Навални планира да се върне в Русия, да продължи мисията си

Опозиционерът отхвърли съвместно разследване на случилото се
15 сеп 2020 14:18, Елка Василева
42
Навални планира да се върне в Русия, да продължи мисията си
Снимка: архив, БГНЕС

Алексей Навални не възнамерява да остане завинаги в Германия и планира да се завърне в Русия, за да продължи дейността си. Това съобщи „Ню Йорк таймс“, като се позова на анонимен високопоставен източник от органите за сигурност на Германия.

„Той не планира да емигрира в Германия. Той желае да се завърне у дома в Русия, желае да продължи мисията си“, казва източникът.

Още по темата

Той е разказал за съдържанието на разговора на Навални с представител на германската прокуратура.

В същото време руският опозиционер е отхвърлил предложението на руските власти за съвместно разследване на случилото се с него.

Навални беше дълго време в кома и както пише вестникът, не беше ясно в какво състояние ще излезе от нея. Той обаче е дошъл напълно в съзнание и умът му е ясен, пише „Ню Йорк таймс“.

От германската клиника „Шарите“ потвърждават, че състоянието на Навални продължава да се подобрява, той вече не е на апарат за изкуствена вентилация, може за кратко да става от леглото.

Правителството на Германия заяви в понеделник, че наличието на отрова от групата „Новичок“ в организма на Навални е било потвърдено от изследване на независими лаборатории във Франция и Швеция.

Навални беше хоспитализиран в Омск на 20 август, след като му прилоша на борда на самолета за Москва. Той беше в кома и беше включен към апарат за изкуствена белодробна вентилация. По-късно Навални беше транспортиран в Берлин и в момента се намира в клиниката „Шарите“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
2
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
РУСКА ОТРОВНА ДЕМОКРАЦИЯ. ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!! А НАВАЛНИ СКОРО ЩЕ СЪЖАЛЯВА ЗА РЕШЕНИЕТО СИ ДА СЕ ВЪРНЕ В КЛОАКАТА.
32
3
 
6
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Стига с поредното препиване на алкаш Навални. Този път може би алкохолът не е бил читав.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците винаги се отървават от своите агенти, след като вече не са им нужни. Тука дадоха ход на англичаните да го махнат и нещо не им сработи процедурата този път.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там е работата, че той стана токсичен актив. Неговите господари от САЩ и Англия, които го отгледаха, обучиха, направляваха и финансираха, прецениха, че инвестицията им в него не се възвръща в желаната степен.Затова му пратиха една агентка от руски произход от Ми6 да го отрови. Тя го отрови, но тоя се оказа жилав и както е тръгнало ще се наложи пак да го отровят господарите му, както постъпват с престаряло куче.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връща се за следващия цирков номер.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални трябва да стане канцлер на Германия.Шпионите го пращат обратно в Русия да върши работата си, за която му плащат.В Германия е персона нон-грата.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да се учудя ако го е инсценирал сам уж опита за убийство. Путин няма да пропусне ако го иска умрял.
26
2
 
6
 
! Отговори
Михали преди 3 години
Има нещо което се изплъзва във всички коментари. Ако има лекари тук и те ще кажат, че при едно отравяне, натравяне,обгазяване и т.н. са важни първите часове, а Невални е лекуван цели два дни в Омск,там са го вкарали в изкуствена кома, там са го интрубирали и сложили на апаратно дишане,там са му оказали първа помощ и са започнали изследвания и лечение, но видите ли , жена му искала в Германия, как пък ще изтърве такъв пиар. И кво? Довършиха му започнатото лечение и сега са те героите.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не възнамерявал да остане завинаги в Германия. В Германия той на никого не е нужен. Ще умре от глад. Като един набеден майстор на авангардното изкуство, който съблечен абсолютно гол си ковеше таратанците на Червения площад. Протестира, Русия на Путин го отвращаваше и замина за Париж. В демократична Франция направи някакъв золум, подобен на многобройните, сътворени в Русия. Демократичното френско правосъдие бързо го осъди и го вкара където му е мястото. Вече години нищо не чувам за него.
24
3
 
6
 
! Отговори
сравнението преди 3 години
Да се завърнел,да продължел мисията си!Мисията ти отдавна приключи-с напускането на Русия!Ти си отровен не от новичок а от духовен мъртвичок!Имаше един юдеин мразещ руският народ,който искаше и се завърна в Русия след пъклените си дела.Започна от Владивосток пътя си на запад очаквайки народа да го срещне като месия,но получи заслужено само съчетание от три пръста!Тръгни от Брюксел и ще видиш до къде ще стигнеш-до садовое калцо!
23
3
 
2
 
! Отговори
. преди 3 години
Луд *** умора няма! Като иде в Русия да го ликвидират безкомпромисно!
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един Път стомна за Вода, два пъти стомна за вода. След третото тровене ша ли оцелей?
21
2
 
6
 
! Отговори
който преди 3 години
Продължавате да пишете за съвместно разследване и т. Н. Щурутии. Ако има такова ще си го правят в Русия сами. Немски следователи в Сибир няма да идат.Там само могат да видят къде дядовците им са изкарали по 10 г. Ако имаше нещо 100 пъти по мощно от зарина дали щяха за го пуснат от Омск на 2 рия ден? Дали щеше да е жив , а останалите му авери също. Тук става въпрос за обикновенна анестезия или инсулин. Далаверата е голяма.
20
2
 
7
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Навални планира да се върне в Русия, да продължи мисията си-------------1) Щото не ще да става поредната "сакрална жертва" на Либералния Запад!2) Щото се е досетил кой най-много иска да го превърне в жертва - Ходорковски.3)Щото знае, че втори път Путин няма да позволи на руската либерална "опозиция" да го "тровне" отново и в Русия ще бъде в пълна безопастност.ПС---------Навалняка не е глупав и със сигурност се досеща кой се е опитал да го премахне, и че това НЕ е Путин!
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фактът, че се възстановява напълно е достатъчно доказателство, че изобщо не е бил тровен с Новичок.
18
0
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 17Аз познавам такава рускиня.Бивша колежка на майка ми, от години женена за българин и говори български перфектно без акцент.Познавам още много други рускини в България от години (с някои сме дори приятели), говорят български но със силен акцент и си им личи че са рускини.Та, всяко правило си има изключения.
17
1
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Кой печели от отравянето на Навалски?
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този новичок уж непроследяем, но все го установяват със сигурност, много време след употреба. Уж 100% смърност и поврежда необратимо нервната система, пък никой не умира и веднага са свежи та да правят изявления. Уж се носи по въздухът и поразява всички в радиус, пък никой друг в летящ самолет не не го усеща.Ние ядем доматите с колците и вярваме на медиийте.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Планира или планува !?
14
8
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 12"Рускините идват да се женят за българи за да избягат от Русия. Може да сме васална територия ама живеем по-добре от средностатистическия руснак."Вече не! Сега и да дойдат - просто минават!А за какъв ти са! Те не искат да научат български! Няма такава рускиня, която да знае и говори български!