да се нарича - великоруси, а украинците истинските руси, да бъдат наричани малоруси. Никой и никога не е виждал в оригинал договорът за съединяване между Московията и Украина, за който се твърди, че е подписан от Богдан Хмелницки и цар Алексей Романов. На всички карти издадени преди 1721г. си пише Московия.
25
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една братоубийствена война м/у украинци и руснаци......................това искат глобалисти и англосаксонци!!!
24
6
 
6
 
! Отговори
Кат Русия няма втора преди 3 години
До 1700 г. Московията (бъдещата Русия) плаща данък на Кримския хан, неин Суверен и Господар, правоприемник на Златната орда. Самите руснаци разказват как царят на московитите, когато е посрещал посланика на Крим, му е предоставял коня си, а сам е вървял пеша. През 1610 г. в Московията приключва владеенето на династията на Ченгизидите и трона заема Алексей Кошку от финския род Кобили. Смутена от фамилията му Църквата му дава фамилия Романов, за да изглежда, че някой от Рим е дошъл да управлява Московията. След окупацията на Великото Литовско Княжество през 1795 г. Екатерина II издава указ, с ко
23
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украинските фашаги ги знаем!!!
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна и Македония..................такива държави няма!!!Има само Русоия и България!!!Бог да пази България и Русия!!
21
9
 
7
 
! Отговори
Кат Русия няма втора преди 3 години
А сега да наричате украинците които воюват за своята свобода и независимост фашисти, нито е правилно нито е православно.
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крим е руска територия, свикнахте ли???
19
8
 
8
 
! Отговори
Кат Русия няма втора преди 3 години
До православния патриот. Има една единствена Рус(Киевска Рус) на която наследник е днешна Украйна. Днешната Российска федерация е наследник на Московията която през 1721г. си сменя името на Российская империя.По времето на руско-турската за нас освободителна война 60 процента от войниците са украинци. В битката за Шипка са участвали само украинци и български опълченци. И тези украински войници със своята саможертва са помогнали за нашата свобода.