Обявиха бедствено положение в община Свиленград

Пожарът, който гори трети ден, е навлязал в общината
Обновена: 9 авг 2020 11:16 | 9 авг 2020 11:06, Анисия Иванова
29
Обявиха бедствено положение в община Свиленград
Снимка: БГНЕС, архив

Областният управител на Хасково Стефка Здравкова обяви бедствено положение в община Свиленград заради пожара в тополовградските села Лесово и Присадец.

Пожарът вече трети ден гори в община Тополовград.

Още по темата

Огънят е започнал от района на село Лесово, област Ямбол, преминал е река Тунджа, обхванал е територии от землището на село Присадец, община Тополовград и навлязъл в община Свиленград, съобщиха от Областна администрация.

Поради силните до ураганни пориви на вятъра, огънят мени посоката си, което го прави труден за овладяване. На място работят огнеборци от пожарна безопасност, екипи от горското стопанство, местната власт и доброволци.

Вече има обявено бедствено положение в четири общини от областта - община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград. Мобилизирана е тежка техника, която да помага за овладяването на огъня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Час по география преди 3 години
,,Вече има обявено бедствено положение в четири общини от областта - община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград"! Въпрос Тополовградска община в коя област на РБ е? Желая на смелите огнеборци да се справят,мили журналисти моля Ви не се излагайте ...
26
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
па гледам и некои викат:-"Оти га нема Тиквата бре,нали а пожарникарин,цел генералисимус?"....Е,драги,ама кой реже лентички на пожара бре?..Това не е отсечка от магистрала!..Обаче вижте,ако момчетата в пожарникарски униформи успеят наистина да се справят със стихията,тогава "Женерала Бориссоф" ще цъфне там да използва случая да са изрепчи!..А откачената му "пиарка",която уж е в отпуск за да подготвя "предизборната му кампания",ПАК ще е до него и ще снима с телефона....Скръб,голема скръб..
25
0
 
0
 
! Отговори
един преди 3 години
До ПроСоТоЗа мен специално няма нищо объркващо. Заграждал ме е огън при такива обстоятелства и винаги трябва да се отчита и такава възможност!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време идваха самолети от Русия само с едно обаждане.... Сега положението е друго....
23
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До единправилно,да спрем!..Но за последно:-Според записите на "Уедър" ,на четвърти Август /за тогава проверих,защото не знам кога е започнал пожара/ вятърът в най-силния си порив е бил едва 16 км/час..Това в никакъв случай НЕ Е "ураганния вятър",който "Разхвърлял огъня навсякъде"!!!!!Сигурно си интелигентен мъж и би трябвало да схванеш че тук,както винаги,има нещо твърде объркано....а,пропуснах да видя и валежите в последните няколко дни,но каква полза?..-Написаното в статията си е
22
0
 
0
 
! Отговори
един преди 3 години
До ПроСоТоИ не забравяй да отчетеш завихрянията и ветровете, които се образуват при самото горене! Хайде стига толкова, че ще започнем да преговаряме и физиката!
21
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До едине,по принцип си прав.Аз обаче,тъй като съм "Тома Неверни" и искам всичко да видя с очите си и да пипна с ръцете си,ще отида сега на "Уедър"..за да се информирам дали наистина ветровете там са били "ураганни",както се твърди....и ще докладвам ,разбира се.../ТУК!/..
20
0
 
2
 
! Отговори
Съпоставка преди 3 години
Кое е по-страшното: Бейрут или тази огнена стихия? Като изключим физическата смърт на хора, както и ранените, пожарът е безкрайно по-опустошаващ. Убива се животът в цял един регион. И докъде ще се разпростре огънят? Защо се чака и не се действа за самолети-цистерни, за да се потуши това чудовище? Знам, че е скъпо, а и руснаците няма да дойдат дори и да платим този път, но нали има французи и разни други. Българската земя гори и за спасението й средства трябва да има!
19
0
 
2
 
! Отговори
един преди 3 години
До ПроСоТоОтиди на място и ще видиш, как с лекота може да се прехвърли на доста голямо разстояние. Нямаш си идея, как вятъра развява въглени а и цели главни където си иска?
18
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До единще пробвам пак.../ти ли батърдиса предната ми забележка?/..Та:-И ти си прав!..Така,както Олимпийския огън "премина над океана" от Гърция до Америка,така и в нашия случай огъня а префъркал над ряката..
17
0
 
0
 
! Отговори
Яяя преди 3 години
Кервана си кърви кучето си лае.
16
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 3 години
До АнонименКакво е щранг?
15
0
 
0
 
! Отговори
Баце преди 3 години
Това е мой номер да отнема внимание от протеста.да го забравите и съсредоточи внимание към пожар.за това се иска акъл.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То сега само това остава.Да изгори и цялаБългария.Хайде пожарникаря да отива да гаси.Нали е капацитет по тия работи а да не се крие.Когато има пари за раздаване,пожарникаря ходи на място с джипа и си за да си направи и селфи с някой несретник.А когато трябва да е на място при такъв случай се крие.Да грамва лопата или щрангаи да гаси.И селфи даже може да си направи до някоя противопожарна кола как държи щранга и лисва струята срещу огъня.
13
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Всичко гори в държавата с премиер пожарникар.
12
0
 
2
 
! Отговори
Чалгакилър преди 3 години
На кандидат кмета с мустака къщата за гости застрахована ли е?
11
0
 
2
 
! Отговори
един преди 3 години
До ПроСоТоПрез реката няма как да премине, но може да се прехвърли над нея.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То вече само това остава,да изгори и цяла България.Боже,Боже,какво Ти сторихме,че ни остави немили,недраги.Пожярникаря да не се крие а да отива да гаси.Нали е капацитет в тия работи.То в БГ-тото всеки се е захванал с това което не му е работа.Затова сме на такъв хал.
9
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименщеше,ама му прошепнаха на ухото че "Ефките" са по-важни за момента..И за след момента..а знаем девиза му:-"Каквото кажат големите началници"..
8
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
нема да обърна внимание на смущението,което ме обзема като гледам че горят не сухи треви,а зелени сочни растения и дървета,обаче нема как да прескоча следното твърдение:-"Пожарът преминал през река Тунджа"...?!?!...Как пожар "преминава през река"?