Лавров: "Северен поток 2" не е за политически игри!

Само санкциите, наложени от Съвета за сигурност на ООН, са легитимни
39
Лавров: "Северен поток 2" не е за политически игри!
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров посочи във вторник, че проектът за газопровода "Северен поток 2" не трябва да се използва като инструмент в "политическите игри".

Москва споделя виждането на европейските си партньори, че проектът е "чисто търговски", посочи още той.

Според него налагането на САЩ на техния по-скъп втечнен газ на Европа под предлог да осигурят енергийната сигурност на континента представлява измамна практика, целяща да навреди на руските конкуренти.

Говорейки за възможни едностранни санкции на САЩ срещу "Северен поток 2", руският висш дипломат отбеляза, че "само санкциите, наложени от Съвета за сигурност на ООН, са легитимни" и че "всичко останало се опитва да подкопае международното право и да подкопае принципите на Хартата на ООН".

Пред студентите и преподавателите от Московския държавен институт за международни отношения Лавров също така посочи, че тази седмица ще се състои видеоконференция на външните министри на страните Г-20, предаде ТАСС.

"Тази седмица ще се проведе видеоконференция между външните министри на Г-20. В момента председател на Г-20 е Саудитска Арабия и тя ще организира срещата", отбеляза Лавров. Руският топ дипломат добави, че Москва се готви да проведе видеоконференция на външните министри на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) през следващите дни.

Групата Г-20 беше създадена по време на конференция в Берлин на 16 декември 1999 г. Нейни членове са: Русия, Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Южна Корея, Мексико, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Африка, Япония и ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
13
 
11
 
! Отговори
Русия потъва преди 3 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
7
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само като видя новината разбирам кои неграмотни тролчета ще са сред коментиращитеболния мозък чубурашку като види новина от Русия е първия коментиращ *** в сайта
6
5
 
13
 
! Отговори
Стою Лаврентиев преди 3 години
Сори Серьожка Лавров. Ти все едно сега се раждаш че те учудва това . Търговията с идеологически противници ВИНАГИ е политическа игра . Ще се направят че са съгласни с тебе .... ще те изчакат да пръснеш едни милиони по подготовката на твоята част от проекта ... ще се замислят и ще се откажат ... ще размислят пак и ще ти дадат някаква надежда ... после пак ще се откажат ....... От където и да го погледнат . Духхаш чучура на тръбата ....
5
11
 
15
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 3 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
4
5
 
14
 
! Отговори
Втечнения газ преди 3 години
Е 70 - 90 долара Затова руската тръба умре
3
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големият дипломат Сергей Лавров...............западните дипломати може само да се учат от него................голям човек и велик дипломат...................много му се възхищавам!!!!
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американският е по-скъп, ама кувейтският е по-евтин. Затова Турция престана да купува по тръбата.
1
13
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
СП 2 е руска политическа игра, за да се накаже Украйна.