Байерн раздроби Барса на парчета

Баварците нанесоха най-срамната загуба в новата история на каталунците
15 авг 2020 08:45, Петя Славова
66
Байерн раздроби Барса на парчета
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен се класира убедително на полуфиналите в Шампионската лига, размазвайки Барселона по невиждан начин с 8:2 на неутралния терен на стадион "Луж" в Лисабон, предава Gol.bg.

Томас Мюлер откри резултата още в четвъртата минута, но малко след това съотборникът му Давид Алаба си заби нещастен автогол.

Лео Меси нацели гредата при смут в отбраната на баварците, които се съвзеха набързо и постепенно наложиха волята си. Само в рамките на десет минути каталунците глътнаха още три гола, дело на Иван Перишич, Серж Гнабри и Мюлер.

Десетина минути след почивката Луис Суарес върна "блаугранас" в мача, но малко след това Джошуа Кимих възстанови разликата от три попадения с петия гол във вратата на тер Стеген тази вечер.

В заключителната част на мача Байерн отново се развихри. Роберт Левандовски също записа името си сред реализаторите, а още два гола добави Филипе Коутиньо, който е собственост на Барса.

На полуфиналите Байерн Мюнхен излиза срещу победителя от утрешната четвъртфинална двойка Манчестър Сити - Лион.

Още в третата минута Барса стигна до интересна ситуация - Сержи Роберто спринтира отдясно и центрира по земя в наказателното поле, където Джером Боатенг с върха на обувката си попречи на топката да стигне до Луис Суарес.

Отговорът на Байерн беше мълниеносен и секунди по-късно топката се озова в мрежата зад Марк-Андре тер Стеген. Томас Мюлер чукна към Роберт Левандовски, който му спря топката в пеналта и германецът нанесе безпощаден удар с левия крак.

Вижте детайли около мача в Gol.bg.

Треньорът на "Барселона" - Кике Сетиен, е уволнен след мача, съобщи журналистът от "Sky sports" Фабрицио Романо.Самият той отказа да подаде оставка и по думите му клубът трябва да мисли за бъдещето, предава Bulgaria ON AIR.

"Истината е, че това е грандиозна загуба - много болезнена. Това са много голове. Те ги заслужаваха, бореха се. Представиха се много силно. Състоянието на моя отбор не трябваше да бъде такова", заяви Сетиен.

Сетиен се присъедини към "Барса" през януари. Отборът му е елиминиран от Купата на Краля, загуби титлата в "Ла Лига" от "Реал" (Мадрид) и претърпя ужасяващата загуба от "Байерн". Преди това Ситиен беше треньор на "Реал" (Бетис) и "Лас Палмас".

Все още от "Барселона" не са потвърдили официално информацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велик Байерн !Клубът ,който винаги е бил и ще остане над личностите !Той е синоним на ОТБОРНА ИГРА !Успех,напред ,БАВАРЦИ !
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До невежия отдолу гласуващите жyрналя за Златната топка не са само французи.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Финал ПСЖ Байерн.Роналдо е по-техничният и добър футболист.
19
0
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaта преди 3 години
Личи си в коя държава има коронавирус
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фесбука на Христо Стоичков е блокиран от разпространителите на интернет! Докато бе наличен, от него бълваха потоци от юнащки балкански изцепки!
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меско е талантлив техничар и само толкова! Като общи качества е срена класа! Стойност има само когато играе с отлично сработен отбор. Иначе е провал, както на световното. Роналдо не ми е симпатичен, но и в пропадналия Левски да играе си личи, че е класа.
16
4
 
24
 
! Отговори
Натопорчев 24 cm преди 3 години
Това си беше групово изнасилване.... Голямо букаке падна... !
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как... Съдбата дава дава и даден момент искат сметката. Барса тръгва надолу следващите години, а колко ще са никой не знае.
14
2
 
24
 
! Отговори
Хард преди 3 години
Това беше грубо, брутално и унизително порно! Достойнството на единия участник беше погубено безвъзвратно, гаврата не спря дори когато вече нямаше смисъл. Да се сезира хелзинкския комитет и организацията на шве*стерите.
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама може такова брутално порно да пускат преди 12 часа?Срам за телевизията.
12
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо, златната топка пак ще е за Меско, лобират и тази година да има
11
12
 
11
 
! Отговори
Амомали Бердимухамед преди 3 години
Машалла бре, аферим! Браво за любимия ми отбор Байрам, Мюмюнхен!
10
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалките фенчета на Меси за поредна 5г ли, ще ми обясняват, колко е велик. Осъзнайте се велик беше Иниеста, без него Барса потъна. Джуджето, не е в състояние да направи нещо.. Коръба потъна.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немеца играе до последно !Това е грешката на Барса....приеха поражението рано ...и се опитаха да даоиграят мача....но не и срещи немски отбор...
8
16
 
14
 
! Отговори
Fena преди 3 години
Гледах Неймар срещу Аталанта, гледах и Меси. Първият е в пъти по-добър и по-комплексен футболист. Отделно Меси ми изглежда, че е леко комплексиран и избива през капризи в определянето на състав, треньор..... Жалка история!
7
1
 
10
 
! Отговори
Пърца преди 3 години
Барцатя подобриха собствения си рекорд за победа над *** от Лецки, обаче у техната си врата, смях смях...
6
1
 
34
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Преди седмица прогнозирах победа за баварците, но през акъла не ми минаваше, че са способни да разфасоват такъв велик отбор като Барса. Джуджето може да е велик играч, но когато отбора играе слабо, не стават чудеса. Да пожелаем по-натам успех на победителите и дано успеят тази година да постигнат и трите титли! На всички християни тук да е честит християнския празник Успение Богородично!
5
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До калкич,Меси им пречи от над 5 години насам. Неймар си тръгна заради Меси, бразилеца беше много по-сериозен играч докато играеше в Барса. Не знаете какво говорите.
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦСКА изпрати съболезнователна телеграма на Барселона :Не сте сами... Продължаваме напред...
3
7
 
30
 
! Отговори
eve1 преди 3 години
Балонът Барса се спука!От години Барселона играят антифутбол,безцелно подаване на топката в средата на терена,което рано или късно ше бъде забранено от ФИФА и УЕФА ако искат тази игра да продължава да бъде най-гледаната в света.