СЗО: 20-, 30-, и 40-годишните разпространяват COVID-19

Голяма част от хората не знаят, че са заразени
18 авг 2020 13:55, Ния Христова
32
СЗО: 20-, 30-, и 40-годишните разпространяват COVID-19
Снимка: Pixabay
Световната здравна организация заяви, че новият коронавирус се разпространява най-вече от хора на 20-, 30- и 40-годишна възраст. Голяма част от хората не осъзнават, че са заразени и представляват опасност за уязвимите групи като несъзнателно разпространяват зарата.
 
Този месец делът на по-младите сред заразените се е увеличил в световен мащаб. Така те излагат на риск уязвими групи от населението по света, включително възрастни и болни в гъсто населени райони със слаби здравни услуги.
 
"Епидемията се променя", заяви на виртуален брифинг регионалният директор на Западния Тихоокеански регион на СЗО, Такеши Касаи, цитиран от Монитор. "Хората на 20, 30 и 40 години все повече стават разпространители на вируса. Мнозина не знаят, че са заразени."
 
Случаите на новозаразени накара редица държави да наложат отново ограничения, докато компаниите се надпреварват да намерят ваксина срещу вируса, който срива икономиката и вече уби над 770 000 души, а зарази близо 22 милиона, съобщава Ройтерс.
 
"Това, което наблюдаваме, не е просто възраждане. Вярваме, че това е сигнал, че сме влезли в нова фаза на пандемия в Азиатско-Тихоокеанския регион", каза още Касай. "Въпреки че се наблюдават мутации, СЗО все още намира вируса за "относително стабилен", обясни Касай.
 
СЗО напомни на производителите на лекарства да следват всички необходими стъпки за изследване и развитие при създаването на ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи заразените дори не знаели че са заразени защото нямали симптоми, а не заразените имали симптоми и ама си отивали от короната. В една дуга днешна статия министъра се хвалеше че бил вече готов за зимната епидемия,при условие че светът от половин година е в пандемия.Спомняте ли си добре паниката и страхът който вкараха в душите на хората,и всички се прибраха в къщи и облепиха прозорци и врати с тиксо??? От тогава нещо да се е променило??? Но вече сме готови за ,,зимната епидемия'' ха,ха.....
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медиите удариха дъното с простотия, но започват да копаят!
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересен феномен има при новините за коронавируса - четеш какво пишат някои тук, като славянин например, и вече знаеш, че вярното е точно обратното, на това, което казват.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно. Китайците го разпространиха.
20
2
 
1
 
! Отговори
до 17 от славянин преди 3 години
''Половината починали са на възраст, на която хората още работят.''Половината от набедените за починали от ковида!
19
3
 
3
 
! Отговори
до 16 от славянин преди 3 години
Прочети ми внимателно поста и още по-внимателно го осмисли - използвам думата ''полузатворник'', не ''политзатворник''! А как се чувства и определя човек с маска това само самият човек може да си определя, не друг! Много хора принуждавани да носят маски се чувстват точно като затворници в концлагер и въобще атмосферата е тежка и тягостна, което се чувства и личи от излъчването на хората, но разбира се човек ''чувствителен'' като пън няма как да го усети това!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Името на ваксината срещу коронавируса ще бъде ! '' Последен път '' / Last time !!!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България средната възраст на починалите от вируса беше 67 години, когато за последно я публикуваха. Кого да пазиш при толкова ниска средна възраст? Половината починали са на възраст, на която хората още работят.
16
7
 
10
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Казваш, че "Нещата фактичеки стоят така - заради няколкото процента средно и по-тежко изкарващите вируса, останалите 80+ % трябва да живеят като полузатворници! Ами ако тези 80+ % са съгласни да живеят така"Лъжеш и грешиш. Първо никой не знае предварително дали е в тези 80+% или не. Второ, носенето на маска на обществени места с много хора не те прави политзатворник, а още по-малко това, че те карат да си миеш редовно ръцете.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма част от хората не осъзнават, че са заразени и представляват опасност-------"Голяма част"?Ами аз съм изключение.Аз нищо не разпространявам. Елате да ми докажете, че съм част от Голямата част. Групови привилегии, групова вина и групово ограничаване на права, се нарича дискриминация.
14
5
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
В никой не го разпространява. Една шепа корумпирани доктори се опитаха, но българският народ набързо им провали плановете. 40 дни протести и случаите не се увеличават. Болен протестър НЯМА !
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия само Тръмп да го преизберат и ще ги навре в *** ***. Както и престъпниците демократи заради чиито политически мераци започна цялата тая тъпотия ..
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Заради една шепа хора в рисковите групи съсипахте живота на всички останали?"Хмм, фашизма май ви харесва :D
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия кой им вярва ,много лъжа ,за пари *** дават,кефя се че сащ ги отряза с пачките
10
6
 
10
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Нещата фактичеки стоят така - заради няколкото процента средно и по-тежко изкарващите вируса, останалите 80+ % трябва да живеят като полузатворници! Ами ако тези 80+ % са съгласни да живеят така, добре, ама въобще не съм убеден, че са съгласни, и тази есен и до края на годината това ще стане ясно на глобалната хунта!
9
3
 
5
 
! Отговори
Джанго преди 3 години
Предлагам да запрем младите в пълна изолация, а пенсионерите да си обикалят градинките
8
3
 
20
 
! Отговори
Нане преди 3 години
В сравние с тия, комунистите пасти да ядат!Егати лъжците и лъжлива бясна пропаганда!Либерастия до шия...
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очакваме да стигнат до следващото заключение а то ще е голяма част от хората не знаят че са ***
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да има разделение в обществото така то се контролира по лесно в желаната посока.
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Голяма част от хората не осъзнават, че са заразени и представляват опасност за уязвимите групи като несъзнателно разпространяват зарата."Значи по пътя на логиката мерките трябва да важат само за уязвимите групи, а не за голяма част от хората. Значи е време да разкарате мерките за мнозинството.