Правителствен самолет от Русия кацна в Минск и бързо се върна в Москва

"Туполев Ту-214" превозва държавни служители
19 авг 2020 12:50, Нели Христова
64
Правителствен самолет от Русия кацна в Минск и бързо се върна в Москва
Снимка: БГНЕС

Руски правителствен самолет, с който по принцип пътуват високопоставени държавни служители, включително и ръководителят на Федералната служба за сигурност, пристигна в Беларус и после бързо се върна в Русия, предаде Ройтерс.

Самолетът кацна в Москва рано тази сутрин, става ясно от данни за въздушния трафик, предава БТА.

Полетът бе извършен на фона на политическата криза в Беларус, където има демонстрации срещу преизбирането на 9 август на президента Александър Лукашенко.

Демонстрантите отправиха призиви към Лукашенко да подаде оставка. Той отказа да се оттегли, като заяви, че демонстрациите са част от подкрепян от чуждестранни сили план за дестабилизиране на Беларус.

Данните за въздушния трафик показват, че самолетът "Туполев Ту-214" е летял от Москва до Минск вчера и се е приземил обратно в Москва рано тази сутрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Русофил+ преди 3 години
Ахаа, разбрахте ли сега замисала на западната пропаганда? - вижте на снимката облаците които се носят с руския самолет. Ах пак тези путински "гадняри"
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прибрали са сатрапа.
57
3
 
1
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
До Анонименама "воюващата" с Украйна Русия е нейният най-голям търговски партньор...нещо опорките си оправете...че някак изпадате в когнитивен дисонанс...:))
56
2
 
3
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
ама на снимката не е ту-214....
55
0
 
6
 
! Отговори
Сталин преди 3 години
Отлично. Очаквам скоро по-голяма интеграция между Русия и Беларус в рамките на Обединената държава. Днешните санкции даже ще ускорят процеса. Евала на Путин. Толко години не успя да склони Лукашенко за тази работа. ЕС ще му помогне 😊
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
прехвърлят войски. готвят се да нападнат полша и да ги окупират. НАТО какво прави а, какво прави питам???
53
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МиткоМи да, държавата която е 1/6 от сухоземната територия на планетата има нужда да се "защити" като завземе още малко територии и ресурси ...... защото тази "държава" от износ на ресурси живее ...... щото друго и без това не може.Русофилите не се виждат каква жалка картинка защитават и самите те представляват: няма друга държава на тая планета с по-малък принос за развитието на човечеството като се има предвид ресурсите на разположение. НИТО ЕДНА. РУСИЯ НИГЕРИЯ СЪС СНЯГ.
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 53"Така е! След "Майдана"! След като Джо Байдън изкупи газовите тръби на Украйна и вдигна транзитните такси за руския газ защото е човеколюбец и добър! Това си е борба за власт, зони на влияние...... в най-чист вид между Щатите и Русия! "Дори всичко което казваш да беше ТОЧНО ТАКА (а не е), означава, че ви се вижда нормално Русия да напада териториално чужда държава, защото губи позиции в нея в икономическо положение! Мерси, че си призна кой е отговорен за ситауцията на Украйна
51
0
 
7
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Колко тона злато успя да отнесе ?
50
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 48"благодарение на Запада""Украйна е в сегашното си тежко положение благодарение на Русия, която:"Така е! След "Майдана"! След като Джо Байдън изкупи газовите тръби на Украйна и вдигна транзитните такси за руския газ защото е човеколюбец и добър! Това си е борба за власт, зони на влияние...... в най-чист вид между Щатите и Русия! В крайна сметка ти би ли целувал този дето те грубо работи изотзадзе!? Същото е в Беларус!Не е защото Лукашенко е приятен и добър, или обратното!
49
12
 
7
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Прави ми впечатление колко хора има защитаващи Русия. Ама то тя няма нужда от защита - то армия ли не щеш, атомни бомби ли не щеш, самальоти, ракети, каквото си искаш. И толкова се *** от "обратния" запад, че нападнаха Украйна за да "се защитят". Не стига това ами и сега Беларус. И това не е някоя забутана държавичка а тази с най-голяма територия в света! Чудя се има ли нормален човек дето си мисли, че някой е тръгнал да завладява Русия? Ама тя ще завладее Европа за да се защити..
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво от това?
47
5
 
15
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Да няма ново анексиране на територии, за един приятел питам?
46
1
 
20
 
! Отговори
Опс преди 3 години
Фурми им е за карал и се е върнал
45
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47"благодарение на Запада"Украйна е в сегашното си тежко положение благодарение на Русия, която:1) й отне Крим2) води военни действия в Източна Украйна с цел нарушаване териториалната цялост на страната3) опити за шантаж и саботиране на украинската икономика посредством газовите договори
44
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беларус е на прага да се превърне в следващата Украйна, благодарение на Запада.
43
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА защо Запада трябва да дава млрд. евро на Лекашенко? Това не е ли работа на ***? Все пак Лукашенко работи за него, нещо като нашия *** - и той е на заплата от масква.
42
19
 
8
 
! Отговори
методическа помощ преди 3 години
На чичо ***-ин му се виждат два сега.Ако белорусите капичнат Лукашенко, той може и да е следващият, нищо че си удурдиса пожизнено управление.Диктаторите се подкрепят, щото падне ли един, следва ефектът на доминото.
41
1
 
9
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До МъдрецТочно тук е трудността на времето - със сила повече нищо не може да се постигне! Не може да се накара някой насила да изобретява, да твори, да пее така че да тласка прогреса напред...Може и да дрънка с китарите или да изготвя неразбираеми тъпотии, но не и да твори! Насила хубост не става и на насилниците е много трудно да приемат това...
40
1
 
5
 
! Отговори
селянин преди 3 години
убаво вози аеропланчето